adam0551 Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam! Panowie przedwczoraj podczas jazdy z mojego ADR-a " uciekł" cały olej. Mechanik stwierdził że ze starości zakończył żywot podgrzewacz filtra oleju. Czy faktycznie w tym motorze takie coś występuje, filtr jak filtr wiem jak wygląda i nie raz wymieniałem ale podgrzewacz? Spotkał się ktoś z Was z takim czymś?
Buba Opublikowano 26 Lutego 2011 Opublikowano 26 Lutego 2011 podgrzewacz filtra oleju chyba chłodniczka oleju najpierw sprawdz oring który jest pomiedzy chlodniczką a blokiem, kosztuje kilka zł a przez nia wywala cały olej jak sie rozleci
adam0551 Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Opublikowano 26 Lutego 2011 Dobra Panowie kończę temat. Faktycznie chodzi o chłodniczkę oleju.
Luki_193 Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Witam mam taki problem wymieniłem odme oraz dokrecilem chłodnice oleju zarazem z wymiana oringu oraz uszczelki przy bloku od podstawy filtra i nadal w okolicy filtra cieknia olej skąd to moze byc bo juz nie mam zadnego pomysłu???
andrzej_1970 Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Zobacz czujnik ciśnienia oleju jest nad chłodniczką oleju,może on puszcza olej bo miałem taki przypadek.
landryn86 Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 Może też cieknąć z tyłu silnika z pod pokrywy wałków rozrządu, u mnie tak jest, też się zastanawiałem skąd się ciągle bierze olej na chłodniczce oleju....
Rekomendowane odpowiedzi