Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Nowosądeckie-Niedziela 29.05. Godzina 16:00 Parking Media Markt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ładnie :decayed:

daj znać czy spalanie się poprawi?

• Odpowiedzi 20,7 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

tylko ten wykres to nie wygląda za dobrze, u mnie właśnie coś takiego rozwalało sprzęgło, szczerze to wygląda jak chip u tego kolesia w Tęgoborzy tylko on nie miał hamowni ale 2 razy mniejsze koszta, pierwszy wykres też tak wyglądał u mnie

Opublikowano

Już się poprawiło, rano jak przedarłem obwodnica 180km/h i resztę miasta za A6 C6 3,0 TDI, gościa na Kilińskiego trochę poddenerwowałem i na Bulwarze chciał mi uciec, ale nawet dosyć się trzymałem, wiadomo że jak by chciał to nie miał bym startu i dzisiaj pod pracom mam średnie spalanie 7,6 a zawsze było 6,0-6,2 a zdarzały się dni jak mondeo jeździło po obwodnicy że średnie wychodziło sporo poniżej 6,0.

W A4 wzrosło mi spalanie o jakieś 0,3 l/100km. Tu zobaczę jak będzie, na razie mam jeszcze pół baku, ale po ich testach średnie z całego zbiornika będzie zawyżone.

A ty już masz jakieś obserwacje? dzisiaj chyba pojadę na klasyczne rolki żeby mieć porównanie z RotoTestem

Opublikowano

Co niby ma rozwalać sprzęgło? Moment jest przestawiony na trochę wyższe obroty z racji tego że auto ma trochę nalatane oraz ze względu na pewne nie znane stadium życia sprzęgła.

Jak sprzęgło jest dobre to przy setupie z GT1749VA, FMIC, ustawiamy 320Nm i 170km.

U jarka jest ustawione 300-310Nm i 140-145km w zależności od temperatury w małym SMICu.

I moc którą widzicie na wykresach z Rototesta jest mocą dostarczoną do kół nie na silniku, i nie można tego porównywać z hamowniami rolkowymi.

tylko ten wykres to nie wygląda za dobrze, u mnie właśnie coś takiego rozwalało sprzęgło, szczerze to wygląda jak chip u tego kolesia w Tęgoborzy tylko on nie miał hamowni ale 2 razy mniejsze koszta, pierwszy wykres też tak wyglądał u mnie
Opublikowano

Nie wiem czy dobrze będzie widać skalę ale Michał jesteś w błędzie.

wykres przytoczę wykres z mojego A4

Audi+A4+B6+KNS55497+Wykres.tif

Porównaj sobie te dwa wykresy w Audi na przestrzeni 1600-1800 moment rośnie o 100NM w golfie jest to zdecydowanie łagodniej. Wczoraj trochę pojeździłem i jest zero problemów z trakcją, a auto jest zdecydowanie bardziej żwawe na wysokich biegach.

Opublikowano

napisałem to z własnego doświadczenia, a dla porównania obecny mój wykres wygląda tak 20111205378.jpg

Opublikowano

Wszystko fajnie tylko u ciebie kosztem maksymalnego momentu całość została wygładzona, przy seryjnej turbinie z AXR nie ma takiej możliwości, jak bym włożył turbo z ASZ to wykres by wyglądał podobnie do twojego tylko moment był by ograniczony do 310-320 NM. Przy seryjnej turbinie nie ma to sensu bo mając maksymalny moment w okolicy 2,5tys gdzie ładnie rośnie od 1,8tys obr nic sprzęgłu nie będzie.

Co do kosztów to o pieniądzach nigdy nie lubiłem mówić ale z mojego punktu widzenia, cena była atrakcyjna.

Marcin ma podobno montować hamownie w tym roku. Zobaczymy jaką wtedy będzie miał ofertę, na chwilę obecna licząc pomiary przed i po to KS wychodzi dobrze.

Mi obsługa w KS się podobała, widać że podchodzą do sprawy poważnie.

