jedrekx Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 no to jest nas już trzech
winczako Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 motyla noga a ja znów dyżur ...#$%^&*() :/ . A moze spot w przyszly weekend? ps. ma ktos pomysl co moze stukac w zawieszeniu? wykluczam wahacze bo wymieniłem na nówki dziś a stuk nie zniknął... łączniki stabilizatora i stabilizator tez mają ok. tygodnia.. amortyzatory sprawne.... stuknięcie potrafi się pojawić podczas powolnej jazdy po nierównym terenie, jak i podczas depnięcia na jedynce i gwałtownym wciśnięciu sprzęgła- tak jakby moc w samochodzie powodowała chwilowe przemieszenie elementów.... wydawalo się ze z wahaczy to idzie bo juz (przynajmniej na dolne) czas powoli przychodził. Ale poza tym ze samochod jest sztywniejszy, to stuknięcia nie zniknęły. Przeguby wporządku (wewnątrzny wymieniony tydzien temu). Nie mam pomysłu już...
jedrekx Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 a nie może być w ten i w przyszły weekend?
bula87 Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 ja w Ośle myślałem, że maglownica ma luz, ale okazał się wahacz..w Twoim przypadku jak masz zawieche wymienioną to są dwie opcje...głośniej radio, albo ciśnij wyższe obroty to nie będziesz słyszał
dobis1 Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 wydaje się że przód. ja jak wymieniłem zawiechę to też pozostał stukot... głównie przy zdjęciu nogi z gazu lub naciśnięciu hamulca a bywało że i na małych ale intensywnych dziurach.... po nerwówce co to może być (bo zawiecha nowa) okazało się że pękł sprężysty drut niwelujący luz zacisku hamulcowego. Zacisk był po prostu luźny i uderzał w jarzmo...
przemciotorun Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 a nie może być w ten i w przyszły weekend? w ten nie dam rady ale w nastepny raczej powinienem byc.... ale juz chyba na zimowym set-upie....
jedrekx Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 ja w ten weekend będę jeszcze na letnim.. w przyszłym tygodniu wjeżdżają te moje okropne zimówki
przemciotorun Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 jak bys sie widzial z Arturem to pamietaj o moich zaslepkach
jedrekx Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 jak Artur się pojawi na spocie to je odbiorę i w poniedziałek mogę Ci je do Torunia zabrać
Artur82 Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 Winczako a może poduszki pod sielnikiem
winczako Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 hmmm dobis, ten drut moglby byc...tylko czy on aż tak mocne "uderzenie" może wywołać.. czuć to jakby bardziej po prawej.... musze spojrzec. Poduszki wstępnie zostały wykluczone, chociaz moją pierwszą myślą były one, bo po raz pierwszy to uderzenie pojawiło się własnie po depnięciu w dechę na jedynce...
dobis1 Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 hmmm dobis, ten drut moglby byc...tylko czy on aż tak mocne "uderzenie" może wywołać.. czuć to jakby bardziej po prawej.... musze spojrzec. Poduszki wstępnie zostały wykluczone, chociaz moją pierwszą myślą były one, bo po raz pierwszy to uderzenie pojawiło się własnie po depnięciu w dechę na jedynce... według ETKI są u Ciebie chyba blaszki - sprężyna mocująca <br /><br />
manny90 Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 Ori podświetlenie tablicy LED on board
winczako Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 Dzieki czyli pewnie to nie to... powstaje to zarowno w sytuacji depniecia na jedynce (i odpuszczenia), jak i przy ,nawet slimaczej, jezdzie po polnej mocno nierownej drodze. Taki dzwiek jakby cos bylo naprezone i pod wplywem fluktuacji zawieszenia to naprezenie doprowadza do przesuniecia/" strzelenia" elementu. To jest zwykle pojedynczy dzwiek.
przemciotorun Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 podjedz na stacje diagnostyczna niech wstawia auto na szarpaki, moze cos wyjdzie....
jedrekx Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 Ori podświetlenie tablicy LED on board no to zaczynasz modzenie
dobis1 Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 Dzieki czyli pewnie to nie to... powstaje to zarowno w sytuacji depniecia na jedynce (i odpuszczenia), jak i przy ,nawet slimaczej, jezdzie po polnej mocno nierownej drodze. Taki dzwiek jakby cos bylo naprezone i pod wplywem fluktuacji zawieszenia to naprezenie doprowadza do przesuniecia/" strzelenia" elementu. To jest zwykle pojedynczy dzwiek. ale sprawdź te blachy może faktycznie zacisk jest luźny i puka jak u mnie, objawy podobne, u Ciebie zamiast mojego drutu jest blacha/sprężyna.
Rekomendowane odpowiedzi