Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dziwny licznik A4 96 rok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moje pytanie brzmi nastepujaco:

nie dziala mi sygnalizacja swiatel w liczniku czyli ten głosniczek piezo. Wiec rozebrałem licznik a tu ku mojemu zdziwieniu okazuje sie ze głsniczek jest wlutowany w płyte główna a co jeszcze dziwnego mam miejsce na wskaznik napiecia aku i cisnienia oleju a ich tam nie ma. Co jeszcze dziwnego

chcialem zmienic zarowki na biale led i zmyc czerwona larbe a tu zonk bo okazuje sie ze sa tam juz diody SMD czerwone .

Co to za licznik ? i czy moge go jakos rozbudowac?

Opublikowano

Jeśli w zegarku masz cyfry (3,6,9,12) i wtyki 2x32, to ktoś zmienił kiedyś licznik na ten po I lifcie.

Opublikowano

Po pierwszym lifcie?

Z

Jeśli w zegarku masz cyfry (3,6,9,12) i wtyki 2x32, to ktoś zmienił kiedyś licznik na ten po I lifcie.

tego co czytałem to diody w zegarach były dopiero po 2 lifcie. Ja mam po pierwszym i miałem zarówki i zdrapywałem farbe.
Opublikowano

Po pierwszym lifcie?

Z

tego co czytałem to diody w zegarach były dopiero po 2 lifcie. Ja mam po pierwszym i miałem zarówki i zdrapywałem farbe.

Po I lifcie miały już diody, miałem w swoim (98 rok) UK-NSI, przeszły przez moje ręce VDO z benzyny 1.8 98 rok i też diody.

Opublikowano
  • Autor

No witam dzieki za odp ja mam dwie kostki długie jedna fioletowa taka jakby a druga chyba zielona w kazdym razie moj licznik to UK-NSI

i skoro jest po I lifcie dlaczego nie ma zegara cisnienia oleju i aku ??

czy jak to wloze bedzie dzialac??

==================================================================================================

Kupie wskazniki cisnienia oleju i napiecia akumulatora do zegarow UK-NSIUK i listwe progowa zewnetrzną prawa przed-lift

Opublikowano

Po pierwszym lifcie?

Z

Po I lifcie miały już diody, miałem w swoim (98 rok) UK-NSI, przeszły przez moje ręce VDO z benzyny 1.8 98 rok i też diody.

No nie wiem jak mówiłem u mnie przy roczniku 97 mam licznik VDO i żarówki i brak wskaźnika ładoania i temp oleju. I na pewno jest po małym (I) lifcie.

Opublikowano

Ktoś z forum dokladal do swoich zegarów te 2 wskaźniki. Voltomierz powinien działać, a z temp. oleju nie będzie. Ten wskaznik potrzebuje 1 kabel w małej 4-pinowej kostce od czujnika temperatury oleju wkreconego w podstawe filtra oleju

Opublikowano

snicky25, sprawdź, czy przy podstawie filtra oleju masz luźną wtyczkę żeńską (zazwyczaj koloru czarnego). Jeśli tak to kupisz do licznika wskaźniki i czujnik temp oleju (ok. 20zł) i powinno działać.

Co do części to mam z anglika licznik VDO fis na części, jednak z tych dwóch co potrzebujesz działa tylko voltomierz, ale nie wiem czy do UK-NSI pasuje...

Opublikowano
  • Autor

a dlaczego licznik na czesci? chetnie kupie licznik po lifcie z angola

Opublikowano

a dlaczego licznik na czesci? chetnie kupie licznik po lifcie z angola

bo nie działa czujnik temp oleju, fis mocno blaknie i szybka zewnętrzna pęknięta.

Opublikowano

Kupie wskazniki cisnienia oleju i napiecia akumulatora do zegarow UK-NSIUK i listwe progowa zewnetrzną prawa przed-lift

I myślisz, że zadziała. Skoro nie ma tych wskaźników, to i oprogramowanie licznika ich nie uwzględnia.

Opublikowano

I myślisz, że zadziała. Skoro nie ma tych wskaźników, to i oprogramowanie licznika ich nie uwzględnia.

Zadziala.Akurat tutaj oprogramowanie nie ma nic do rzeczy