Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ABC] Brak ogrzewania na nogi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Borykam się z takim oto problemem.

Podczas włączenia nawiewu na same nogi, nawiew jest, po włączeniu nawiewu góra+nogi nawiew też jest,

ale kiedy załączę nawiew środkowy - nawiew na nogi przestaje działać.

Czy to standardowa przypadłość szukałem jakiś info ale nie znalazłem... Proszę o pomoc bo beznadziejnie się teraz jeździ kiedy wieje nawiew środkowy a nogi zamarzają... :thumbdown:

PS: Mam klimatronic

Pozdrawiam

R

Opublikowano

może silniczek klimatronica jest uszkodzony nie przestawia nadmuchu na nogi

Opublikowano

wlacz AUTO i wylacz klime powinno wiac na szybe i na nogi przynajmniej u mnie tak jest daj znac czy dziala

Opublikowano

wlacz AUTO i wylacz klime powinno wiac na szybe i na nogi przynajmniej u mnie tak jest daj znac czy dziala

W opcji AUTO nawiew mam tylko na szybę - beznadzieja...

Jedyna opcja kiedy wieje mi na nogi to załączenie bezpośredniego nawiewu na same nogi, działa też w połączeniu z nawiewem na szybę... z nawiewem środkowym nie dmucha już na nogi :rant:

Opublikowano

włącz AUTO podkręć wiatrak na maksa i zobacz czy nie wieje na nogi bo o ile wiem wichury tam nie bedzie ale wiac powinno,

a w opcji nawiewu środkowego na nogi dmuchać nie bedzie, powino dmuchać na nogi w opcji AUTO i Strzałka w dół

Opublikowano

włącz AUTO podkręć wiatrak na maksa i zobacz czy nie wieje na nogi bo o ile wiem wichury tam nie bedzie ale wiac powinno,

a w opcji nawiewu środkowego na nogi dmuchać nie bedzie, powino dmuchać na nogi w opcji AUTO i Strzałka w dół

Ale chodzi mi o to że jak mam włączony nawiew środkowy + nawiew na nogi to na nogi nie wieje... A jak włącze nawiew na szybę i na nogi to wtedy wieje i tu i tu.

Opublikowano

ale sproboj kilka razy bo nie kiedy jest tak ze dzisiaj nie idzie a jutro dziala bez zarzotow mi kiedys nie chcial sie wlaczyc nawiew na szybe przednia myslalem ze bez mechanika sie nie obejdzie ale na drugi dzien wszystko dzialalo a mechanik mi mowil ze taka naprawa to od 200 do 400 zl zalezy co nawala bo trzeba rozebrac caly przod