Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Meetingi KUJAWSKO-POMORSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowiem wiem ze jestem nowy ale mam propozycje moze niedzielny spocik przełożymy na jutro???? piątek godz 20.00 a potem na wyscigi do Łysomic? A co do awantury o gaz to lepiej placic 25 zł niz sie łudzic ze diesel pali 5-6 w miescie .

no ja sie jutro pojawie w łysomicach:D Ty pewnie przyjedziesz z Rafałem :) Do zobaczonka

• Odpowiedzi 43.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jedrekx

5090

• Reniu

3603

• Artur82

2597

• WIŚNIA

2452

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

niz sie łudzic ze diesel pali 5-6 w miescie .

a nie pali :naughty:

:no:

ogolnie 5l/100 a 7l/100 do duza roznica.... u mnie przy normalmej jezdzie po miescie to spalanie mam na poziomie 6,8-7,4l a pozatym jezdzilem przez 2 tygodnie tylko trasa i spalanie ok 4,3l i potem mi przyszlo do wyprzedzania a tu mul jak ciul.... i potem ponad 200km zeby sie odmulil :wallbash:

Gość -makaveli-
Opublikowano

niz sie łudzic ze diesel pali 5-6 w miescie .

a nie pali :naughty:

:no:

ogolnie 5l/100 a 7l/100 do duza roznica.... u mnie przy normalmej jezdzie po miescie to spalanie mam na poziomie 6,8-7,4l a pozatym jezdzilem przez 2 tygodnie tylko trasa i spalanie ok 4,3l i potem mi przyszlo do wyprzedzania a tu mul jak ciul.... i potem ponad 200km zeby sie odmulil :wallbash:

może i masz racje....Ja obliczałem kalkulatorem,Ty masz FIS-a :hi:
Opublikowano

na fisie pokazuje podobnie ale robiac pomiary zawsze tankowalem do pelna, jezdzilem troche i potem znowu do pelna, to jest najbardziej wiarygodny pomiar

Gość -makaveli-
Opublikowano

na fisie pokazuje podobnie ale robiac pomiary zawsze tankowalem do pelna, jezdzilem troche i potem znowu do pelna, to jest najbardziej wiarygodny pomiar

nie stać mnie żeby zalać do pełna :decayed:
Opublikowano

Ja weekend jestem wyłączony, braszka przyjeżdza :kox: ew. niedziela wieczór będę free... :mysli:

Odnośnie spalania 6.5-7 jak najbardziej realne, z klimą na większych kołach. Zresztą pół litra w tą czy tamtą to żadna różnica :naughty: W dieslach nie ma co o tym dyskutować, benzynowcy mają swoje teorie :D

Opublikowano

:hi:

dziękuje wszystkim składającym wczoraj za życzenia :gwizdanie:

jestem wzruszony :cool1:

miłego dzionka dla wszystkich i do miłego zobaczenia myslę wkońcu :tongue4:

:good:

Opublikowano

No ja z dzisiejszego spota również odpadam. Jedynie pojawie się w Łysomicach :) tak jak ostatnio ;p a nd spocik zostawił bym w spokoju :evil:

Miłego dzionka

a tak wogóle to :siema:

Opublikowano

Dzieńdoberek :kawa:

Opublikowano

ja powiem tak...

robilem trase 2000km po autostradach niemieckich w 5 osob z bagażem skodą octavia i caly czas 200km/h . skoda 1.9tdi 130km (niezapałowana)

i spalanie w okolicach 11l....

róznica taka ze moj przy tych predkosciach łyka 13l

Opublikowano

Twój się tak nie męczy przy 200 :naughty:

Opublikowano

Przecież 2l więcej to nie tak dużo :przebiegly: słuchając opinii o paliwożerności prawie trzylitrowej benzyny spodziewałbym się wyniku i piątkę wyższego a tak to tylko "bład pomiarowy" :decayed:

Opublikowano

no wlasnie Newman moc adekwatna do predkosci wiec spalanie :good: ja powiem prawde kazdy diesel lyknie swoje przy ciezkiej nodze a ty nowek to chyba podwojny bak sobie zamontowales :polew: 1000km w miescie a cisnac diesla to ok.4tys obr/min na kazdym biegu wtedy by wyszlo szydlo z worka :tongue4: nie da sie ukryc jak bysmy z newmanem pokrecili do 6tys to w 15 by sie nie zamknelo spalanie.

Ja podjade dzis na wyscigi wiec sie spotkamy pod aula UMK bo w niedziele w pracy :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

Witam Wszystkich po długiej nieobecności :hi: dołączę się do rozmowy o spalaniu i powiem Wam, że mój 1,9TDI AHU spala za 150zł tygodniowo :polew: na kilometry się nie przelicza, ile się wleje tyle się jedzie :decayed:

Opublikowano
:hi: siema, Niskoiszeroko pracujesz na osowej w BOSCH-u? :mysli: bo chyba tam twoją furmanke widziałem [br]Dopisany: 05 Sierpień 2011, 20:15_________________________________________________a co do spalania disla wierzycie lub nie mojej młodej peugeot 307 2.0 HDI 136 kucy na trasie przy 90km/h równej drodzę na 6 biegu potrafi spalić 3 do 4 litrów
Gość -makaveli-
Opublikowano

a co do spalania disla wierzycie lub nie mojej młodej peugeot 307 2.0 HDI 136 kucy na trasie przy 90km/h równej drodzę na 6 biegu potrafi spalić 3 do 4 litrów

my pisaliśmy o spalaniu ropy a nie oleju silnikowego :cool1:
Opublikowano

a co do spalania disla wierzycie lub nie mojej młodej peugeot 307 2.0 HDI 136 kucy na trasie przy 90km/h równej drodzę na 6 biegu potrafi spalić 3 do 4 litrów

my pisaliśmy o spalaniu ropy a nie oleju silnikowego :cool1:

:polew: :polew: :polew: :polew: ku*** Grzechu teraz wyjasnił wszystko :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: