Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Czy nie będą obcierać 9J 17 ET35

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

koledzy mam pytanie (może ktoś już miał lub ma takie zestawienie)

chciałbym założyć felgi do mojego b7 avant w typie gemran style czyli naciągniete opony na szerokie felgi i tył szerszy od przodu (mam AWD)

znalazłem felgi marzeń :) z mega rantem ale .... prżód 8J 17 cali ET 35 - i tu raczej nie powinno być problemu ale

tył jest 9J 17 cali i ET też 35 ?!?! zastanawiam się czy nie będzie tarło o nadkola!?!

oponęna tył chciałbym naciągnąć 225 45 R17

mam obawy ponieważ kiedyś w innym aucie miałem 16tki 9J z ET 35 i oponami 215/40 R16 i tarło przy dobijaniu na dziurach :( opony się wycierały i lipa była

może ktoś ma w b7 avancie takie zestawienie lub zna kogoś kto mógłby mi podpowiedzieć czy będzie ok

dodam że zawias jest oryginalny i raczej nie będę tego zmieniał ponieważ sporo jeżdzę po naszych polskich drogach :)

będę wdzięczny za wszelką powdpowiedź

z góry dziękuje za pomoc

pozdrawiam audimaniaków

Opublikowano

17" z rantem do B7 :thumbdown:

Opublikowano

Ja mam na wyklejce dotyczacej opon ze przy 17 calach opona 235/45/17 wiec tutaj juz cos "tracisz - zyskujesz" na wysokosci i szerokosci oponki.

W swoim mam zawieszenie 1BA-standard, komfort i jezdze latem na kolach ET45 7,5 cala do tego wyzej wspomniana opona, to jest orginalna felga sportowa s-line i nigdy nie zdarzylo mi sie ocieranie.

Patrzac tak na twoja propozcyje - pomijajac juz rozmiar opony - troche obawialbym sie tej felgi 9 calowej.

A otwor centrujacy ma 57mm?

Opublikowano

daj spokoj z taka szerokoscia do B7 :confused4:

szerokość jest dobra ale nie w 17" z rantem :thumbdown:

Ja mam na wyklejce dotyczacej opon ze przy 17 calach opona 235/45/17

kolego, a od kiedy szerokość opony dobiera się do wielkości koła :cool1:

Opublikowano
  • Autor

czemu nie 17 z rantem ??? właśnie avant podoba mi się bardzo w felgach z rantem, ponieważ nie mam quattro to chciałem żeby tył był szerszy od przodu naciągnięte opony na szerszą felgę to typowy styl niemiecki mnie się osobiście bardzo podoba i gdyby nie moje obawy przed tarciem to zdecydowałbym się już dawno są podobne felgi z ET 60 wtedy mam pole manewru dystansami i to mogę już dotoczyć do momentu aż nie będzie tarło :) ale przy ET35 już się nic nie poradzi albo będzie pasowało albo nie :(

Opublikowano
  • Autor

http://www.stanceworks.com/forums/showthread.php?t=11974

mnie się podoba ogólnie styl z rantem = kwestia gustu

no nic chyba zaryzykuje i wrzucę foty po instalacji na wiosnę[br]Dopisany: 08 Luty 2011, 19:48_________________________________________________http://www.motormavens.com/emAlbum/albums/Antonio%20Alvendia/Feature%20Cars/Rotiform%20Audi%20A4%20Avant%20wagon%20slammed/_fullsize/IMG_2320_Rotiform_Audi_A4_Avant%20copy.jpg

a to ? to akurat b8 ale felgi super moim zdaniem[br]Dopisany: 08 Luty 2011, 19:51_________________________________________________http://www.lltek.com/PRS_bin/prs_113_rieb6_sline/lltek_prs113_02.jpg[br]Dopisany: 08 Luty 2011, 19:53_________________________________________________albo taki zestaw :)

http://www.audizine.com/images/featured/12_azer_story_image_1.jpg[br]Dopisany: 08 Luty 2011, 19:56_________________________________________________http://files.vau-max.de/gallery_pictures/2010/11/003-bilder-audi-a4-b6-tuning-b7-scheinwerfer-umbau-facelif-airrideo.jpg

Opublikowano

Ok, rant rantem, tylko zauważ jedno, felga przynajmniej 18'' + spora gleba :rolleyes:

na 17'' będzie KUPA

Opublikowano

rant moim zdaniem jest :kox: :kox: :kox: i wlasnie go najczesciej wkladaja ceniacy sie tunerzy samochodow na swiecie :cool1:

jest tego pelno na pokazach, zlotach EU ,USA itp.

tyle, ze tak jak pisze Pucek musi byc wieksze kolo :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

ok tu się zgodzę tylko że ja średnio robie 80tys km rocznie głównie po Polsce ! :( co za tym idzie albo się wygląda albo jeździ :) teraz mam standardowe 16 audiego i chciałem chociaż o gram poprawić design mojego auta :) stąd kompromis na 17 bo przy oponie 225/45 to jeszcze jako tako po tych naszych dziurach się jeździ a wszystko ponad to sami wiecie

to samo się tyczy gleby niestety przy tych założeniach :(

jak miałem b5 w avancie i -40 / -60 to przemieszczałem się tylko z domu na uczelnię :> to mogłem sobie na to pozwolić ale teraz to mimo wszystko na 1 miejscu musi być komfort :(

chyba że macie inne pomysły przy moich założeniach ? coś co poprawi wygląd a jednak nie 18, 19 itd??

będę wdzięczny za sugestie

pozdrawiam

Opublikowano
ok tu się zgodzę tylko że ja średnio robie 80tys km rocznie głównie po Polsce !

