Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Problem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam do kupienia a4 b7 z silnikiem 2.0t fsi 200ps w manualu , facet który sprzedaje odłączył akumulator na 3 dni ( podobno ) po czym jak przyjechałem włożył go i na komputerze wyskoczyła informacja ( service) kręcić kręci ale nie odpala. Czy to faktycznie może być przez to ,że akumulator był wyciągnięty na dłuższy czas czy może być jakaś inna przyczyna ??

Pozdro i dzieki.

Opublikowano

Inna przyczyna.

Opublikowano

Wróżek tutaj raczej nie ma - podłączyć vag'a i zobaczyć. Przyczyn może być wiele..

Opublikowano
  • Autor

a czy może to być zepsuty akumulator ?? czy w tym przypadku komputer mógłby pokazywać informację "service" i nie odpala :)??

Opublikowano

Raczej to będzie grubsza sprawa nie mająca nic wspólnego z odłączeniem akumulatora. Widać jakby ten gość co sprzedaje chciał coś ukryć odłączając ten aku. Najlepiej by było sprawdzić to Vagiem.

Opublikowano
  • Autor

kurde dziwne bo auto bezwypadkowe , sprawdzałem miernikiem, jutro zobaczę loga z Vag'a to się okaże

Opublikowano

Że nie odpala autko może być, u nas na spocie parę razy się to zdarzyło, szczególnie kiedy spróbujesz podłączyć can commandera i potem odłączasz aku żeby zresetować.

Opublikowano
  • Autor

Gość twierdzi ,że spaliła się cewka zapłonowa , czy to może być przyczyna ?? czy cewka może się spalić przy przebiegu 150 tyś ??

Opublikowano

cewka jak najbardziej może, do tego w niektórych 2.0TFSI były wadliwe cewki, które były wymieniane w ramach akcji serwisowej.

Opublikowano
  • Autor

sorka ,że Was tak męczę ostatnie pytanko :) a czy komputer nie powinien poinformować o spalonej cewce ?? silnik był unieruchomiony i wyskoczyła tylko informacja (service).

Opublikowano

Service świadczy o tym, że nadszedł czas na serwis - olej, filtry itp.

Jeśli jest problem z działaniem silnika na desce zapali się tzw. "check engine".

Znajdź lepiej kogoś kto ma pojęcie o kupnie samochodu - chyba, że chcesz kupić jakąś padlinę :decayed:

Opublikowano
  • Autor

A może znacie jakiegoś specjalistę z okolic Gliwic , który mógłby ze mną sprawdzić samochód ewentualnie ja bym podjechał??

Opublikowano

ELECTRONICS-CAR-AUDIO

Katowice

ul.Dębowa 25

tel +48 502-946-181

Polecam :good:

Opublikowano
a czy komputer nie powinien poinformować o spalonej cewce ??

1,8T to inny silnik,ale mi jak poszly cewki to zaswiecila sie zolta kontrolka silnika. O "service" na FIS-ie nie przypominam sobie.Mialem tez kilka dni odlaczony akumulator, ale nie bylo problemu z odpaleniem.

Opublikowano

Żeby zaświeciła się kontrolka silnika przy uszkodzonej cewce, to silnik musi pracować, bo dopiero wtedy wykrywa wypadanie zapłonów. Na rozruszniku tego nie wykryje.

Opublikowano
  • Autor

Ok , dzięki bardzo za pomoc panowie , samochód sprawdziłem w serwisie , wszystko jest ok , problem polegał na spalonych cewkach :) samochód kupiony , jutro odbiór - po 2 latach poszukiwań wreszcie będę szczęśliwym posiadaczem b7 :) niebawem pewnie jakieś fotki wrzucę :) pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc :)

Opublikowano
Żeby zaświeciła się kontrolka silnika przy uszkodzonej cewce, to silnik musi pracować

Zgadza sie,tak bylo :hi:

Opublikowano

No to gratki stary :decayed: