Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Ograniczenie prędkości przez temopomat??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !!!

Od wczoraj jestem posiadaczem Audi A4 B5 2000r 1.9 115KM Avant TipTronic.

Mam takie pytanko: Czy jest możliwe by za pomocą tempomatu ustawić prędkość której nie można przekroczyć??

Wczoraj jadąc bawiłem się trochę tym tempomatem i później jak chciałem mu depnąć to nie chciał jechać powyżej 120 - 130 km/h.

Sprzedający twierdzi ze tego typu problemu nie miał ze jeszcze w piątek leciał tym autkiem do Poznania 160 km/h.

Jeśli ktoś zna może podobny problem to proszę o pomoc.

Chyba ze to nie wina tempomatu a np. przepływomierza lub N75 albo co gorsza TURBO ( ale raczej nie bo jadąc po mieście do 60km/h pięknie przyspieszał ).

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

zrób diagnostyke może turbo zapyziałe

na tempomacie możesz tylko ustawić jedna zadana predkosc

do której mozna wracac po jednorazowym przesunieciu przełącznika +

Opublikowano

może wlałeś do baku jakiegoś syfu ??

przyznaj się, byłeś w Tesco nie tylko po zakupy ?? :cool1:

zdrowaś

k.

Opublikowano

Nie wiem jak jest w B5 ale w B7 można ustalić prędkość której nie możesz przekroczyć (ustawiane normalnie za pomocą kompa pokładowego).

Pozdrawiam

Opublikowano

w B5 nie ma takiej mozliwosci

Opublikowano

W B6 można ustawić taką prędkość, ale kończy się to tylko na sygnale ostrzegawczym i ikonce na FIS'ie.

Opublikowano

o proszę

nawet o tym nie wiedziałem - muszę poszukać u siebie

no ale ja to w sumie szybko nie jeżdżę :cool1:

Opublikowano

W B6 można ustawić taką prędkość, ale kończy się to tylko na sygnale ostrzegawczym i ikonce na FIS'ie.

w b5 jest to samo

Opublikowano

Dokladnie, u nas w B5 też można ustawić dwie prędkości po przekroczeniu którejś z nich na FIS'ie pokazuje się ikonka o przekroczeniu i pipka. Ale to nie jest problem, który kolega ma. Dziwne, że autko nie chce dalej ciągnąć. I to tak nagle się stało, poprzedni właścicel z tego co pisałeś mówił Ci, że wszystko było ok. Posprawdzaj i daj znać.

Opublikowano

ja cały czas stawiam na trefne paliwo

no chyba że normalnie z butem jedzie, a na tempomacie nie chce

opisuj jeszcze raz, bo sam miałem kiedyś taki przypadek (BP, szlag by ich trafił ..... :angry:)

Opublikowano

Napisz skąd tankowałeś ostatnio :gwizdanie: :chytry:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie problem w tym ze nie tankowałem go jeszcze osobiście. Teraz jestem na wyjeździe służbowym ale w piątek nie omieszkam sprawdzić co i jak. Ja tankuje z reguły SHELL lub STATOIL. Jeśli chodzi o FIS'a to mam tylko takiego co pokazuje temp. i braki ( paliwko itp.) bez komputerka niestety :/ . Odezwę się w piętek wieczorkiem i powiem co i jak.

PS. Jeżeli dobrze rozumiem to napis AUS znaczy ze tempo. jest wyłączone całkowicie ??

Opublikowano

No właśnie problem w tym ze nie tankowałem go jeszcze osobiście. Teraz jestem na wyjeździe służbowym ale w piątek nie omieszkam sprawdzić co i jak. Ja tankuje z reguły SHELL lub STATOIL. Jeśli chodzi o FIS'a to mam tylko takiego co pokazuje temp. i braki ( paliwko itp.) bez komputerka niestety :/ . Odezwę się w piętek wieczorkiem i powiem co i jak.

PS. Jeżeli dobrze rozumiem to napis AUS znaczy ze tempo. jest wyłączone całkowicie ??

wlej jeszcze raz na Shellu - mnie jeszcze nigdy nie zawiedli

w piątek czekamy na dalszą relację, bo to bardzo dziwne co piszesz

blokowanie prędkości przez tempomat - no takie rzeczy to tylko w erze .....

Opublikowano
  • Autor

I wszystko jasne. . . tempomat ok. Byłem w sobotę u mechanika włożył rękę pod maskę chwila diagnozy i . . . jest - czujnik ciśnienia dolotowego - a dokładnie jeden z króciec sie poluzował i w momencie jak silnik przy pred. ok 100 km/h potrzebuje wiecej mocy sie zacina i blokuje turbinę. Dzisiaj autko jedzie na naprawę . Napiszę co i jak z tego wyszło.