a ja myślałem że robię dużo km :blink:

ty robisz 1600-1700 km w ciągu tygodnia swoją B7 z silnikiem 2.7 spalającym 8l/100 km :?: :cool1:

chyba że macie inne pomysły przy moich założeniach ? coś co poprawi wygląd a jednak nie 18, 19 itd??

będę wdzięczny za sugestie

załóż normalne ori 17" i nie kombinuj

Opublikowano
  • Autor

co do km to średnio faktycznie wychodzi 80tys/rocznie - taka praca, co do spalania to średnio nawet przy szybkiej jeździe wychodzi około 8l zimą może trochę więcej ale niewiele 10-11l to spalił mi w trasie z Łodzi do Łeby z campingiem przy prędkości 110-120km/h w większości na tempomacie

co do felg to korci mnie ten rant ale faktycznie myślałem też o oryginalnych 17 od s-line lub jakiś model z A5

jeszcze się prześpię z tematem :)

pozdrawiam

Opublikowano

jak walisz takie km po PL drogach... z przyczepa itp. i nie masz zamiaru inwestowac czesciej i wiecej $$$ w opony to rzeczywiscie kup ori 17" :wink4:

choc wyglad to sie nabiera przy 19" ale komfortu nie ma :decayed:

...polskie drogi, przyczepa :naughty: i " swobodne parkowanie " dostarcza tobie wiele wzmagan :decayed:

Jak rozwalisz opone/felge to ceny 19" sa dwukrotnie :wink4: wyzsze od 17" :gwizdanie:

np. bdb opony jak Michelin PS2 czy Bridgestone Potenza to ponad 1200 za nowa szt. :naughty: choc tez sa tansze za np 500zl szt. :naughty:

wiec sam musisz przkalkulowac czy " komfort ogolny " czy wyglad :kox: :kox: :kox:

Opublikowano
  • Autor

19 jest piekna ale to nawet mi do glowy nie przyszlo :) miekne z myslami o 18 ale rozsadek bierze gorą :)

co do oponek to najlepsze oponki na ostrzejszą jazdę jakie miałem to goodyear eagle f1 trzymały się super tylko są dość miękkie i przez to szybko się zużywają ale trzymanie miały wzorowe

wracajac do felg przejże jeszcze co polecają na forum

pozdrawiam

Opublikowano

chciałbym założyć felgi do mojego b7 avant w typie gemran style czyli naciągniete opony na szerokie felgi i tył szerszy od przodu (mam AWD)

ponieważ nie mam quattro

może się zdecyduj w końcu co masz... :kwasny:

17 z rantem, bez mocnego obniżenia będzie wyglądać bardzo słabo, jeśli masz standardowy zawias to 18 cali będzie tak samo komfortowe jak standardowe 17', a na pewno bardziej komfortowe niż mocno naciągniete 17 cali, gdzie musisz mieć wysokie ciśnienie

Opublikowano
  • Autor

:) już się poprawiam zdecydowanie mam FWD :) ...niestety

a wracając do felg to dzisiaj upatrzyłem coś takiego

http://www.topcarblog.ch/wp-content/uploads/audi-rs4-avant-rs6-rims-11.jpg

jak Wam się to podoba

...mówisz że 18 z oponą 225/40 będzie podobnie komfortowa do 225/45R17?????[br]Dopisany: 17 Luty 2011, 00:31_________________________________________________te ze zdjęcia to 20 cali ale znalazłem identyczne w 18

Opublikowano

ja mam 235/35/19 felga 8,5 cala, na standardowym zawieszeniu, różnica między 17 a 19 jest taka, że felga jest szersza i bardziej ciągnie w koleinach, na dziurach raczej różnica niewyczuwalna, no może na poprzecznych nierównościach (odcięty asfalt itp.) wydaje mi się, że mocniej wali, ale ja zawsze zwalniam przed takimi przeszkodami, więc bez stresu :)

tak to wygląda, rewelacji nie ma bez gleby :wink4:

http://republika.pl/benoos/audi4.jpg

http://republika.pl/benoos/audi1.JPG

ta felga co pokazałeś jest świetna, od RS6 C6, w oryginale piekielnie droga, uważaj na tandetne podróbki

Opublikowano
  • Autor

no powiem Ci że podoba mi się :gwizdanie:

kusicie wszyscy i skończy się na 19 calach :cool1:

o tych felgach co Ty masz też myślałem w polerce one są w 18 też chyba i też jest mega dużo podróbek chińskich

te o których mówię to koleś chce sprzedać za 3500 za 4szt też mi to dziwne ale pisałem do niego i napisał że oryginalne

Opublikowano

:) już się poprawiam zdecydowanie mam FWD :) ...niestety

a wracając do felg to dzisiaj upatrzyłem coś takiego

http://www.topcarblog.ch/wp-content/uploads/audi-rs4-avant-rs6-rims-11.jpg

jak Wam się to podoba

...mówisz że 18 z oponą 225/40 będzie podobnie komfortowa do 225/45R17?????[br]Dopisany: 17 Luty 2011, 00:31_________________________________________________te ze zdjęcia to 20 cali ale znalazłem identyczne w 18

Te felgi to najpiękniejsze felgi jakie Audi wypuściło, kupiłem takie 8,5Jx19EH2 ET35 firmy WSP Italy jedynej sensownej podróbki, leżą w garażu w PL i czekają na moje nowe autko bo do B6 ich nie upchnę :confused4:

Polecam ten wzór bo jest zajebi*** a zakładając 18" z oponą 225 to różnicy nie odczujesz jeśli zakupisz koła 17" i naciagniesz takie same opony 225

Tak więc polecam 18" i na pewno nie bedziesz żałował.