Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Radio audi gamma głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Moje pytanie to jak zrobić lub co przycisnąc zeby radio głałó na 4 głośniki.

Mam audi gamma 97r Instalacja jest pod 4 głosniki tylne są normalne bez tego wzmacniacza przy lewym głośniku. Radoi posiada w kostce głośnikowej 8 pinpow czyli powinno grać na 4 głośniki ale gra tylko na przednie.Oprucz tego posiada wyjście na tylne ale z tego gniazda co zmieniarka a tego kabla i takich głośników u mnie nie am a audi.

Moje pytanie brzmi , czy da się radio jakoś przestawić żeby grało na te pozostałe 2 kanały lub czy da się je jakoś uaktywnić?

Dodam że koncerty mają diagnozę przez OBD i można je przekodowywać a tutaj nici z tej opcji. Może radio posiada wewnętrzne ustawienia które można przestawiać po naciśnięciu jakiejś kombinacji klawiszy?

Wszelkie sugestie mile widziane..........

Opublikowano

Niedawno wymieniałem gammę na niefabryczne ale instalację miałem na pewno fabryczną, nierzeźbioną.

No i u mnie w kostce ISO dużej na pewno były tylko 4 przewody do przednich głośników, zaś tylne aktywne podłączone były przez mini iso.

Prawdopodobnie ktoś kiedyś rezał instalacje, albo fabrycznie było inne radio?

Napisałeś, że radio 97 rok, a auto to z profilu, 2000 rok?

Ze schemaru nalepionego na radio wynika, że gamma ma tylko 2 kanały + wyjście liniowe na wzmacniacz lub głośniki aktywne. To tak jak na moją skromną wiedzę o audio - niech mnie ktoś poprawi jak sie mylę.

Ps. kiedy miałem gammę, to też nie mogłem sie z nią połączyć VAGiem.

Opublikowano

No to chyba zostaje załatwić sobie deltę bo ona ma 4 kanały i na mini iso też działa nawet zmieniarkę obsługuje.

Opublikowano

tak jak kolega pisał bezpośrednio można podpiać2 głośniki , tył (na jednym głośniku jest wbudowany wzmacniacz) jest podłączony poprzez wzmaka kostką iso