bogdansky Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 witajcie użytkownicy, mam pytanie może spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim jak pęknięty akumulator, czym można by go skleić? Kurcze musiałem nim przez nieuwagę gdzieś uderzyć albo cuś , pomóżcie bo aku ma dwa miesiące a gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych
bogdansky Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Opublikowano 24 Lutego 2011 myślisz ze poxipol wytrzyma , przecież to kwas jak by nie było
spawacz1 Opublikowano 24 Lutego 2011 Opublikowano 24 Lutego 2011 koledzy ja bym nie kleił bo jak pósci i ciś zaleje np. jakies kable będzie problem
bogdansky Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Opublikowano 25 Lutego 2011 eeeeeeeeeee, toście doradzili, no nic cza coś kombinować
jacekm Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 Duże to pęknięcie ? Są ubytki obudowy czy tylko "rysa" ? Jak rysa to ja kiedyś zgrzałem lutownicą, później dokładałem troszkę plastiku ze starego aku , roztapiałem lutownicą i zgrzewałem z pęknięciem (dokładanie materiału do bruzd, wgłębień po pierwszym zgrzewaniu) . Następnie papier ścierny w celu wyrównania powierzchni. Wycinałem odpowiedniej wielkości (odpowiednio większy niż pękniecie ) plastik ze starego oku i naklejałem na "ranę" w nowym. Rzecz działa się w wojsku, auto star 266 i wytrzymywało.
Gniady Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 Bez problemu klej żywicą epoksydową [np. epidjan]zrób rowek na pęknięciu zmatuj zalej żywicą żeby był garb 24h.schnięcia , tego nie rozpusci elektrolit potem akumulator postaw na cienkiej piance w aucie troche wyeliminuje drgania.
andy_sky Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 Duże to pęknięcie ? Są ubytki obudowy czy tylko "rysa" ? Jak rysa to ja kiedyś zgrzałem lutownicą, później dokładałem troszkę plastiku ze starego aku , roztapiałem lutownicą i zgrzewałem z pęknięciem (dokładanie materiału do bruzd, wgłębień po pierwszym zgrzewaniu) . Następnie papier ścierny w celu wyrównania powierzchni. Wycinałem odpowiedniej wielkości (odpowiednio większy niż pękniecie ) plastik ze starego oku i naklejałem na "ranę" w nowym. Rzecz działa się w wojsku, auto star 266 i wytrzymywało. tak jak mówiłem spawać zajedź do warsztatu gdzie spawają plastiki
.Pablo. Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 Akumulator to znowu nie taki duży wydatek a można sobie narobić dużo szkód wkładając ten pęknięty. Pęknięty jest z boku z góry czy dołu? wyciekał elektrolit z tego pęknięcia?
Rekomendowane odpowiedzi