Opublikowano

w sumie z drugiej strony ja mam Q i wiecej podniesione wiec sprzęgło oberwało, Jarek w każdym razie bezawaryjnej jazdy ;)

Opublikowano

a tu prawdziwa hamownia nie jakieś tam Rotototo :wink:

Opublikowano
w sumie z drugiej strony ja mam Q i wiecej podniesione wiec sprzęgło oberwało, Jarek w każdym razie bezawaryjnej jazdy ;)

Mam taką nadzieję. Jak turbo zdechnie to włożę ASZ lub ARL, jednomas z G60 i będę patrzył kiedy skrzynia się rozleci :grin:

A poważnie to w golfie zrobiłem już wszystko co chciałem, brakuje mi jeszcze dwóch rzeczy, grzanych d*p i nakładek z TT, może jeszcze wpadną.

Opublikowano

i do sprzedania :)

Opublikowano
Łukasz przeczytaj dwie ostatnie strony tego temtu.

http://a4-klub.pl/showthread.php?t=245628

Czytałem ale esa i tak mi sie podoba i pewnie będę powoli ogarnął swojego albo będzie impreza :)

Ważna wiadomość: ze względu na to ze 15 mam obronę pasa, musimy przełożyć grilla :/ jakieś propozycje ???

Chyba ze 15 zostaje ale nie wiem o której sie pojawie :)

Opublikowano
Łukasz przeczytaj dwie ostatnie strony tego temtu.

http://a4-klub.pl/showthread.php?t=245628

Czytałem ale esa i tak mi sie podoba i pewnie będę powoli ogarnął swojego albo będzie impreza :)

Ważna wiadomość: ze względu na to ze 15 mam obronę pasa, musimy przełożyć grilla :/ jakieś propozycje ???

Chyba ze 15 zostaje ale nie wiem o której sie pojawie :)

To ustaw tydzień później. Ja sobie spokojnie pojadę na dynówkę.

Opublikowano

a kiedy VAG Inwazja wiecie coś ?

Opublikowano

Nie wiadomo czy będzie. Na forum VW też dopytują i zero informacji. Jedziemy w niedziele na super os do Sącza?

Opublikowano
Nie wiadomo czy będzie. Na forum VW też dopytują i zero informacji. Jedziemy w niedziele na super os do Sącza?

Planujesz startować...? :naughty:

Bo jeśli tak to jestem na 100% :grin:

Opublikowano
Zobaczymy jak KingSoft sobie poradzi z ogarnieciem skrzyni biegów u Kamila :)

E tam dadzą radę przeszkolę chłopaków 1 tam gdzie 2 a reszta to jakoś pójdzie swoją drogą to już bym tam był na lagi ale jeszcze wypłaty nie dostałem a i rura z kwasiaka ciężko dostępna jak by ktoś coś słyszał o takich o średnicy 63 mm lub chociaż 60 za dobrą cene to dajcie chłopaki znać bo KingSoft czeka a bez tego się tam nie pojawię bo co potem będę robił korektę znowu pod sam wydech lepiej od razu przyjechać z furą gratów i poszaleć :naughty::kox::hi:

A propo szaleństw jak by miał moje heble dogrzane to by wyhamował Subarkiem w korek - Joe Monster :facepalm:

Opublikowano

Planujesz startować...? :naughty:

Bo jeśli tak to jestem na 100% :grin:

Niestety lista już jest zamknięta.

Opublikowano

:shock3: 3.0 Bi

92479772.jpg35678633.jpg

Opublikowano
  • Autor
to co sie Łukasz dzieje? turbina? czy jak?

to jak 10 koni to ja jestem chętny:D

N75, przepływka, wtryski i turbo :doh:

także narazie mogę pomarzyć :grin:

i dlatego ja sie nie łapałem na program.:decayed:

i kamil moze miec to samo.:grin:

a ile wogólt płaciliscie za ten program.czy to jakas tajemnica?