Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Galletto, Galletto i jeszcze raz Galletto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Trochę czasu zajęło mi zanim nauczyłem się trochę modyfikować mapy :hi:

chciałbym wgrać i potestować to co wyszło :) i tu rodzi się moje pytanie, jak sprawują się klony z allegro ?

i jak to właśnie jest z wysypywaniem się sterowników ? czesto odmawiają posłuszeństwa ? bo jak tak to będę szukał willema pro, w aucie siedzi flash bo to 012at asv w seacie toledo 03 r :)

I czy orientuje się ktoś czym różnia się te fejsy bo ceny są dość rozbieżne

1 . http://allegro.pl/programator-ecu-flash-galletto-do-chip-tuningu-i1434352261.html

2 . http://allegro.pl/chiptuning-interfejs-galletto-1260-pl-gratisy-i1435538171.html

3 . http://allegro.pl/galletto-galetto-1260-pl-chiptuning-gratisy-od-ss-i1442400051.html

4 . http://allegro.pl/interfejs-do-chiptuningu-galletto-1260-pl-przej-i1401039457.html

Opublikowano

Kup ten najtańszy i tez będzie działał.

Opublikowano
  • Autor

Kup ten najtańszy i tez będzie działał.

czyli jak mam rozumieć w tym za 139 zl wchodzi w cene plyta dvd z softami :kox:

a moglby ktoś statystycznie powiedzieć na ile programowań ecu przestaje odpowiadać ?

Opublikowano

czyli jak mam rozumieć w tym za 139 zl wchodzi w cene plyta dvd z softami

ostatnio ogladałem kilka softow z plyty allegrowej do MB - cisnienie doladowania zadane w sofcie z MB 2.2 CDI - 3000 mbar ... ktos chyba specjalnie to wypuscil na rynek :] z galletto zazwyczaj nie ma problemow (1260) jesli chodzi o EDC15 - przy EDC16 pojawiaja sie pierwsze schody

BTW - jesli wysypiesz EDC15 (VW/Audi) pomocny bedzie programator i lutownica - z tym ze willem daje rade raz na kilka prob (slabej klasy programator) jesli chodzi o flashe 29F400/800 ...

jesli chodzi o plcc 32 - bez problemu odczytasz 27C010 i zaprogramujesz 29F010 (flashe) - chyba ze uszkodzisz epromy podczas wylutu

Opublikowano

ostatnio ogladałem kilka softow z plyty allegrowej do MB - cisnienie doladowania zadane w sofcie z MB 2.2 CDI - 3000 mbar ... ktos chyba specjalnie to wypuscil na rynek :]

tam jest limiter ustawiony grubo ponizej 3000 mbar , takze to ratuje te sprezarki przez pierwsze pare kilometrow :evil:

w tych softach z plyt limiter jest pojeciem nieznanym ... :naughty:

Opublikowano
  • Autor

czyli jak mam rozumieć w tym za 139 zl wchodzi w cene plyta dvd z softami

ostatnio ogladałem kilka softow z plyty allegrowej do MB - cisnienie doladowania zadane w sofcie z MB 2.2 CDI - 3000 mbar ... ktos chyba specjalnie to wypuscil na rynek :] z galletto zazwyczaj nie ma problemow (1260) jesli chodzi o EDC15 - przy EDC16 pojawiaja sie pierwsze schody

BTW - jesli wysypiesz EDC15 (VW/Audi) pomocny bedzie programator i lutownica - z tym ze willem daje rade raz na kilka prob (slabej klasy programator) jesli chodzi o flashe 29F400/800 ...

jesli chodzi o plcc 32 - bez problemu odczytasz 27C010 i zaprogramujesz 29F010 (flashe) - chyba ze uszkodzisz epromy podczas wylutu

Co do softów z allegro to przyznam rację że tam cuda się dzieją, ciśnienia nie adekwatne do ropy, TQ kopie od dołu pełnym koksem, i spanky ma rację, limiter wyżej nie zdjęty :P

Ja narazie potrzebuje do EDC15, a jakie schody sa przy EDC16 ?

29f010 chyba były dwa rodzaje, temp chyba tak grała role :cool1:

a co polecicie z gorącego powietrza, narazie coś tańszego, z czasem zrobi się update :notworthy:[br]Dopisany: 05 Luty 2011, 12:19_________________________________________________

ostatnio ogladałem kilka softow z plyty allegrowej do MB - cisnienie doladowania zadane w sofcie z MB 2.2 CDI - 3000 mbar ... ktos chyba specjalnie to wypuscil na rynek :]

tam jest limiter ustawiony grubo ponizej 3000 mbar , takze to ratuje te sprezarki przez pierwsze pare kilometrow :evil:

w tych softach z plyt limiter jest pojeciem nieznanym ... :naughty:

pisalem na PW bo chcialem bys zobaczył logi po programie, to nie bedzie problem ? :slina:

Opublikowano

a co polecicie z gorącego powietrza, narazie coś tańszego, z czasem zrobi się update

przy EDC16 nie ma opcji lutowania - tu jedyne 100% narzedzie to BDM ...

29F010 - najczesciej u nas spotykane to 70 i 90 - oba sobie poradza jesli chodzi o zakres temperatur

hotair:

http://allegro.pl/stacja-hot-air-model-852-nowa-gwarancja-hotair-i1426941297.html

http://allegro.pl/aoyue-8032-przenosna-stacja-hotair-i1422842864.html

wszystko zalezy od wprawy i przyzwyczajenia ...

