Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Repair Kit K03/K04

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiał się ktoś nad czymś takim

http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-k03-04-i1483120495.html

W sumie to chyba wszystko co jest potrzebne do regeneracji turbiny tylko kwestia co to za producent i czy to jest warte kasy.

Z racji tego że mam zalegające K03 zastanawiam się czy nie zrobić małego eksperymentu i wsadzić wirnika z K04. Oczywiście pozostaje kwestia rozwiercenia muszli. Wirniki mają wyważone (ok 350zł)

:mysli:

Opublikowano

podsunąłeś mi dobry pomysł,bo i u mnie lezy K03 z luznym wirnikiem :mysli:

Opublikowano
  • Autor

podsunąłeś mi dobry pomysł,bo i u mnie lezy K03 z luznym wirnikiem :mysli:

kiedyś przeglądałem jebaja i właśnie natrafiłem na te zestawy ale wychodziło ponad tysiaka za sztuke

tutaj wyjdzie sporo taniej

kwestia tylko co to za zestawy (jakość) i czy czasami firmy regenerujące turbiny nie korzystają z tego samego

Opublikowano

jeśli chodzi o jakość to warto zapytać sprzedającego,skąd to ma i czy zna tego pochodzenie-to jest tak,jak z turbawkami z USA,jakis tam rzemieślnik zbiera części z chin,czy innego kraju Azji i składa to u siebie-z tąd wysyłka i kraj pochodzenia moze być inny niż w rzeczywistości

Opublikowano
  • Autor

mail juz poleciał do sprzedającego i czekam na odpowiedź :wink4:

pytam bo może ktoś coś wie na ten temat bo w sumie wychodzi "napraw sobie sam turbinę za 500zł"

Opublikowano

za tą cenę to tylko chinol :rolleyes:

Opublikowano

"napraw sobie sam turbinę za 500zł"

no właśnie,po co przepłacać,jeśli można to zrobić samemu :wink4:

ale i chinol przecież z plastiku nie będzie,tylko z tego samego materiału,czy w chinach mają inna gumę do uszczelek,czy mosiądz jest mniej mosiężny-chyba nie-tu bardziej obawiałbym się,czy to mozna spasować do innej turbiny,niż był brany "wzór"
Opublikowano

"napraw sobie sam turbinę za 500zł"

no właśnie,po co przepłacać,jeśli można to zrobić samemu :wink4:

ale i chinol przecież z plastiku nie będzie,tylko z tego samego materiału,czy w chinach mają inna gumę do uszczelek,czy mosiądz jest mniej mosiężny-chyba nie-tu bardziej obawiałbym się,czy to mozna spasować do innej turbiny,niż był brany "wzór"

chyba żartujesz wiesz ile jest różnych stopów niektóre potrafią być miękkie jak plastelina :cool1:
Opublikowano

Andrzej-nie chcę się spierać-znam osobiście przypadki turbawek i innych podzespołów własnie z chin i śmigają aż miło a kiedy rozpętała się burza tu na Forum na takie tematy-zacząłem zwracać na takie sprzęty baczniejszą uwagę-nawet z chin już badziew nie przychodzi,bo nikt tego by nie kupił-podwykonawcy po prostu szukają tańszych zamienników,ale bez przycinania na materialach,tylko na jak najtańszej sile roboczej-a ta jest właśnie tam,wiem,że jakość stopu może być inna,niż oryginał,bo ten jest strzeżony i jest tajemnica firmy-ale przecierz nie takie tęgie głowy znają sie na tym i można wykonać stop identyczny,lub alternatywnie dobry :wink4:

Opublikowano
  • Autor

dostałem maila z odpowiedzią. cytuję:

towar wszystki z włoch mamy

Opublikowano

Andrzej-nie chcę się spierać-znam osobiście przypadki turbawek i innych podzespołów własnie z chin i śmigają aż miło a kiedy rozpętała się burza tu na Forum na takie tematy-zacząłem zwracać na takie sprzęty baczniejszą uwagę-nawet z chin już badziew nie przychodzi,bo nikt tego by nie kupił-podwykonawcy po prostu szukają tańszych zamienników,ale bez przycinania na materialach,tylko na jak najtańszej sile roboczej-a ta jest właśnie tam,wiem,że jakość stopu może być inna,niż oryginał,bo ten jest strzeżony i jest tajemnica firmy-ale przecierz nie takie tęgie głowy znają sie na tym i można wykonać stop identyczny,lub alternatywnie dobry :wink4:

Chińskie wyroby nie spełniają żadnych norm europejskich czy amerykańskich. ONI idą na ilość i nawet nie mają zamiaru występować o certyfikację wyrobu w danym kraju. Pół bidy jak jest to piłeczka do ping-ponga lub chiński T-shirt - można se kupić, trzy razy wyprać i wyrzucić. Natomiast jeżeli oczekujemy czegoś więcej od wyrobu - ryzyko niepowodzenia zbyt duże: niska cena okazuje się pułapką z której żeby wyjść trzeba zapłacić kilka razy więcej niż za chińskie badziewie, bo wymieniamy na następne chińskie lub zdesperowani naprawiamy z pokorą właściwymi wyrobami i... PŁACIMY. Jak mawiają marketingowcy: Wszystko co jest za darmo jest nic ni warte. Zresztą jak miałbym wsadzić coś do mojej Audioli chińskiego to musiałbym iść do spowiedzi, a .... ksiądz nie wiem czy da rozgrzeszenie, bo ... też jeździ Audi.

