Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Problemy z temperaturą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzisiaj jechalem sobie moim autkiem przejechalem jakies 30 km silnik rozgrzany pomyslalem ze przegonie troche autko i dalem mu obroty tak powyzej 3 tys przejechalem tak moze ze 2km patrze a tu temperatura spadla ponizej 70 stopni zwolnilem obroty tak ok 2 tys i silnik nagrzal sie znowu do 90 stopni pomyslalem ze to ped powietrza ko tak chlodzil wie dalem 3 bieg obroty wiecej jak 3tys predkosc cos ok 90 km wiec nie tak szybko a temperatura znowu spadla ponizej 70 stopni co to sie dzieje ze jak dam wieksze obroty to spada mi temperatura silnika prosze o jakas pomoc co to moze byc moje autko to 2.0 blb

Opublikowano

dziwne :P moze termostat juz siada ? :D

Opublikowano
  • Autor

wlasnie dla mnie tez to bardzo dziwne

Opublikowano

Termostat do wymiany

Opublikowano
  • Autor

ile koledzy kosztuje orginalny i jaki najlepiej zalozyc

Opublikowano

Nowy w aso jakieś pół roku temu kosztował 86zł. W sklepie zamiennik od 45zł wzwyż.Też bym stawiał na termostat ale dla pewności porównaj jeszcze vag-iem czujniki G62 (grupa 007 w 01-Engine) oraz G2(grupa 003 w 17-Instruments) możliwe że czujnik wali w ....

Opublikowano

Podobną sytułacje miałem wczoraj. O 5 rano wyjeżdzałem do Pragi, na polu było -8. Silnik się zagrzał do 90 stopni po jakiś 20-25km, ale w momencie gdy zaczołem jechać szybciej, powyżej 130km/h

temperatura delikatnie spadała... po zwolnieniu spowrotem silnik osiągał temperature 90 stopni. I teraz nie wiem czy termostat czy ki cholera.....

Opublikowano

Grisza & rakud tak jak kolega wyżej napisał sprawdźcie pierw czujniki G62 i G2. :good:tolek85 tak miał i wymienił termostat - okazało się, że niepotrzebnie bo po sprawdzeniu czujników - temp. na jednym z nich wskazywała mu jakąś kosmiczną wartość! Może coś tolek odezwie się coś w temacie. :wink4:

Opublikowano

Chodzi o porównanie temperatur pomiędzy w/w czujnikami.Jaj bedzie taka sama to czujniki będą raczej OK i wtedy pozostaje (brudna robota-)do wymiany czyli termostat.Radzę też zwrócić uwagę że termostat otwiera sie w okolicach 87- 92 stopni(zależy od typu silnika) i spadek temperatury jak jest zimno na dworze tak jak to opisał @Grisza79 -8 stopni na razie nie powinno niepokoić no chyba że temperatura nie chciała wzrosnąć powyżej 70 stopni to wtedy wymiana.Osobiście bym się wstrzymał z wymianą i poczekał bym jak będzie cieplej na zewnątrz i porównał objawy.

Opublikowano

Ale jeśli ktoś lubi jeździć ostrzej to ma problem hehe ;]

Opublikowano
  • Autor

kto w moich okolicach mi to sprawdzi bo nie mam kompa

Opublikowano

Grisza & rakud tak jak kolega wyżej napisał sprawdźcie pierw czujniki G62 i G2. :good:tolek85 tak miał i wymienił termostat - okazało się, że niepotrzebnie bo po sprawdzeniu czujników - temp. na jednym z nich wskazywała mu jakąś kosmiczną wartość! Może coś tolek odezwie się coś w temacie. :wink4:

Chodzi o porównanie temperatur pomiędzy w/w czujnikami.Jaj bedzie taka sama to czujniki będą raczej OK i wtedy pozostaje (brudna robota-)do wymiany czyli termostat.Radzę też zwrócić uwagę że termostat otwiera sie w okolicach 87- 92 stopni(zależy od typu silnika) i spadek temperatury jak jest zimno na dworze tak jak to opisał @Grisza79 -8 stopni na razie nie powinno niepokoić no chyba że temperatura nie chciała wzrosnąć powyżej 70 stopni to wtedy wymiana.Osobiście bym się wstrzymał z wymianą i poczekał bym jak będzie cieplej na zewnątrz i porównał objawy.

Dzięki :good:

Ogólnie jak temperatura na polu jest mniejsza to nie zauważyłem tego "problemu", wszystko wporządku. A jeżeli chodzi o wczoraj to dosłownie wskaźnik temp. delikatnie spadał.

Przy najbliższej okazji podepne pod Vaga i zobaczy się co i jak.

Ale jeśli ktoś lubi jeździć ostrzej to ma problem hehe ;]

Co niby tym postem wniosłeś do wątku... :disgust:
Opublikowano

Że lepiej już teraz wymieniac termostat a nie czekać do lata.

Podjedz na miejscowego spota Kolego tam Ci autko pod Vaga podłaczą napewno ;)