Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Luźne kable w panelu radia - do czego służą ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, wczoraj zmieniałem radio w aucie i podczas podłączania zauważyłem jakieś przewody, właściwie jest ich 4 szt.. które nie są podłączone nigdzie tylko są zaizolowane i połozone luzem...

Pytanie jak w temacie, do czego służą i gdzie mają być podłączone?

Dodam tyle ze biegną one w kierunku schowka pasażera, gdzieś tam zakręcają... poniżej załączam zdjęcie..

ponadto nie mam podświetlenia w tym schowku, żarówka wydaje się być ok

czy to przypadkiem nie są jedne z przewodów od tego podświetlenia ?

http://img30.imageshack.us/i/dsc01324ku.jpg/

Opublikowano

A ten kabel zupełnie po lewej od kostek do czego jest? Nie masz za przypadkiem jakiegoś zestawu głośnomówiącego do telefonu domontowanego? Jeśli chodzi o podświetlenie schowka to otwórz prawy boczek przy schowku i zobacz czy kołek od siłownika nie zerwał się. Jeśli tak to sprawdź/ przesmaruj siłownik i poczytaj temat o zawiasie schowka.

Opublikowano

Jeśli chodzi CI o ten czarny grubszy, to on jest od anteny, tylko ze zdjęcie za fachowe nie zrobiłem :thumbdown:

Zestawu głośnomowiacego chyba nie mam, chyba ze to nad głową to ten mikrofon?? albo czujnik ultradzwiekowy??..

Czy to nie jest przypadkiem od zmieniarki CD? patrzyłem na schemat audio i pokazuja ze zmienierka jest w tamtym kierunku umiejscowiona..

to ten schemat:

http://zibiokaj.w.interii.pl/Rozmieszczenie%20Audio.jpg

---------------------------------------------------------------------------

Strzał w 10!!! otworzyłem pokrywe boczną schowka i okazało sie ze spadła ta plastikowa zawleczka :good:

dzieki za pomoc !!! :notworthy: