Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Wlepy od 3.0TDI CCWA,CAPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie interesują mnie różnice między oboma motorami.Dlaczego przy CCWA pod oznaczeniem TDI 3.0 na wlepce jest oznaczenie A6 a nie DPFM6S jak w CAPA.Jak mniemam CCWA ma również filtr DPF(przeciez to 2008 rok) tylko inny...?

Kolejne pytanie z czego wynikaja tak duze roznice w spalaniu na papierze miedzy CAPA a CCWA?Ponad litr wiecej w miescie to jednak dosc duza roznica.Pomijajac fakt ze tu CCWA w konfiguracji z tiptronikiem ale to ponoc roznica tylko 0,2 litra w jezdzie miejskiej na korzysc automatu przy tym samym symbolu silnika.

Ktoś moze mi napisac jakie sa jeszcze roznice miedzy tymi motorami?Który lepszy,mniej awaryjny etc.Kiedys czytałem że silniki CAPA wycofali ze względu na wyższe koszty produkcji,nie wiem czy to prawda...

Kolejna sprawa w jaki sposób mógłbym całościowo rozszyfrować te wlepki?Po konfiguracji samochodu tylko kilka oznaczeń pokrywa sie z wyposażeniem w katalogu,reszta czarna magia...

Bede wdzieczny za pomoc.

zdjcieeo.jpg

Opublikowano

Oby dwa mają DPF. Młodszy spełnia normę Euro 5 starszy Euro 4 Plus. Reszta info z wlepek poszło na PW Różnic między oboma motorami nie znam

Opublikowano

jesli moge prosic to mi tez podeslij info Kolego :hi: :hi: