kred Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 jak w temacie jakies 2 miechy temu montowalem u siebie właśnie te uszczelniacze. podciekało z jednego i postanowiłem zamontowac 2 szt. skoczyłem do foty i dostalem cos takiego elring 129.780 32x47x10 niby wszystko ok. niedawno mocno sie zdziwilem gdy zaobserwowalem zaciekanie z obydwu. co jest z nimi nie tak czym on sie rózni od tego el 325.155 ?????????
kuba2s Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 Witam, program HART (SuperKat) służy do sprzedaży czesci i wedlog opisu tych 2 zimeringow ten zimering 129.780 jest wykonany z PTFE (teflon) ACM (poliakryl-kauczuku) plus dodatkowo jest z gwintem prawosretnym a ten zimering 325.155 jest wykonany FPM/ACM (viton/poliakryl-kauczuk) i jest z gwintem zmiennym. Ale tak ogolnie moze cos podeszlo pod niego i dlatego cieknie ogonie przy zakladnaniu zimeringu trzeba pamietac o posmarowaniu go lekko olejem zeby nie chodzil na sucho.
kred Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Opublikowano 21 Lutego 2011 tak cos czułem że jakieś dziwne te simeringi. twarde w dotyku mało elastyczne odradzam montaż. wszystkie warunki montażowe spełnione dokładnie wprasowane nic sie nie zagniotło. wymieniam w weekend na 32x47x10 CORTECO mam nadzieje że ostatni raz bo już zaczyna mnie to wku.... ile razy można robić to samo corteco jest kilka rodzaji który jest odpowiedni ??
Rekomendowane odpowiedzi