Buczo Opublikowano 27 Listopada 2007 Opublikowano 27 Listopada 2007 Pytanie moze i glupie, ale powiedzcie mi, gdzie w tym silniku znajduje sie turbosprezarka? Najlepiej jakas fotka, z lopatologiczna strzalka w ktorym miejscu,bo musze wymontowac i nie bede rozkrecal pol silnika. ;(
lukaszr Opublikowano 28 Listopada 2007 Opublikowano 28 Listopada 2007 Pytanie moze i glupie, ale powiedzcie mi, gdzie w tym silniku znajduje sie turbosprezarka? Najlepiej jakas fotka, z lopatologiczna strzalka w ktorym miejscu,bo musze wymontowac i nie bede rozkrecal pol silnika. ;( Odpowiem może trochę głupio i OT: skoro nie wiesz gdzie jest turbina w Twoim aucie to może też nie bierz się sam za wymontowywanie tego.
KrzyHo Opublikowano 28 Listopada 2007 Opublikowano 28 Listopada 2007 lukaszr ma racje. Jak nie umiesz znaleźć sprężarki pod maską to znaczy, że nie masz pojęcia o silnikach i radze ci się nie zabierać za to, bo jeszcze coś uszkodzisz i wtedy będzie problem.
Buczo Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Opublikowano 28 Listopada 2007 Spodziewalem sie takiej odpowiedzi. Jakbyscie nie wiedzieli, to silnik jest zabudowany i malo co widac. Juz sobie poradzilem i znalazlem. A co do wymontowania to nie jestem taki lewy i da sie rade.
Gość Murzyn Opublikowano 28 Listopada 2007 Opublikowano 28 Listopada 2007 kolego nie dziw sie takim odp jak tak zadajesz pytanie. Jezeli uwazasz ze 1.8T jest zabudowany to niewidziales AVF'a czy 2.5T. Mi odkrecali turbine w warsztacie - niby dobrym - u urwali glowke od smarowania turbo
poziek Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 akurat w 1.8T nie jest turbo zabudowane... jak już będziesz odkręcał to pamietaj o przewodach wodnych - że woda z nich będzie tryskać
Buczo Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Opublikowano 29 Listopada 2007 Dzieki za rade. Kazda rada jest cenna. Musze tam zajrzec, ale na razie czekam na VAGA, bo jak u wiekszosci powyzej 3000obr czuc spadek mocy, pozniej dopiero czuc, ze laduje. Najpierw sie dowiem,co jest zwalone,a pozniej sie zabiore za wykrecene i zrobienie tego, co trzeba. A co do "Mi odkrecali turbine w warsztacie - niby dobrym - u urwali glowke od smarowania turbo" to wlasnie dlatego wole sobie to sam zrobic. Jedno co mnie przerazilo, to masa kabelkow. Wczoraj podejrzalem od spodu turbine i cala jest, jakby w oleju. Mowie o zewnatrz oczywiscie. To normalka?
Rekomendowane odpowiedzi