Opublikowano

a jaki program jest najlepszy-z tych ogólnie dostepnych? chodzi mi o sterownik ME7- takie,jakie są w B6 w 1,8T?

Opublikowano
  • Autor

a co polecicie z gorącego powietrza, narazie coś tańszego, z czasem zrobi się update

przy EDC16 nie ma opcji lutowania - tu jedyne 100% narzedzie to BDM ...

29F010 - najczesciej u nas spotykane to 70 i 90 - oba sobie poradza jesli chodzi o zakres temperatur

hotair:

http://allegro.pl/stacja-hot-air-model-852-nowa-gwarancja-hotair-i1426941297.html

http://allegro.pl/aoyue-8032-przenosna-stacja-hotair-i1422842864.html

wszystko zalezy od wprawy i przyzwyczajenia ...

o widzę że chińczyki są w miare tanie, ale jak z ich niezawodnością ? testował ktoś ?

a co do lutowania SMD to jak wylutowujemy OTP to jaką temp ? z 10 sec trzeba grzać by puściło ? [br]Dopisany: 05 Luty 2011, 15:14_________________________________________________

a jaki program jest najlepszy-z tych ogólnie dostepnych? chodzi mi o sterownik ME7- takie,jakie są w B6 w 1,8T?

chyba każdy tu powie że żadny :P

Opublikowano

dlaczego? Minęły czasy,kiedy tuner był szamanem,który umiał "wyczarować" moc... :cool1: przecież nikt tu nie pyta ,jak zmodyfikować mapy,bo za taką wiedzę wielu tunerów pzypłaciło pieniędzmi,lub nieprzespanymi nocami,ale na jakim sprzęcie się pracuje-to chyba żadna tajemnica :wink4:
Opublikowano

a co do lutowania SMD to jak wylutowujemy OTP to jaką temp ? z 10 sec trzeba grzać by puściło ?

Nikt za rękę cie nie poprowadzi, bo każdy ma inną.

Potestuj samemu na czymś, co możesz zapisać na straty.

Potestuj wylut jaki i lutowanie.

Opublikowano
  • Autor

dlaczego? Minęły czasy,kiedy tuner był szamanem,który umiał "wyczarować" moc... :cool1: przecież nikt tu nie pyta ,jak zmodyfikować mapy,bo za taką wiedzę wielu tunerów pzypłaciło pieniędzmi,lub nieprzespanymi nocami,ale na jakim sprzęcie się pracuje-to chyba żadna tajemnica :wink4:

ja przypłaciłem tym drugim :) choć uważam że dopiero się uczę :) ot zrobiłem soft do asv :embarrassed: a co do programu 1.8T to ja niestety się nie wypowiem bo nie wiem :P[br]Dopisany: 06 Luty 2011, 01:05_________________________________________________

a co do lutowania SMD to jak wylutowujemy OTP to jaką temp ? z 10 sec trzeba grzać by puściło ?

Nikt za rękę cie nie poprowadzi, bo każdy ma inną.

Potestuj samemu na czymś, co możesz zapisać na straty.

Potestuj wylut jaki i lutowanie.

tzn lutowanie kolbową z końcówką w stożek różnorodnych podstawek pod atmegi itp mam juz za sobą i wychodziło to dosyć sprawnie wiec nie powinno być problemu, tak myślę bynajmniej :) wystarczy pasta do lutowania taka w strzykawce ? bo do tego dodatkowo cyny się chyba nie dokłada ?

Opublikowano

Różne są metody.

Ja używam dobrego fluxa i trochę cyny np.

Grot proponuję zakupić minifala lub co najmniej ścięty i spłaszczony.

Przy wylucie staraj się nie przegrzewać układu.

Opublikowano
  • Autor

Różne są metody.

Ja używam dobrego fluxa i trochę cyny np.

Grot proponuję zakupić minifala lub co najmniej ścięty i spłaszczony.

Przy wylucie staraj się nie przegrzewać układu.

dzieki za wskazówki :)

ale bez hota wylut takim grotem jest chyba mordęgą ? :P i tak do tego trzeba chyba taśmę miedzianą ?

Opublikowano

Nie no, wylut tylko hotem.

Kiedyś w ramach doświadczeń wylutowałem kolbą PLCC, ale to była właśnie mordęga.

Opublikowano
  • Autor

Nie no, wylut tylko hotem.

Kiedyś w ramach doświadczeń wylutowałem kolbą PLCC, ale to była właśnie mordęga.

pewnie sporo czasu zajęło :gwizdanie:

BTW: mam Galletto, czym się różni:

edc15v, edc15vm, edc15vm -1m ? :confused4:

Opublikowano

sprawdz :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

sprawdz :)

brawo :)

chce wiedzieć coś wiecej :kox:[br]Dopisany: 09 Luty 2011, 21:17_________________________________________________działa, jedno auto lata :) musiałem sporo zdjąć koksu od dołu bo dwumas w słabym stanie,

Mam w rodzinie 2 x PLCC32 i chce kupić programator: Napewno będzie to willem, tylko który model wybrac?:

AT3

7.1

PRO4

Proszę o radę :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ma to jak stare czasy kiedy używało się kalafonii i odsysacza :decayed: