Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Czy można jezdzic z ominięciem N75?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukajac przyczyny notlaufu i braku mocy wyczytalem ze aby sprawdzic n75 wystraczy zmostkowac (pominac n75) przewody czerwony z niebieskim i wtedy wszystko bedzie jasne co do sprawnosci tego zawora. No i tez tak zrobilem i okazalo sie ze nie lapie notlaufa i auto lepiejh sie rozpedza powyzej 100 km/h czyli wychodzi ze jest padniety tak???? czy moge jezdzic bez szkody z tak zmostkowanymi przewodami do czasu reanimacji badz kupna nowego n75?

Opublikowano

Skołuj sprawny n75 i nie czaruj. Na oryginalnej turbawce z tego co wiem trudno przeładować ;)

Opublikowano
  • Autor

mi tylko chodzi o tymczasowe rozwiazanie. Jutro go sprobuje naprawic a jak nie to oczywiscie nowy bedzie. To jak moge jeszcze zrobic tak z 50 km bez obaw??

Opublikowano

.....Na oryginalnej turbawce z tego co wiem trudno przeładować ;)

Nie tak trudno...., mi przez przypadek się skręcił wężyk dochodzący to gruszki która steruje sztanga i cały czas miałem notlaufa na wyższych obrotach, myslę że zmostkowanie daje podobne efekty

Rafi jeżeli u Ciebie nie ma notlaufa w taki przypadku, to może turbina nie daje rady przeładować bo jest jakaś dziura w dolocie?

Opublikowano

Niby czemu koledze ma przeładowywać? przecież jeśli zmostkuje wężyki przy turbinie bez zmiennej geometrii zawór upustowy będzie upuszczał ciśnienie - im większe ciśnienie turbina napompuje tym więcej zawór upuści... = niedoładowanie...

Opublikowano

Koledzy jak to zmostkować?? Jak to zrobić bo właśnie mam taki przypadek, chodzi oczywiście o wężyki a nie o przewody elektryczne. Który z którym połączyć (tylko nie kolorami bo ja nie widziałem tam kolorów), chciałem zamienić N18 z N75 i sprawdzić czy jest ok, ale to może jest łatwiejszy sposób. Jakiegoś linka dostanę gdzie jest to opisane który z którym??

Opublikowano

Mostkujesz przewód idący od turbiny bodajże czerwony z tym co wychodzi z gruszki tj. niebieski. Ja to mostkowałem za pomocą kołka rozporowego którego wkład obciąłem i akurat pasowała średnica. Czarny co ci zostaje mocujesz gdzieś żeby się czasem nie wplątał w wiatrak itp.

Opublikowano

thx