Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Lusterko wewnętrzne fotochromatyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Z jakich modeli Audi (A3,A6,A8 ewentualnie Q) pasuje lusterko wewnętrzne fotochromatyczne do A4B6/7? Szukam takiego czarnego i jakoś mało tego konkretnie do b6.W szukajce nie znalazłem. :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Oki.Dzięki za pomoc. :notworthy: Z Czakim już wcześniej rozmawiałem, ma poszukać czarnego. Ale nadal nie wiem czy pasuje też może z innych modeli bo jest ich więcej na allegro a tu nikt o tym nie napisał.

Opublikowano

Tu jest tylko kwestia mocowania i podlaczenia elektrycznego :wink4: z innych modeli tez pasuja lusterka tylko myk jest w tym , ze sa pod sensor deszczu ktorego w B6 nie bylo :kwasny:

Kolega Hiride podlaczyl do B6 z b8 :decayed: opis jest na forum :wink4:

Opublikowano

Mam pytanie. Z jakich modeli Audi (A3,A6,A8 ewentualnie Q) pasuje lusterko wewnętrzne fotochromatyczne do A4B6/7? Szukam takiego czarnego i jakoś mało tego konkretnie do b6.W szukajce nie znalazłem. :wallbash:

Tak jaj juz bylo wspomniane pasuja lusterka z b7 i zb8 jak i z a6 jednak caly klopot jest w zalozeniu lustra pod czujnik deszczu do uchwytu ze zwyklego lustra.z kolega Domin79 rozwiazalismy ten klopot tak jak bylo w linku na zdjeciach u czakiego ktory zapomnial dodac ze nie jest to jego pomysl tylko Domin79 wiec walcie do niego z pytaniami. :hi:[br]Dopisany: 19 Luty 2011, 22:06_________________________________________________Najlepiej zastosowac lusterko z S4 B6 ktore docelowo trafilo tez do mojej niuni czyli czarne z malym uchwytem do zwyklej szyby z wbudowanym czujnikiem zmierzchu. :naughty:

Opublikowano

Z tego co pamiętam Grzegorz miał takie na zbyciu, ale nie wiem czy nadal aktualne :).

Opublikowano
  • Autor

no i mam lustro 4F0 857 511E 4PK czyli pod czujnik deszczu z B7 czarne teraz problem jak schować te kable które będą widoczne od strony szyby i gdzie się z tym podpiąć jak najprościej nie posiadając dodatkowej wiązki ani clh.Chciałbym żeby to wszystko było w miarę tak jak w ori. Poczytałem te egipskie wątki o montażu ale tam wszystko od razu z drl i clh. :kwasny:

Opublikowano

Dla funkcji fotochromu musisz podpiac dwa piny 1 oraz 2.Pierwszy zasilanie drugi masa.(upewnij sie jeszcze w watku o fotochromie bo jade z pamieci)

Mase podepnij w lampce w suficie a zasilanie z bezpiecznika w ktorym masz prad po kluczyku.W lampce nie podlanczaj bo jest tam za niskie napiecie i lustro nie bedzie dzialac.No chyba ze masz szyber to wtedy mozesz sie wpiac. :hi:[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 22:15_________________________________________________Jak chcesz to lustro zalozyc na zwykly uchwyt? :mysli:

Uwazaj przy montazu te szyby maja 3mm grubosci i naprawde latwo sobie kosztow narobic.Wiem co mowie przerabialem juz temat wymiany szyby. :disgust:

Opublikowano

no i mam lustro 4F0 857 511E 4PK czyli pod czujnik deszczu z B7 czarne teraz problem jak schować te kable które będą widoczne od strony szyby i gdzie się z tym podpiąć jak najprościej nie posiadając dodatkowej wiązki ani clh.Chciałbym żeby to wszystko było w miarę tak jak w ori. Poczytałem te egipskie wątki o montażu ale tam wszystko od razu z drl i clh. :kwasny:

Nie musisz podłączać CLH i DRL jak nie chesz. Nry kostek są w tych wątkach. :cool1:
Opublikowano

Dla funkcji fotochromu musisz podpiac dwa piny 1 oraz 2.Pierwszy zasilanie drugi masa.(upewnij sie jeszcze w watku o fotochromie bo jade z pamieci)

Mase podepnij w lampce w suficie a zasilanie z bezpiecznika w ktorym masz prad po kluczyku.W lampce nie podlanczaj bo jest tam za niskie napiecie i lustro nie bedzie dzialac.No chyba ze masz szyber to wtedy mozesz sie wpiac. :hi:[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 22:15_________________________________________________Jak chcesz to lustro zalozyc na zwykly uchwyt? :mysli:

Uwazaj przy montazu te szyby maja 3mm grubosci i naprawde latwo sobie kosztow narobic.Wiem co mowie przerabialem juz temat wymiany szyby. :disgust:

i tu sie kolego mylisz....ja mam lusterko z samym fotochromem w b6 i podpiołem plus i mase to lampki i śmiga bez problemu

Opublikowano

i tu sie kolego mylisz....ja mam lusterko z samym fotochromem w b6 i podpiołem plus i mase to lampki i śmiga bez problemu

...nie myli sie nie myli w lampce jest za mały prąd no chyba że masz podłączone pod ten stały który jest w lusterku

(mowa oczywiście o lusterku z B7) niewiem jak lusterko np. z B5

Opublikowano
  • Autor

a można gdzieś dopaść gotową wiązkę do tego lusterka? Wtedy było by to wszystko o wiele prostsze :decayed:

Opublikowano

a można gdzieś dopaść gotową wiązkę do tego lusterka? Wtedy było by to wszystko o wiele prostsze :decayed:

Można ale koszta masakralnie wysokie... Co prawda to do B7 ale do B6 pewnie porównywalna cena... http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=185533.0

Gdyby koszt było 1/8 mniejszy to bym się skusił :naughty: a tak to zamów wszystkie kostki, PINy i będzie GIT. :good:

Opublikowano

...mam na stanie takie kosti (co prawda od esp)bo od tego pasuje a kabelki też sie znajdą :good:

Akjam nic nie kupuj z kabelkologii wsio sie u mnie doreza :cool1:

Opublikowano

...mam na stanie takie kosti (co prawda od esp)bo od tego pasuje a kabelki też sie znajdą :good:

Akjam nic nie kupuj z kabelkologii wsio sie u mnie doreza :cool1:

:good::wink4:
Opublikowano
  • Autor

a dla mnie też się coś znajdzie? :decayed:

Opublikowano

...nie myli sie nie myli w lampce jest za mały prąd no chyba że masz podłączone pod ten stały który jest w lusterku

(mowa oczywiście o lusterku z B7) niewiem jak lusterko np. z B5

ja niemam lusterka z b7..to jest z b6 wyjete,,,sam fotochrom..nic wiecej..podlaczylem sie plusem i masa pod kostke ktora jest w obudowie lampki podswietlenia i smiga bez zarzutu

Opublikowano

a dla mnie też się coś znajdzie? :decayed:

spoko :good:

Opublikowano

witam-chciałbym się dowiedzieć czy wlusterku zfotochromem oprócz podświetlenia na zielono z lewej strony ,podświetla się też przycisk-włącznik fotchromu. :)

Opublikowano

witam-chciałbym się dowiedzieć czy wlusterku zfotochromem oprócz podświetlenia na zielono z lewej strony ,podświetla się też przycisk-włącznik fotchromu. :)

tak jeśli lusterko jest włączone przycisk świeci na czerwono