Zygi1 Opublikowano 13 Lutego 2011 Opublikowano 13 Lutego 2011 WITAM A mianowicie chodzi o to ze od 2 tygodni mam problem z pojawiajaca sie lampka AIRBAG... Auto bylo na czyszczeniu , odkurzaniu itd i myslalem ze moze byla ruszona kostka pod siedzeniem cos sie poruszylo i mogl wyskoczyc ten blad. Auto mialem na VAgowaniu i chodzi o blad 1 Fault Found: 01218 - Side Airbag Igniter: Passenger Side (N200) 007 - Short to Ground - Intermittent czyli blad poduszki pasazera i niewiem co robic... Blad usunolem raz i wlasnie wczoraj jadac autostrada wlaczyl sie odnowa przy normalnej jezdzie .. Prosze o Pomoc Z Gory Dzieki
Shade Opublikowano 14 Lutego 2011 Opublikowano 14 Lutego 2011 Błąd bocznej poduszki pasażera, przerwana masa. Może podeszło trochę wilgoci i styku nie ma, potraktuj kontaktem i skasuj od nowa.
Zygi1 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Opublikowano 14 Lutego 2011 Czyli jeszcze raz przeczyscic styki pod siedzeniem ... juz to raz robilem i wrocilo od nowa...
wrclaguna Opublikowano 14 Lutego 2011 Opublikowano 14 Lutego 2011 Czyli jeszcze raz przeczyscic styki pod siedzeniem ... juz to raz robilem i wrocilo od nowa... dobrze docisnij gniazdo i wtyke
Zygi1 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam. W tygodniu zajolem sie wtyczka jeszcze raz i wszystko wygladalo na OK i pojechalem na Vaga i blad znikl... i podczas zwyklej jazdy paro minutowej bylo ok.. A dzisiaj wybralem sie dalej swoim OOOO i gdzies po 20 min jazdy jak wczesniej znow blad wyskoczyl... Panowie doradzcie gdzie szukac problemu zeby ten blad juz wiecej nie wyskakiwal po usunieciu??? Pomocy i Pozdr
eskobar6 Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 moze troszke sie wysunął jakis jeden pin we wtyczce?
ALBINEK Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Ja u siebie wyciąłem wtyczki ,polutowałem na krótko i mam spokój.
Zygi1 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 Witam. wracam po kilku tygodniach... Wyciagnolem cala wtyke siedzenie itd bo znow wyskoczyl mi blad... przeciscilem rozebralem cala wszystko wygladalo jak w " szwajcarskim zegarku" czyli normalnie z precyzja zadnych luzow czy cos takiego ale przeczyscilem i wlozylem od nowa i usunolem blad rowniez... 2 dni ok podczas krecenia sie po miasteczku na 3 dzien znow jechalem w mala trase i po 20 min jazdy znow jak gdyby nic lampka znow sie zaswiecila... nawet nikt niesiedzial na foterlu pasazera wiec niewiem juz co moze byc grane... Jak jakies inne rozwiazanie gdzie zobaczyc i co zrobic albo gdzzie sie udac... Pomozcie... Pozdrawiam..
ALBINEK Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Wytnij wtyczkę , będziesz miał spokój .
Zygi1 Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Opublikowano 27 Marca 2011 bylo by to moze i rozwiazanie ale ja nieumiem tym sie zajac... niechce czegos zrabac.. A jest mozliwe ze jakis zapalnik w fotelu i to jest rzecz ktorej nieda sie naprawic? trzeba by fotel wymienic??
wrclaguna Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 bylo by to moze i rozwiazanie ale ja nieumiem tym sie zajac... niechce czegos zrabac.. A jest mozliwe ze jakis zapalnik w fotelu i to jest rzecz ktorej nieda sie naprawic? trzeba by fotel wymienic?? Podjedz do elektryka niech ci polutuje kable i odetnie kostki
Marcino87 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Ja u siebie wyciąłem wtyczki ,polutowałem na krótko i mam spokój. Ja tak samo sobie poradziłem z tym
KFX Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 wyciągnąć piny, DOGIĄĆ JE i powinno grać. dla poduszek wystarczy 0.5 ohm mniej na chwile w obwodzie i jest błąd. miałem tak w poduszce kierowcy, bo założyłem tymczasowo bez obudowy wtyczki, która dociskała
Zygi1 Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Opublikowano 9 Maja 2011 Witam.. Wtyczka zrobiona ucieta i podpieta na ktorko i pojawil sie dalej ten sam problem.. musi to byc cos innego.. Jak Panowie myslicie gdzie szukac przyczyny?
pablo_9 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 hmm... może przewody się w wiązce gdzieś przetarły
ALBINEK Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Ja u siebie od razu zrobiłem pod dwoma fotelami.
Rekomendowane odpowiedzi