Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wysoka temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jadąc dziś spokojnie samochodem na liczku pokazało mi temperaturę jakieś 100 stopni . Jak sprawdzić czyta temperatura jest prawdziwa i czy coś mi licznik lub czujnik nie oszukuje bez komputera . Odkręciłem korek płynu i płyn był letni .

Opublikowano

kup termometr i sprawdź - najlepiej to z na kompie sprawdzic wskazanie lub na podkladke drugi czujas...

Opublikowano
  • Autor

gdzie dokładnie jest ten czujnik ?

Opublikowano

pewnie chodzi o ten 4-pinowy, jest w króćcu, który jest od głowicy.

Opublikowano
  • Autor

jakieś foto było by ? [br]Dopisany: 05 Luty 2011, 07:06_________________________________________________Wymieniłem dziś ten czujnik i niestety nic (26 zł ) . Nadal jak na zimnym silniku przekręcę na zapłon to temp jest poza 60 stopni jakieś 65 . Zostaje tylko komputer . Można zrobić korektę tego wskaźnika na kompie ?

Opublikowano

podłącz VAGA na zimnym i porównaj temperatury z czujników, będziesz wiedział czy ten który kupiłeś jest dobry.

Może wskaźnik jakiś lewy? ;p

Opublikowano
  • Autor

Odkąd go mam to nie było z nim problemów , no możne w porównaniu z poprzednią B5 to temperatura pokazywała ciut więcej niż 90 , ale to dopiero jak się porządnie zagrzał . Teraz tylko przekręcę na zapłon to odrazu jest jakieś 60 kilka .[br]Dopisany: 06 Luty 2011, 17:19_________________________________________________Właśnie przejechałem jakieś 200 km i podczas drogi w jedna stronę temp skałka jak szalona od 80 do 100 i troszkę nawet ponad stopni i taksie na tych większych wartościach utrzymywała . Po dojechaniu , zgaszeniu silnika i zatankowaniu w drodze powrotnej było już normalnie . Temp max 90 stopni i to sporadycznie a tak to normalnie 75-80 . Miałem też wrażenie ze przy świrowaniu wskaźnika coś było nie tak z temperaturą na klimatroniku była jakby za niska temp jak na to co ustawiłem na nim . Co o tym myślicie ? , mogło też coś się stać z termostatem ?

Opublikowano

Odkąd go mam to nie było z nim problemów , no możne w porównaniu z poprzednią B5 to temperatura pokazywała ciut więcej niż 90 , ale to dopiero jak się porządnie zagrzał . Teraz tylko przekręcę na zapłon to odrazu jest jakieś 60 kilka .[br]Dopisany: 06 Luty 2011, 17:19_________________________________________________Właśnie przejechałem jakieś 200 km i podczas drogi w jedna stronę temp skałka jak szalona od 80 do 100 i troszkę nawet ponad stopni i taksie na tych większych wartościach utrzymywała . Po dojechaniu , zgaszeniu silnika i zatankowaniu w drodze powrotnej było już normalnie . Temp max 90 stopni i to sporadycznie a tak to normalnie 75-80 . Miałem też wrażenie ze przy świrowaniu wskaźnika coś było nie tak z temperaturą na klimatroniku była jakby za niska temp jak na to co ustawiłem na nim . Co o tym myślicie ? , mogło też coś się stać z termostatem ?

Zrób diagnostykę VAG-iem. Bez tego to jest tylko gdybanie i można nie potrzebnie połowę części wymienić. Jak to zrobić to znajdziesz info w dziale Diagnostyka oraz kup oryginalny czujnik w ASO. Zakładając zamienniki nigdy nie wiadomo tak do końca na czym się stoi.

Opublikowano
  • Autor

Podpiąłem wczoraj VAGA i zero błędów ( w silniku i w instrumentach) ale jak widać na zdjęciach temperatura różni się między komputerem a wskaźnikiem na zegarach . Nawet na zimnym silniku temperatura na wskaźniku pokazuje ponad 60 stopni Co z tym zrobić ?

P2110048.jpg

P2110056.jpg

P2110057.jpg

P2110062.jpg

P2110063.jpg

P2110071.jpg

Opublikowano

a robiłeś test wskaźników? może wskaźnik kłamie? Ja wymieniłem termostat, później czujnik, a problem był na desce...

Opublikowano
  • Autor

Na razie zaczynam bawić się vagiem i nie wiem jak to zrobić

Opublikowano

a sprawdzałeś co pokazuje klimatronik? kanał 49 i 51 do sprawdzenia

musisz mieć coś nie tak z zegarami, data jest dziwna, napiecie ładowania też..

Opublikowano

cos te zegary nie tak,z tych fotek co wkleiles to widac ze cos nie tak z ladowaniem,i zle czujnik RSW ustawiony to tak na marginesie :hi: :hi:

Wtedy kiedy pokazuje ci na zimnym ponad 60stopni sprawdz temp w liczniku na vagu i bedzie wiadomo

Opublikowano
  • Autor

Temperatura na Vagu jest niższa widać to na zdjęciach ale zrobiłem jeszcze testy zegarów i trochę dziwie to wygląda . Zobaczcie sami .

Widok zegarów normalny

P2120003.jpg

Przekęcenie na zapłon rano

P2120004.jpg

Wskazania Vaga na silniku

P2120006.jpg

Wskazania Vaga na zegarach

P2120007.jpg

I test zegarów

P2120009.jpg

P2120010.jpg

I oco chodzi z tym :

" widac ze cos nie tak z ladowaniem,i zle czujnik RSW " :mysli:

Opublikowano

niestety musze cie zmartwic twoje zegary sa uszkodzone.

Opublikowano

Wychyliły się wszystkie wskazówki na max. ? Czy zdjęcie zrobiłeś za późno , jak wróciły do połowy skali ?

Opublikowano

można wskazówki ustawić prawidłowo tak jak powinny być tylko trzeba je wyciągnąć, może wtedy pomoze, spróbować zawsze można

Opublikowano

mozna sprobowac,tylko wiem ze to jest walka z wiatrakami,bo za dwa dni znow sie cos odwidzi im i sie przestawia czyli zmienia punkt zatrzymania

Opublikowano

ja tak miałem u siebie jak wstawiałem termometr i dzieciaki poprzekręcały wskazówki i myślałem ze mnie coś strzeli chyba z 3 godziny kombinowałem a wkońcu zrobiłem. Jest tak opcja że wystarczy lekko docisnąć wskazówkę może lekko wyskoczyła z tego mechanizmu. Ja bym zdjął szybkę założył zegary do auta zrobił test zegarów i później wyśrodkował wszystko i lekko docisnął spróbować można