Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Vag nie wykrywa połączenia z samochodem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Sterowniki zainstalowane. Vag-com 10.6. Vag wykrywa mi kabel jako interfejs usb Ross-Tech VAG-COM. Po podłączeniu do samochodu (samochód odpalony) i wybraniu test nie wykrywa połączenia z wozem :/ Rozbierałem obudowe pod kierą, wtyczka cała, kable nie poucinane. Wie ktoś może czego to może być wina? Miałem w samochodzie zestaw głośno mówiący nie oryginalny. Zdemontowałem go, dalej to samo. W innych wątkach piszą żeby ustawienia portu COM zmienić tyle że ja nie mam takowego w menedżerze urządzeń... Dodam jeszcze że kabelek nie działa w innym samochodzie. Po podłączeniu czy do mojego czy to do innego samochodu dioda mrugnie na czerwono a potem odrazu świeci na zielono, więc połączenie jest.

Opublikowano

No to wypuściłeś w błoto pieniądze na chińskiego klona.

Opublikowano

To jednak kupiłeś tego za 70€?

Opublikowano

O ile mi wiadomo, to dla klonów 10.6 jest odpowiednia procedura uruchamiania programu. :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

O ile mi wiadomo, to dla klonów 10.6 jest odpowiednia procedura uruchamiania programu. :gwizdanie:

A jaka to procedura? Jeżeli można zapytać.

Nie kupiłem tego za 70 euro tylko z forum.

Opublikowano

No to dopytaj sprzedającego, jeśli jest na forum.

Opublikowano
  • Autor

No to dopytaj sprzedającego, jeśli jest na forum.

Pierwsze co to pojade chyba na vaga do serwisu i wtedy sie wszystko wyjaśni... szczerze muwiąc to jestem troche wkur...... ale mam nadzieje ze to wina mojego systemu.

ps. Sprzedający wydaje się być pewny

Opublikowano

a czy przypadkiem nie odpalasz go na siódemce ?

Opublikowano
  • Autor

Tak, na win7 odpalam, ale daje pełne prawa administratora. Próbowałem też na xp. Co najdziwniejsze na stacjonarnym pc mam kabel zainstalowany jako usb serial converter i USB serial port COM3 a na lapku tylko ross-tech coś tam usb.

Opublikowano

na win7 jak narazie żaden chinczyk 10.6 nie będzie działał, nie pomogą żadne prawa administratora, kabel ma być wykrywany jako ross-tech, jak ci go wykrywa jako "usb serial converter i USB serial port ... coś tam" to uwaliłeś kabelek

Opublikowano
  • Autor

Czyli z xp 10.6 działa? Spróbuje jeszcze raz na XP wszystko zrobić. Co do wykrywania to wykrywa mi jako ross-tech na lapku czy to na siódemce czy na xp a na stacjonarnym jako usb i COM. No nic będe walczyć dalej. [br]Dopisany: 27 Luty 2011, 16:25_________________________________________________Niestety, na xp dalej to samo. Mam takie pytanko, czy na takim kablu mogę zainstalować polski vag? Albo może starsze wersje vag-coma? Z kablem wszystko wydaje się być oki. Dioda świeci, wykrywa jako usb. A jak uwalone mam złącze w samochodzie? Jak to można sprawdzić?

Opublikowano

na win7 jak narazie żaden chinczyk 10.6 nie będzie działał, nie pomogą żadne prawa administratora, kabel ma być wykrywany jako ross-tech, jak ci go wykrywa jako "usb serial converter i USB serial port ... coś tam" to uwaliłeś kabelek

Co Ty mowisz... Ja sie bawilem na 7 64 bitach i smigal i na Viscie tez 64 bitowej i byla to wersja 10.6

Opublikowano

na win7 napewno nie będzie działał, na xp powinien działać, jak uruchomisz na nim inna wersje vag-coma niż do niego dedykowana to uwalisz kabelek, no chyba że to oryginał :wink4:[br]Dopisany: 27 Luty 2011, 22:17_________________________________________________

