Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AIRride ON BOARD :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem zaprezentować wam mój nabytek z 2009r , zakupiłem go w Niemczech. Jest to Audi A4 1.9 TDi 110KM. Autko jest z 1997 Technicznie jest OK borykam się narazie z lekkim wyciekiem oleju z silnika po wstępnych oględzinach gdzieś w okolicy skrzyni przynajmniej tak pokazują ślady oleju jakby ktoś był obeznany w temacie to chętnie widziane porady. Obecnie naśmigane ma już 273 tys.

Wyposażenie tak z grubsza:

- ABS

- 4x AirBagi

- klimatronik

- 2x el. szyby

- el. lusterka (podgrzewane :decayed:)

To co dotychczas udało mi się w nim zmienić to:

- Lampy DEPO czarne z soczewkami

- ksenon 8000K

- zmiana radia z chorusa na pioneer oczywiście czerwone podświetlanie

- zmiana grila na czarny bez znaczka

- kierunki w błotnikach również czarne

- ostatnio pozbyłem się kata

- wyrzucony egr

- wybebeszyłem tłumik środkowy

- zmiana zawieszenia od strony pasażera (bo biło okropnie) teraz samochodzik prowadzi się prawie sam :kox:

Plany na przyszłość:

-na pewno malowanie obu zderzaków (lakier na nich popękał)

-oczywiście muszę jeszcze konserwację na nim poprawić :evil:

- zmiana fabrycznego nagłośnienia i wygłuszenie niuni

Tutaj kilka fotek jakie udało mi się dotychczas zrobić:

I to by było na tyle, jak macie jakieś sugestie co zmienić, wyrzucić, dorzucić piszcie.....

SDC18689.jpg

SDC18686.jpg

Samochodzik kilka tygodni po zakupie :>

SDC19280.jpg

LATO 2010

Postaram się jeszcze dodać nowe zdjęcia miedzy innymi wnętrza.

Zdj_cie007.jpg

Opublikowano

jak wrazenia po wypruciu kata

ten wyciek standart w afn

Opublikowano
  • Autor

Po wywaleniu kata w dźwięku miła zmiana turbawka bardzo fajne gwiżdże i nie jest tak zamulony silnik według mnie same plusy ... :good:

Opublikowano

co do wycieku obadaj odmę, krócicec przy bloku silnika, u dołu

Opublikowano
  • Autor

Jak wjade na kanał to opatrzę ten króciec :>

A przy okazji kilka dni temu wpadł mi w ręce felunek BORBET 16" i od razu trafił do renowacji tutaj kilka foto :

SDC10066.jpg

SDC10042.jpg

SDC10040.jpg

SDC10062.jpg

Jeśli chodzi o łatwe "polerowanie" rantów lub całych felg to fajny sposób na pozbywanie się starego lakieru.

Ciekawi mnie jeszcze jak będą się prezentować na bestii.

Opublikowano

Szkoda, że tylko 16" :przebiegly:... Daj więcej fotek. Wnętrze itp. Aha, i minus za xenon o barwie 8000K. 6000K to już jest max, 8000K jest nie legalna w PL.

Opublikowano

lampiony kozackie ile dales za nie tez mysle nad wywaleniem kata

Opublikowano

Szkoda, że tylko 16" :przebiegly:... Daj więcej fotek. Wnętrze itp. Aha, i minus za xenon o barwie 8000K. 6000K to już jest max, 8000K jest nie legalna w PL.

6000K tez nie jest legalne

Opublikowano
  • Autor

lampiony kozackie ile dales za nie tez mysle nad wywaleniem kata

Lampki mam firmy DEPO z Allegro z wysyłką wyniosły mnie 600 zł (wtedy) teraz się nie orientuje z lamp na ogół jestem zadowolony nie miałem z nimi żadnych problemów spasowały w miejsce starych idealnie :>[br]Dopisany: 16 Luty 2011, 17:54_________________________________________________Świeże :kox: fotosy

SDC10095.jpg SDC10097.jpg

SDC10098.jpg

EGR out :good:

SDC10102.jpgSDC10101.jpg

Opublikowano

a co ten erg daje jak go sie wywali??

Opublikowano
  • Autor

W temacie nie jestem tak w 100% ale odnosi się to emisji spalin w środowisko a mianowicie spalinki wracają do komory spalania przez co silnik jest lekko zamulony oczywiście mogę być w błędzie ja pozbyłem się go żeby troszkę odzyskać mocy (autko ciągnie od najniższych obrotów bardzo dobrze) zanim go wywaliłem napotkałem różne komentarze jedni doradzali inni odradzali ja spróbowałem i jetem zadowolony ale o tych spalinach mogę nie mieć racji w każdym bądź razie efekt :good:

Opublikowano

A co masz w Polsce tak na dobrą sprawę legalne :naughty: :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

A co masz w Polsce tak na dobrą sprawę legalne :naughty: :gwizdanie:

Ja tam wolę być nieświadomy czy legalne czy nie jeżdżę tak od roku narazie jest OK

Opublikowano

Marcin, mylisz się. Barwa 6000K jest legalna w PL. A co do tego, że w PL nic nie jest prawie legalne to każdy o tym wie :naughty:. Ale co zrobić taki nasz Kraj :cool1:

Opublikowano
  • Autor

No i zdjęcia ciąg dalszy jakość tych w nocy nie robi szału ale bywało gorzej :>

SDC10125.jpg

SDC10129.jpg

SDC10115.jpg

Opublikowano

W temacie nie jestem tak w 100% ale odnosi się to emisji spalin w środowisko a mianowicie spalinki wracają do komory spalania przez co silnik jest lekko zamulony oczywiście mogę być w błędzie ja pozbyłem się go żeby troszkę odzyskać mocy (autko ciągnie od najniższych obrotów bardzo dobrze) zanim go wywaliłem napotkałem różne komentarze jedni doradzali inni odradzali ja spróbowałem i jetem zadowolony ale o tych spalinach mogę nie mieć racji w każdym bądź razie efekt :good:

to i ja tez to zrobie

Opublikowano
  • Autor

Tutaj jeszcze filmik jak autko pracuje po wywaleniu bebechów z kata, tłumika i pozbyciu się EGR'a

Opublikowano

Tutaj jeszcze filmik jak autko pracuje po wywaleniu bebechów z kata, tłumika i pozbyciu się EGR'a

Fajnie gwizda :good:

Opublikowano
  • Autor

Fajnie gwizda :good:

Wielkie dzięki :hi: między innymi w tym celu wybebeszyłem kata i tłumik :evil:

Opublikowano

Który tłumik?

Chodzi całkiem cicho :mysli:

Za długo na tych ksenonach nie pojeździsz :gwizdanie:

8000k chamsko na niebiesko świeci (od razu wiadomo, że hidy a nie oryginalne ksenony). Pierwsza kontrola i po dowodzie.

Sam byłem świadkiem, jechałem ja a za mną auto na hidach 8k. Mnie policjanci puścili bez mrugnięcia okiem a jego halt Specjalnie drugi raz przejechałem żeby zobaczyć czego się czepią, skoncentrowali się na lampach :gwizdanie: