Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wyjecie szyby z klapy do lakierowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem ostatnio na wymianie przedniej szyby u fachowców i wywiązała się rozmowa, że chciałbym sobie cały samochód prysnąć (bo mam kontakty, że za materiały nie zapłacę więc tylko robocizna mnie wyniesie koło 2600zł). Oni na to, żebym uważał z tylną klapą i bocznymi szybkami (AVANT). Podobno szyba w tylnej klapie jest tak wrednie zrobiona, że jest zintegrowana z uszczelką i nie można tej uszczelki samej kupić a z drugiej strony nie da się wyjąć szyby żeby jej nie uszkodzić. Z boku też podobno uszczelki są do wywalenia ale te można kupić w ASO. Ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii? Ktoś to może potwierdzić albo zaprzeczyć?

Opublikowano

a musisz je wyjmować chyba można zakleić te szyby

Opublikowano

skoro są takie trudności z tymi szybami to chyba je lepiej obkleić

Opublikowano
  • Autor

Obkleić można, jasne. Problem w tym, że to jest takie trochę "fuszerkowe" robienie bo lakier lubi wtedy w okolicach szyb zaczynać odpalać. Znaczy tak słyszałem. Nie jestem lakiernikiem.

Opublikowano

Obkleić można, jasne. Problem w tym, że to jest takie trochę "fuszerkowe" robienie bo lakier lubi wtedy w okolicach szyb zaczynać odpalać. Znaczy tak słyszałem. Nie jestem lakiernikiem.

dobry malarz zrobi to dobrze :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dobry tak. Znaczy widziałem jego dzieło na focusie i facet tak tylny błotnik prysnął, że na prawdę nie wiadomo gdzie się kończy jego robota a gdzie zaczyna fabryka no ale nigdy to nie wiadomo...

Odleźć nic nie zdążyło bo focus dostał drugi raz w to samo miejsce :wallbash:

Opublikowano

uważam że jak ładnie maluje to i również nie robi fuszerki i nic nie ma prawa odchodzić :wink4:

a szyby zakleić dla niego to napewno nie problem, przecież większość elementów maluje się na samochodzie :gwizdanie:

• 3 lata później...
Opublikowano

Do: Darayavahus

Jak sobie poradziles z problemem wycinania szyby z klapy, dalo rade ? Ja przymierzam sie do malowania tylnej klapy, a ze rdza u mnie wylazi spod uszczelki, takze pasowaloby te szybe wyciac...chyba nie byloby problemu jezeli mozna by kupic nowa uszczelke, ale cos nie moge znalezc :/

Edit:
Dzwonilem do warsztatu z szybami i mowia, ze w tylnej klapie uszczelka jest zawulkanizowana do szyby, ale maja swoje metody zeby to wyciac i nie uszkodzic.

Edytowane przez szynszyl_83