Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Amortyzatory na tył - jakie firmy najlepsze, jakie polecacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukałem w szukajce ale nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi :( dlatego moje pytanie jak w temacie. Proszę o radę jakie amortyzatory zakupić do mojej A4 avant B6 2004. Jakie firmy polecacie? Chce zakupić standardowe amorki, nie interesuja mnie żadne sportowe wynalazki.

Z niecierpliwością czekam na Wasze rady i z góry dziękuję :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Mawiają na forum że najlepiej SACHS, niedaleko po nim jest KAYABA, pozniej dlugo dlugo nic... Monroe a za nim cała reszta g*wna ktorego nawet niepowinno się probować zakładać do samochodu...

Opublikowano

Kayaba później chinski sachs.

Opublikowano
  • Autor

A BILSTEIN? Jak one wypadają?

Opublikowano

Bilstein sie skonczyl moim zdaniem.

Opublikowano

braciak ok 5 m-c temu do skody założył kayaba wszystkie 4 jak narazie wszystko jest ok dodam że codziennie dojeżdża do roboty 50km w jedną stronę także trochę już nalatał na nich

Opublikowano

ja ze swojej strony polecam Sachs, niedawno wymieniałem i jestem bardzo zadowolony - zakup u kolegi z forum TOM77

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

a jakie powinny byc amorki z przodu, gazowe czy olejowo-gazowe?? jakie są oryginalne? z tyłu mam założone kayaba olej-gaz. z przody też bum chciał takie same ale na allegro są wiekszości gazowe.

Opublikowano

w grudniu zeszłego roku zakładałem Bilstein i jestem bardzo zadowolony. W tym roku chciałbym obniżyć zawieszenie sprężynami eibach i nie wiem jak wtedy będą się zachowywać.

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam. A ja muszę zmienić amory ,bo są już żadne.  Gumy i odbije rowniez.  Siedzi jeszcze orginalne zawieszenie z fabryki audi.  Sprężyny są na pewno orginalne,ale amory były wcześniej zmieniane bo kolor ich jest czerwony. Auto jezdzi na felgach 17 cali. 2004 rok. Trzyma się drogi jakby z fabryki. 131 Avf.  Martwią mnie odboje z tyłu ,bo ich prawie nie ma. Są ale bardzo zadne.  Mam auto bez wypadkowe w stu procentach . Pełna książka serwisowa.  Wszystko działa jak pierwszego dnia.  Zmieniłem hamulce z tyłu i zobaczyłem te zużyte gumy i kolor Amorow. Wymienię myślę i chce na konkret amorow,które pasują do org. Sprezyn. Bilstein jest najlepszy ale jaki do orginalych sprezyn. Proszę o podpiwiedz.

Opublikowano
Dnia 8/4/2017 o 21:44, Andrzej 1976 napisał:

Witam. A ja muszę zmienić amory ,bo są już żadne.  Gumy i odbije rowniez.  Siedzi jeszcze orginalne zawieszenie z fabryki audi.  Sprężyny są na pewno orginalne,ale amory były wcześniej zmieniane bo kolor ich jest czerwony. Auto jezdzi na felgach 17 cali. 2004 rok. Trzyma się drogi jakby z fabryki. 131 Avf.  Martwią mnie odboje z tyłu ,bo ich prawie nie ma. Są ale bardzo zadne.  Mam auto bez wypadkowe w stu procentach . Pełna książka serwisowa.  Wszystko działa jak pierwszego dnia.  Zmieniłem hamulce z tyłu i zobaczyłem te zużyte gumy i kolor Amorow. Wymienię myślę i chce na konkret amorow,które pasują do org. Sprezyn. Bilstein jest najlepszy ale jaki do orginalych sprezyn. Proszę o podpiwiedz.

Musisz dać vin i wtedy będzie można stwierdzić jakie masz zawieszenie. Do każdego z nich są inne amortyzatory.

Opublikowano

WIce to nr vin.WAUZZZ 8E x 5AOO3519

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 7.08.2017 o 21:15, Wandej napisał:

Musisz dać vin i wtedy będzie można stwierdzić jakie masz zawieszenie. Do każdego z nich są inne amortyzatory.

WAUZZZ8EX5AOO3519