Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Brak świateł postojowych po prawej stronie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! mam problemik z prawymi swiatłami postojowymi. Nie swiecą się ;-(

Świeci kierunek, stop a postojowe przednie i tylnie nie ;-( Sprawdziłem żarówki i są ok.

CO może być przyczyną?

Opublikowano

..trzaby sie zapiąć pod vaga i sprawdzić błędy w module centralnej elektryki może tam coś sie wysypało :mysli:

lub podmienićowy moduł , luknij jaki masz z jaka literką na końcu

Opublikowano

bezpiecznika nie ma, tymi światłami steruje MCE i to nie zależnie w jakiej wersji jest czy HIGH czy LOW

Opublikowano

OK sprawdzilem.

MCE mam bez jakiejkolwiek literki na koncu.

VAG nie wywala zadnego bledu ;-/

Jakie następne kroki?

Opublikowano

...zdejmnij osłone z prawego progu i luknij w kosstce (czerwona pin nr 1 ) zobacz czy jest tam 12v po włączeniu świateł postojowych , jeśli nie ma pozostaje podmiana MCE(spróbuj podociskać też kostki przy MCE może sie cuś poluzowało)

Opublikowano

Zabralem od kolegi MCE wersja C. Podłączony , przypisany ale niestety dalej swiatła postojowe po prawej stronie nie swieca ;-(

Opublikowano

Zabralem od kolegi MCE wersja C. Podłączony , przypisany ale niestety dalej swiatła postojowe po prawej stronie nie swieca ;-(

musi byc gdzies przerwany przewod miedzy MCE a lampa :confused4: tu szukaj przyczyny

Opublikowano

Bede musial rozgrzebać slupek i tam sprawdzic... o tyle dziwne ze tego typu usterka raczej jest niespotykana...

Jedyne co wiemy to to, że kabel jest pewnie przerwany na odcinku prowadzącym do prawej strony ale przed rozdzieleniem na przod i tyl.

Domin79 polecił sprawdzenie w progu ;-)

Opublikowano

super ;-) ale rozumiem ze skoro mam problem po prawej stronie to od prawej isc tak ? :-) wiem, że domin79 mi pisał ale nie jest jestem pewien czy odrazu od MCe idzie na prawa i lewa strone? przepraszam ze takie glupie pytania zadaje ale dla mnie to jest troche czarna magia :P

Opublikowano

..

super ;-) ale rozumiem ze skoro mam problem po prawej stronie to od prawej isc tak ? :-) wiem, że domin79 mi pisał ale nie jest jestem pewien czy odrazu od MCe idzie na prawa i lewa strone? przepraszam ze takie glupie pytania zadaje ale dla mnie to jest troche czarna magia :P

tak grzebaj po prawicy przy czerwonej kostce pin nr 1 , sprawdz miernikiem czy dochodzi tam napięcie po włączeniu postojowych