marcin120383 Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Witam mam taki problem po pierwszym rozruch rano mam słabe hamulce auto słabo hamuje ten pierwszy raz a już drugie hamowanie jest ok co to może być z góry dziękuje pozdrawiam
Dev Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 sprawdz przewod podcisnieniowy od vacuumpompy czy jest szczelny jeżeli nie ma nieszczelnosci do sprawdzenia same vacuum
marcin120383 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 ale gdzie ta pompa jest gdzieś od strony pasażera i czy z dołu czy z góry lepiej będzie zajrzeć
Dev Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 z servomechanizmu wychodzi gruby przewód podcisnieniowy przechodzi przez gródz i idzie do pompy Twoim zadaniem bedzie sprawdzenie w które dokładnie miejsce trafia :decayed:
tomek1974 Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Witam marcin120383 od jakiś dwóch tygodni miałem podobnie jak ty.Sprawdziłem przewód od vacum i stweirdziłem że ok , z racji tego że dobrze hamował olałem temat. Tak jeżdziłem do dziś .Rano ogień i jakieś hamowanko bo wolniejszy ode mnie i tu niespodzianka , pedał zrobił się jakiś dziwny. Dojechałem do pracy i po godzince wsiadam do auta a tam alarm na pół FISIE na czerwono coś z hamulcami .Maska do góry a płyn poniżej mini . Kolega akurat miał dolałem więc ogień i hamowanko, po paru hamowankach kontrola płynu a tu znowu min ,pedał jak naciskałem to bardzo wolno schodził do podłogi . Więc trzeba szukac przyczyny wycieku , koło pompy sucho położyłem sie koło tylnego koła za kierowcą a kolega pedał w podłoge i jest przyczyna .Wali płyn między zaciskiem a wężykiem . Okazało się że śruba która wchodzi razem z końcówką wężyka do docisku posiada dwie aluminiowe podkładki i to jedną z nich szlak trafił .Kolega podjechał do Agromy mieli tylko miedziane więc takowe założyłem i wszystko jest ok. Myślę że właśnie to było przyczyną u mnie takiego dziwnego zachowania hamulcy przez te około dwa tygodnie. Pewnie bardzo powoli najpierw leciało aż do dzisiejszego dnia gdy całkiem zaczęła puszczac podkładka. Może u ciebie jest inna przyczyna ale jak nic nie znajdziesz w przewodzie o vacu to warto może to sprawdzic . Powodzenia w ustalaniu usterki i oby była błacha pozdro
marcin120383 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 Tylko chodzi o to że auto jest parkowane w garażu i widziałbym wyciek ;([br]Dopisany: 05 Luty 2011, 21:58_________________________________________________a płyn doglądam i nie ubywa ale dzięki za podpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi