mario0760 Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Witam, powiedzcie jak to jest że w wielu przypadkach jak patrze na allegro to audi a6 c5 1.9 tdi z roku np 2003 jest czesto tańszy niz audi a4 b6 1.9 tdi z 2003 roku lub tez ceny są bardzo zbliżone, nie powinna a6 być znacznie droższa?
stomi Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Wygląd b6 jest lepszy bo powstał w 2000r a c5 w 1997? Mi się przynajmniej z budy bardziej podoba, może porównujesz mocno różniące się stanem technicznym samochody do siebie.
rafalekx Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 To nie chodzi o lepszy wygląd i to że coś jest ładniejsze, tylko o to że B6 jest dużo nowszą i świeższą konstrukcją niż A6 C5 początek produkcji danego modelu - A6 C5 (1997), B6 (2002)
Reggi Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 To nie chodzi o lepszy wygląd i to że coś jest ładniejsze, tylko o to że B6 jest dużo nowszą i świeższą konstrukcją niż A6 C5 początek produkcji danego modelu - A6 C5 (1997), B6 (2002) Tylko A6 z 2003 r to już jest lift i jak dla mnie takie A6 i B6 stoją na równi..z przewagę A6 z racji przestrzeni w środku auta
rafalekx Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Tylko A6 z 2003 r to już jest lift i jak dla mnie takie A6 i B6 stoją na równi..z przewagę A6 z racji przestrzeni w środku auta Ale z czym na równi? Przecież konstrukcja jest taka sama w C5 i C5 lift Różnice są tylko kosmetyczne (maska, lampy, zderzaki... pierdoły) Jakość materiałów? Wydaje mi się że ogromnej różnicy nie będzie No i fakt pojawiły się nowe silniki, podobne jak w B6 (AWX i ten no... 2,5 TDI inszy)
Reggi Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Ale z czym na równi? " Jak dla mnie " W mojej hierarchii wartości B6 vs. A6. Przecież konstrukcja jest taka sama w C5 i C5 lift Różnice są tylko kosmetyczne (maska, lampy, zderzaki... pierdoły) Jakość materiałów? Wydaje mi się że ogromnej różnicy nie będzie No i fakt pojawiły się nowe silniki, podobne jak w B6 (AWX i ten no... 2,5 TDI inszy) - inne lampy -inne zderzaki -inny grill -inna maska - odświeżony środek- ładniejsza kolorystyka wnętrza np. połączenie szarego i beżu - nowe silniki Dla mnie przedlift i polift to ogromna różnica. A4 B6 to ciasny kibel..dla testów przysiadłem u Nosfera z tyłu i byłem mocno rozczarowany. Buda B6 faktycznie ciut świeższa w stylizacji co widać po wnętrzu..z zewnątrz subtelne odczucie nowości w porównaniu do A6 FL Co do cen..przeglądając auta za granicą to koszt zadbanej A6 lift ( 1.8 T+Q ) i B6 ( 1.8T + Q ) jest podobny..z tym, że A6 w większości ma dużo lepszy wypas niż B6
ykk Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Ale w C5 jest wiecej blachy i powinna byc drozsza od B6
KANAL Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Z Beemkami to samo.... E46 jest drozsze od E39 a w cenie E46 i E39 mozna szukac ladnej E38 (siodemka). W Audi A8 tez juz spadlo z ceny.
beneq Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Ale w C5 jest wiecej blachy i powinna byc drozsza od B6 To chyba na złomie Rynek rzadzi sie swoimi prawami, moze poprostu a6 jest wiecej i stad te rowne/nizsze ceny?
rafalekx Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 - inne lampy -inne zderzaki -inny grill -inna maska - odświeżony środek- ładniejsza kolorystyka wnętrza np. połączenie szarego i beżu - nowe silniki Dla mnie przedlift i polift to ogromna różnica. A4 B6 to ciasny kibel..dla testów przysiadłem u Nosfera z tyłu i byłem mocno rozczarowany. Buda B6 faktycznie ciut świeższa w stylizacji co widać po wnętrzu..z zewnątrz subtelne odczucie nowości w porównaniu do A6 FL Co do cen..przeglądając auta za granicą to koszt zadbanej A6 lift ( 1.8 T+Q ) i B6 ( 1.8T + Q ) jest podobny..z tym, że A6 w większości ma dużo lepszy wypas niż B6 To samo wymieniłem z różnic C5 przed i po lifcie Fakt że poliftowe wygląda duuuużo korzystniej, ale mimo wszystko B6 jest świeższe. Audi ma taki system że wypuszcza na początek nową wersję A4 potem było A6, teraz trochę się to zatrzymało... Bo A6 C6 jest długo na rynku, podobnie jak C5 było. Wcześniej C4 było produkowane w podobnych latach jak A4 B5 i też była C4 poliftowa. Mamy już A4 B8, a gdzie A6 C7?
Rekomendowane odpowiedzi