Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Stukanie z tylnego zawieszenia-luźne odboje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Panowie, szukałem, czytałem i nurtuje mnie pytanie, czy luźnie odboje amorków tylnych mogą być przyczyną stuków? zmieniałem sprężyny 1BA na 1BE, odboje był zniszczone ale nie miałem nowych a u kuzyna w warsztacie znalazły się jakieś nówki, pasowały na długość więc się uparł żeby wsadzić bo wszystko będzie :good: ale nie jest. Teraz z tyłu dochodzą głuche stuki. Wszystko jest podokręcane jak należy. Te odboje nie trzymają się góry i tak luźno sobie latają. Jak myślicie, czy to jest winowajca tego stukania? jechać kupić porządne do A4, zmienić i będzie spokój? czy może coś innego?

Opublikowano

pomyśl sam, odboje są gumowe prawda :?: mogą one powodować jakikolwiek słyszalny stuk :?:

może po prostu nakrętka na amorze nie jest do końca dokręcona :?:

Opublikowano
  • Autor

:mysli:hmmm..... w sobotę sprawdzę. Z tym odbojem to pytam bo czytałem coś takiego:

http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=15495&page=2

chodzi mi o wypowiedź użytkownika MARBELS

ale te odboje to nie majątek więc zrobię jak trzeba i tyle.

PS. guma też potrafi wydawać słyszalny stukot, puknij gumowym młotkiem w cokolwiek :polew:

Opublikowano

a jak bujasz samochodem na postoju to też jest to słychać? :mysli: miałem tak u siebie po wymianie amorków i okazało się że poskręcali coś źle, a w dodatku czegoś chyba zapomnieli dołożyć, wiem że odboje były założone i to nie one wydawały ten dźwięk

Opublikowano
  • Autor

nie, nic nie słychać, bujałem na wszystkie strony i nic, ale w piątek i tak jeszcze raz wszystko rozkręcę (tym razem nie będziemy wspomagać się browarem :confused4:), założę odboje takie jakie mają być, poskręcamy, 3 razy sprawdzimy i mam nadzieję, że będzie cicho. Jak zdjąłem koło i tak tym odbojem stuknąłem to tak jakby to to było.

Napiszę czy się udało.

:drunk:

no i się udało, jednak to te odboje latały sobie i pukały, wymieniłem na takie jak miały być i cisza. Z przodu oryginały jak mówki kurcze więc nawet ich nie ruszałem. Przy okazji przeszarpaliśmy całe zawieszenie , żeby sprawdzić czy już coś nie kończy żywota. Furka teraz pięknie sobie stoi a nie jak jakiś wóz drabiniasty, no i nie buja jak na kutrze :)