Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Meetingi KUJAWSKO-POMORSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to jest nas już trzech :decayed:

• Odpowiedzi 43.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jedrekx

5090

• Reniu

3603

• Artur82

2597

• WIŚNIA

2451

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

motyla noga a ja znów dyżur ...#$%^&*() :/ . A moze spot w przyszly weekend?

ps. ma ktos pomysl co moze stukac w zawieszeniu? wykluczam wahacze bo wymieniłem na nówki dziś a stuk nie zniknął... łączniki stabilizatora i stabilizator tez mają ok. tygodnia.. amortyzatory sprawne.... stuknięcie potrafi się pojawić podczas powolnej jazdy po nierównym terenie, jak i podczas depnięcia na jedynce i gwałtownym wciśnięciu sprzęgła- tak jakby moc w samochodzie powodowała chwilowe przemieszenie elementów.... wydawalo się ze z wahaczy to idzie bo juz (przynajmniej na dolne) czas powoli przychodził. Ale poza tym ze samochod jest sztywniejszy, to stuknięcia nie zniknęły. Przeguby wporządku (wewnątrzny wymieniony tydzien temu). Nie mam pomysłu już...

Opublikowano

przód czy tył?

Opublikowano

a nie może być w ten i w przyszły weekend? :decayed:

Opublikowano

wydaje się że przód.

Opublikowano

ja w Ośle myślałem, że maglownica ma luz, ale okazał się wahacz..w Twoim przypadku jak masz zawieche wymienioną to są dwie opcje...głośniej radio, albo ciśnij wyższe obroty to nie będziesz słyszał :kox:

Opublikowano
wydaje się że przód.

ja jak wymieniłem zawiechę to też pozostał stukot... głównie przy zdjęciu nogi z gazu lub naciśnięciu hamulca a bywało że i na małych ale intensywnych dziurach.... po nerwówce co to może być (bo zawiecha nowa) okazało się że pękł sprężysty drut niwelujący luz zacisku hamulcowego. Zacisk był po prostu luźny i uderzał w jarzmo...

Opublikowano
a nie może być w ten i w przyszły weekend? :decayed:

w ten nie dam rady ale w nastepny raczej powinienem byc.... ale juz chyba na zimowym set-upie....

Opublikowano

ja w ten weekend będę jeszcze na letnim.. w przyszłym tygodniu wjeżdżają te moje okropne zimówki :facepalm:

Opublikowano

jak Artur się pojawi na spocie to je odbiorę i w poniedziałek mogę Ci je do Torunia zabrać :naughty:

Opublikowano

Winczako a może poduszki pod sielnikiem

Opublikowano

hmmm dobis, ten drut moglby byc...tylko czy on aż tak mocne "uderzenie" może wywołać.. czuć to jakby bardziej po prawej.... musze spojrzec. Poduszki wstępnie zostały wykluczone, chociaz moją pierwszą myślą były one, bo po raz pierwszy to uderzenie pojawiło się własnie po depnięciu w dechę na jedynce...

Opublikowano
hmmm dobis, ten drut moglby byc...tylko czy on aż tak mocne "uderzenie" może wywołać.. czuć to jakby bardziej po prawej.... musze spojrzec. Poduszki wstępnie zostały wykluczone, chociaz moją pierwszą myślą były one, bo po raz pierwszy to uderzenie pojawiło się własnie po depnięciu w dechę na jedynce...

według ETKI są u Ciebie chyba blaszki - sprężyna mocująca

zacisk_s4.jpg

<br /><br />

Opublikowano

:hi:

Ori podświetlenie tablicy LED on board :ad:

Opublikowano

Dzieki czyli pewnie to nie to... powstaje to zarowno w sytuacji depniecia na jedynce (i odpuszczenia), jak i przy ,nawet slimaczej, jezdzie po polnej mocno nierownej drodze. Taki dzwiek jakby cos bylo naprezone i pod wplywem fluktuacji zawieszenia to naprezenie doprowadza do przesuniecia/" strzelenia" elementu. To jest zwykle pojedynczy dzwiek.

Opublikowano

podjedz na stacje diagnostyczna niech wstawia auto na szarpaki, moze cos wyjdzie....

Opublikowano

Ori podświetlenie tablicy LED on board :ad:

no to zaczynasz modzenie :naughty:

Opublikowano
Dzieki czyli pewnie to nie to... powstaje to zarowno w sytuacji depniecia na jedynce (i odpuszczenia), jak i przy ,nawet slimaczej, jezdzie po polnej mocno nierownej drodze. Taki dzwiek jakby cos bylo naprezone i pod wplywem fluktuacji zawieszenia to naprezenie doprowadza do przesuniecia/" strzelenia" elementu. To jest zwykle pojedynczy dzwiek.

ale sprawdź te blachy może faktycznie zacisk jest luźny i puka jak u mnie, objawy podobne, u Ciebie zamiast mojego drutu jest blacha/sprężyna.