Co Ty mowisz... Ja sie bawilem na 7 64 bitach i smigal i na Viscie tez 64 bitowej i byla to wersja 10.6

no to pierwsze słysze, ja próbowałem 2 kable 10.6 i na obydwu pod win7 miałem taki sam problem jak pokson, na xp śmigają, pytałem gościa który handluje tymi kablami i mi powiedział to co napisałem wyżej, no ale to było jakiś miesiąc temu , może coś się zmieniło :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy wiesz... ale każdy komputer jest inny... można by rzec ze każdy pc jest jak kobieta, jak nie trzaśniesz to się nie wyłączy :) a tak serio, są różne konfiguracje sprzętu pc tak jak każda "baba" jest inna i trzeba inną instrukcje obsługi do niej, może na twojej "babie" akurat się udało odpalić. Ja niestety nie mam tego szczęścia... Próbowałem odpalić na siódemce i xp a szmatławiec nie chce iść :) . Wie ktoś może jak sprawdzić, zdiagnozować złącze diagnostyczne w samochodzie czy działa tak jak należy?

Opublikowano

Ale pod XP powinno Ci isc bez problemu, bez zbednych zabaw. Pisales cos ze sprawdzales tez w innym aucie - w nim sprawdzales pod 7 czy pod XP? jesli pod XP to cos nie bardzo z kablem jest... wylaczales taka jedna opcje? ;)[br]Dopisany: 27 Luty 2011, 23:02_________________________________________________ps. tak czytajac Twoj post to Ty chyba tak twardo dosyc z ta swoja kobieta, slonych zup juz chyba nie gotuje :evil:

Opublikowano
  • Autor

Ale pod XP powinno Ci isc bez problemu, bez zbednych zabaw. Pisales cos ze sprawdzales tez w innym aucie - w nim sprawdzales pod 7 czy pod XP? jesli pod XP to cos nie bardzo z kablem jest... wylaczales taka jedna opcje? ;)[br]Dopisany: 27 Luty 2011, 23:02_________________________________________________ps. tak czytajac Twoj post to Ty chyba tak twardo dosyc z ta swoja kobieta, slonych zup juz chyba nie gotuje :evil:

w innym aucie na siódemce sprawdzałem. Teraz przeinstalowałem system i będe testować różne wersje programów.

Słone zupy..... dawno takiej nie jadłem :)[br]Dopisany: 28 Luty 2011, 10:52_________________________________________________Po długich wypocinach na necie wyszukałem coś takiego http://www.ross-tech.com/vag-com/aftermarket-radio.html niestety po angielsku :/ Mam nie oryginalne radio więc spróbuje je odłączyć i podpiąć vaga. Może pomoże :mysli:

Opublikowano

10.6 na Win7 nie działa - ponoć działa 10.6.2 ale osobiście nie sprawdzałem!

Spróbuj na XP z SP3 zainstalować bez aktywnego antywirusa

Opublikowano
  • Autor

Teraz to juz zupełnie przekombinowałem.... na windows 7 wykrywa kabel a na px z sp3 nie :/ wyskakuje błąd time error tak jak by kabel nie był zainstalowany, a jest :/ Tak czy siak odpiąłem radio ale dalej to samo, nie wykrywa połaczenia z samochodem a dioda w interfejsie świeci na zielono cały czas.

10.6 na Win7 nie działa - ponoć działa 10.6.2 ale osobiście nie sprawdzałem!

Spróbuj na XP z SP3 zainstalować bez aktywnego antywirusa

walne formata i spróbuje na świeżym systemie zainstalować.

ps. Chyba wybiore się do serwisu audi na vaga bo juz mnie nosi... :confused4:

Opublikowano
  • Autor

na kablu mam papisane vag 106 dual-k & can <-> usb vag/iso interface. (chinol) Dzisiaj udało mi się namówić kabel do współpracy ze sterownikami od wirtualnego COMa ale dalej nie łączy z samochodem. Jadę dzisiaj do serwisu bo juz siły nie mam...