Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] 215/35 R19 naciągnięte na 8.5 calową felgę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, na oku mam felgę która ma ma parametry 8.5x19

Chce zakupić dobry kpl letnich opon (cena akurat sprzyja) 215/35 R19 o świetnej przyczepności na suchym i dobrych właściwościach na mokrym asfalcie..

Wiem że temat dobrych opon już się przewijał wielokrotnie ale potrzebuje trochę odmiennej porady. Wiem że opona jest za wąska, ale w sumie o to chodzi, docelowo miała by wyglądać mniej więcej tak:

8.5_215_35_R19_Khumo_595.jpg

8.5_215_35_R19_Falken_452-%283%29_595.jpg

Moje pytanie jest następujące, wiadomo każda opona ma trochę inną budowę i zdolność do naciągu, jakby ktoś umiał mi podpowiedzieć, która z wymienionych niżej opon najładniej się podda temu zabiegowi zachowując przy tym kryteria dobrej przyczepności?

1) Yokohama PARADA Spec-2

4281930016_large.jpg

2) Pirelli P Zero Nero

pirelli-pzero-nero-ms-2.JPG

3) Toyo PX4

proxes4_lg.jpg

Informacje na temat samych opon również mile widziane :good:

Opublikowano

powiem tak: yokohama - słaby naciąg, pirelli - nie mam zdania, toyo - jak najbardziej, co prawda u siebie mam proxes t1r w rozmiarze 225/35/19 i na feldze 8'' i wygląda to tak :

3d4318ed7ed7a45bm.jpg

a Ty chcesz założyć jeszcze węższą oponę na jeszcze szerszą felgę niż u mnie, będzie :kox:

a co do przyczepności toyo, to chyba nie muszę zachwalać :cool1:

Opublikowano

Moje Toyo 235 bardzo slabo naciagnely sie na 9x19.

Duzo lepiej bylo na Pirelli :)

Opublikowano
  • Autor

masz jakieś foto ? :kox:

i jakby ktoś jeszcze się wypowiedział było by miło.. :)

Opublikowano
  • Autor

patrząc na to najchętniej poszukałbym 205/35 :gwizdanie: no ale takiej chyba jeszcze nie widziałem..

Opublikowano

a powiem ładnie wygląda ale wystawalo za obrys auta 4cm i cykora miałem jak tylko policja jechała bo chcieli mi dowód zabrac z 10 razy a co do tematu 235/35 19 to 2 chłopa na łyżce będzie wisieć, ale założą

Opublikowano

Ja bym brał Toyo. Kupiłem 18" na oponach tej firmy i muszę powiedzieć, że naprawdę dają radę (testowałem głównie na mokrym - w styczniu :wink4:)

Panowie, powiedzcie jak to jest z tym naciągiem. Jakie są jego wady? Łatwiej porysować felgę na rantach, coś jeszcze?

Mam 8,5 calowe felgi i najchętniej wrzuciłbym na nie opony 215/40/18 ale straszą mnie, że szybko sobie nie pojeżdżę.

Opublikowano

ja miałem w swoim golfie na tyle 9 cali i opone 215/40

tak to wyglądało

IMG_0080.jpg

IMG_0066.jpg

Opublikowano

jakie wady to tak jak mówisz oponka się naciąga bardzo łatwo fele uszkodzić i oponę........nie zauważyłem by coś z prędkością było nie tak oponka się mi ścinała szybciej ale wygląd plus 10

Opublikowano
Panowie, powiedzcie jak to jest z tym naciągiem. Jakie są jego wady? Łatwiej porysować felgę na rantach, coś jeszcze?

nic więcej

Mam 8,5 calowe felgi i najchętniej wrzuciłbym na nie opony 215/40/18 ale straszą mnie, że szybko sobie nie pojeżdżę.

jak dalej będziesz ich słuchał to za niedługo będziesz jeździł na 15" :cool1:

Opublikowano

Powiem Ci że te Kumho Ecsta KU31 co są na pierwszym zdjęciu bardzo ladnie sie naciagaja i ogolnie sa bardzo dobra opona - tylko szybko leca... Mam taki model 225/40/18 na 8" feldze i bardzo ladnie sie ulozyly i nawet jest naciag, sa bardziej naciagniete niz np Dunlopy z ktorymi kupilem fele.

Opublikowano

a-rek dlaczego :-) tak mówisz :-) przecież chcemy pomóc koledze by naciągał oponkę ładnie :)

moje stwierdzenie tyczyło się tego że jeśli Armi założy 215 na 8,5J to nie będzie mógł szybko zakrętów pokonywać....... bzdura :cool1:

225/40/18 na 8" feldze i bardzo ladnie sie ulozyly i nawet jest naciag

o jakim ty naciągu mówisz :cool1: 225 na 8J to żaden naciąg

Opublikowano
225/40/18 na 8" feldze i bardzo ladnie sie ulozyly i nawet jest naciag

o jakim ty naciągu mówisz :cool1: 225 na 8J to żaden naciąg

przy takim zestawieniu oponka siedzi na feldze tak l l , i uja jest nie naciąg, mogłem wrzucić 215/35 :decayed:, ale poszukam może jakiejś felgi 9j, 225/40 już powinno miarowo na takiej wyglądać :mysli:

Opublikowano

Wiem ze to nie naciag ale kolega pyta ktore opony sie bardziej ukladaja naciagaja - wiec powiedzialem ze ten model Kumho ladnie sie naciagnie bo u mnie na tej samej feldze opona mniej ochrania rant niz bylo to w Dunlopach. Wiec analogicznie przy innych rozmiarach powinno byc tak samo.

Opublikowano
225 na 8J to żaden naciąg

dokładnie, ja tak mam i naciagu tam nie widzę, może minimalny bo 235 leży idealnie równo

Opublikowano
225 na 8J to żaden naciąg

dokładnie, ja tak mam i naciagu tam nie widzę, może minimalny bo 235 leży idealnie równo

to zależy od oponki, bo na Dunlopach opona lekko się schodziła , a na nexenach przy tym samym rozmiarze są już na prosto :wink4: