Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Rdza w Audi , jak to możliwe? Gdzie ten ocynk?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytając forum a4 i z własnego doświadczenia zauważyłem ze Audi też rdzewieje. Jakoś Audi 80 była chyba lepiej zabezpieczona. Znacie jeszcze jakieś mankamenty?

Np.

Bolączki A4 B5

- Rdzewiejące listwy dolne drzwiowe ( obsadzone na metalowych rynienkach obtoczonych plastikiem PCV który lubi pękać) :thumbdown::wallbash:

- Rdza na dachach Avantów w okolicach listewki w kolorze nadwozia obok relingów (http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=11434.0;highlight=rdza) problem też zauważyłem w A6 C5

Znacie jakieś inne blacharskie mankamenty i patenty na te problemy, co do listew najlepiej jak by zdobyć listwy z rynienkami plastikowymi :)

Możliwe żeby rdza z listew przeniosła się na zdrowe drzwi, jak tak to co wtedy, malować cały element, malować 1/2 drzwi do listwy ozdobnej, wymienić cały element??

Opublikowano

Mankament - jak kupowalem swoje A6 zauwazylem slady korozji wokol zamkow w tylnych drzwiach (tylny blotnik/slupek/wneka). Zainteresowalem sie tym bo wydawalo mi sie to niemozliwe w Audi (w swoim B5 z 95roku nie mam nigdzie rdzy - nawet w miejscach obdrapanych) i okazuje ze to normalne w C5. Wielu ludzi ma ten problem.

Opublikowano

to są małe ogniska, które zazwyczaj się nie rozprzestrzeniają po jednorazowym zabezpieczeniu. takie miejsce jest jeszcze w poliftach w sedanie na tylnej klapie przy listwie nad rejestracją.

inne ogniska są powodowane przygodami blacharskimi :tongue4:

Opublikowano

Jak komuś przeszkadza rdza w Audi to niech kupi sobie opla albo forda. A tak na poważnie to teraz już nie ten sam ocynk co był w modelach 80/90/100 :gwizdanie:

Opublikowano

U mnie również robi się rdza przy tych listwach dolnych drzwiowych :wallbash: Na razie minimalne ogniska ale jest ich bodajże ok 3-4 :thumbdown:

Oraz zauważyłem, że coś się robi nad szybą przednią :mysli:

Ogólnie wg mnie najlepiej malować cały element ub wymienić na nowy-używany :wink4: Bo z tym malowanie w Polsce to też nigdy nic nie wiadomo :hi:

Opublikowano

Na pocieszenie nasze Audiki przynajmniej nie rdzewieją tak jak np Mercedes C :P

3b8dac780b282ab8.jpg

3d13cd6ca2a565e1.jpg

8ddb0461f7a5c3ef.jpg

b9f263465c1bca41.jpg

c10a3b25e5be0f1egen.jpg

f224f7d1ae2c2187gen.jpg

Opublikowano

oj z tym merolem to znam z autopsji...

pieczary na moim rosly az milo..prawie jak na starym maluchu 126p.

cale szczescie pogoniony...