Opublikowano

Chińskie wyroby nie spełniają żadnych norm europejskich czy amerykańskich. ONI idą na ilość i nawet nie mają zamiaru występować o certyfikację wyrobu w danym kraju.

obawiam się ,że nalezysz do grona ludzi,którzy znaja produkty chińskie tylko z opowieści,-powiedz mi-jaka turbina podlega normom europejskim,czy światowym-przecież to nie jest towar wymagający chomologacji ,tylko występuje jako część zamienna,tak samo ,jak ten kit do renowacji turbin-z linka ,który podał Rysiek-to nie jest objęte żadną normą-po prostu jest zrobione przez firme XXX-w tym wypadku pochodzącą z Włoch-co nie mówi nam o tym,że jest lepsze/gorsze od chińskiego odpowiednika, po prostu nie pochodzi z Chin,ale jaka firma to produkuje?Ktoś ją zna? to że jest umieszczona we włoskich Alpach,wcale nie wskazuje na lepszą jakość od tych z okolic Shanghaju,czy Pekinu-jedynym PEWNYM zamiennikiem są produkty,na których bazuje firma Audi,czy inne znane marki aut,a te są drogie,ze wzgledu na jakość i gwarancję trwałości i dlatego wielu się decyduje na nie,a nie na te z Kraju kung-fu :wink4:
Opublikowano

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Panowie dziś zakupiłem filtr paliwa w ASO i na opakowaniu nadruk made in china ze nie ma reguły. Pozdrawiam

Opublikowano

Chińskie wyroby nie spełniają żadnych norm europejskich czy amerykańskich. ONI idą na ilość i nawet nie mają zamiaru występować o certyfikację wyrobu w danym kraju.

obawiam się ,że nalezysz do grona ludzi,którzy znaja produkty chińskie tylko z opowieści,-powiedz mi-jaka turbina podlega normom europejskim,czy światowym-przecież to nie jest towar wymagający chomologacji ,tylko występuje jako część zamienna,tak samo ,jak ten kit do renowacji turbin-z linka ,który podał Rysiek-to nie jest objęte żadną normą-po prostu jest zrobione przez firme XXX-w tym wypadku pochodzącą z Włoch-co nie mówi nam o tym,że jest lepsze/gorsze od chińskiego odpowiednika, po prostu nie pochodzi z Chin,ale jaka firma to produkuje?Ktoś ją zna? to że jest umieszczona we włoskich Alpach,wcale nie wskazuje na lepszą jakość od tych z okolic Shanghaju,czy Pekinu-jedynym PEWNYM zamiennikiem są produkty,na których bazuje firma Audi,czy inne znane marki aut,a te są drogie,ze wzgledu na jakość i gwarancję trwałości i dlatego wielu się decyduje na nie,a nie na te z Kraju kung-fu :wink4:

Tak się składa, że zarządzanie systemami jakości to częściowo mój chleb. Bez obrazy - ale tobie wyraźnie brakuje wiedzy na ten temat. Homologacja, certyfikacja, spełnienie wymagań przez wyrób - to nie są zamienne pojęcia, poczytaj. Co innego gdy firma posiadająca to wszystko produkuje swoje wyroby w Chinach /Nike, Sony Mercedes itd./, tu chodzi o "firmy" założone przez chińczyków produkujących coś tam w oparciu o wzór ze skłepu, np. turbinę Garrett. Oni nie robią tego w oparciu o zakupioną dokumentację lecz na oko. Po zakupie tego doskonałego towaru /bo tani i sprzedawca mówił, że jeszcze nie miał reklamacji :polew:/ dochodzisz do wniosku, że utopiłeś pieniądze. Dlaczego? Patrz post poprzedni. A podsumowaniem niech będzie ten cytat

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

Wysłałem kolejnego maila z pytaniem kto to robi bo to że kupują z Włoch niewiele mówi i koleś odpisał, że włoska firma robi dla nich na zamówienie.

Przewaliłem trochę internetu i sporo tego jest ale nie mogę znaleźć żadnego zestawu naprawczego ORI BorgWarner. Zastanawiam się czy one są w ogóle produkowane :mysli: Czy wszystkie firmy regenerujące turbiny korzystają właśnie z tych zamienników czy robią swoje :mysli:

Opublikowano

ale tobie wyraźnie brakuje wiedzy na ten temat

wiedzy na temat,czy coś ma homologacje,czy nie-akurat nie mam,bo i nie potrzebuję, :cool1:

ale to,czy zamiennik może odpowiadać jakością oryginałowi-mam,bo z kilku korzystam i jestem zadowolony,bo jakością wcale nie odbiegają od oryginału-sa na prawde dobrze wykonane i spełniają swoje zadanie identycznie,jak oryginał :wink4:

właściwie temat homologacji towaru w tym przypadku -nie jest potrzebny

tu linki do identycznych zestawów-pochodzenie-Japonia,USA,UK i Hong Kong

http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=K03+turbo+repair+kit&_sacat=0&_dmpt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&_odkw=turbo+repair+kit&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

na pytanie do gościa z USA-odpowiedział,że niektóre podzespoły produkowane są w Chinach,więc jeśli jeden element,lub dwa,sa produkowane w Chinach-całość traci homologację,czy już nie?

Opublikowano

wy chcecie złożyć turbinę bez wyważanie i doważania wirnika?? :decayed:

Opublikowano

a masz pewniość,że ktoś,kto turbiny regeneruje to robi? :wink4:
Opublikowano

a masz pewniość,że ktoś,kto turbiny regeneruje to robi? :wink4:

tam gdzie oddaję wiem że robią, nie oddał bym turbiny bez pewności że pan zenek złoży ją a za miesiąc łopatki turbiny będę wyciągał z IC i tłoków :wink4: