ynos Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam, problem dotyczy niestety golfa IV 2003 mojego szwagra ale pytam grzecznościowo tutaj. Silnik 101KM - tiptronic. Przy dojeżdżaniu do skrzyżowania i hamowaniu silnik gaśnie - wygląda jakby obroty się dławiły aż w końcu gaśnie. Z reguły po takim zgaśnięciu ma problemy z odpaleniem. Rozrusznik kręci silnikiem ładnie ale nie chce wystartować. Czasem trzeba kręcić z minutę by ruszył. Zawsze się to dziej przy hamowaniu, nigdy nie jak auto stoi na N czy na P. Możecie zasugerować co Waszym zdaniem może być przyczyną? Z góry dziękuję.[br]Dopisany: 22 Luty 2011, 22:58_________________________________________________nike nie ma pomysłu co może być przyczyną? Dodam, że miał taki sam problem z Audi A4 1.9 TDi 110KM i jego tamtejszy mechanik niestety sobie nie poradził z naprawą. Potem nie zdążył naprawić bo auto sprzedane. Ale ciągle nie wiem/y co było przyczyną.
majkel_majki Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 Może być problem ze skrzynią. Błędy ze sterowników zczytane?
ynos Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Opublikowano 23 Lutego 2011 vag mechanika wskazuje na uszkodzenie któregoś zaworu w skrzyni ale nie pamiętam pełnej nazwy
kapete Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 Skoro VAG już Wam powiedział w czym jest problem, to czego nie wiesz?
ynos Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Opublikowano 25 Lutego 2011 Nie, że nie wiem tylko pytam czy ktoś miał taką przypadłość, gaśnięcia na zimnym silniku przy wyhamowywaniu i czo faktycznie można wiązać z usterką w skrzyni biegów, czy raczej usterki w jednostce napędowej.
Rekomendowane odpowiedzi