Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] NAWIGACJA-nie wiem co kupic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiscie polecam Becker cenowo troche wyzsza polka ale jesli chodi o jazde na zachod jest swietna,instynktowne menu 37 krajow Europy SW od Navteq,swietna grafika itd,jesli chodzi o Polske to Mapamap for Becker to jest kiepska ale podobno sprzedawane obecnie maja tez mape Navteq,osobiscie goraco polecam.

Opublikowano

Lukaszr, a możęsz coś więcej napisać jak pogodzic navi z palmtopem, jak to działa itp?

Ale w jakim sensie POGODZIĆ ???

Chodzi Tobie o to jak działa np. Automapa na palmtopie ???

Jeżeli tak to powiem Tobie, że rewelacja.

Zainstalowałem Automapę, mam konto na serwisie z punktami użytkowników (są fotoradary stacjonarne, przenośne, prawdopodobne suszarki, punkty gastronomiczne i setki innych kategorii).

Po Polsce praktycznie są zaznaczone wszystkie fotoradary stacjonarne - super rzecz.

Aktualizujesz kiedy chcesz jak masz dostęp do internetu.

Jeżdżę z tym już 1,5 roku i od tej pory mam spokój z fotoradarami (zawsze trzeba mieć ograniczone zaufanie do punktów) i mam też sporo stacji benzynowych, aptek, żarłodajni i innych punktów, które mnie interesują. Jak coś potrzebuję to moment i znajduje sobię.

Wiele razy już to się przydało.

Naprawdę polecam MIO + Automapa PL (jest też Automapa EUROPA).

Opublikowano

Ja od roku pomykam przez polskę z Automapą 4.

Potrzebne jest do niej pewne ograniczone zaufanie (potrafi poprowadzić przez polną drogę)

Ale ogólnie jest dobra. Mało się gubi i mało myśli

Używałem TomTOm i automapa jest lepsza.

poza tym koszt automapy to jakieś 300 zł (polska) plus palmtop drugie 300 (ja używam laptopa)

ja w ten sposób rozwiązałem nawigacyjny problem

Opublikowano

poza tym koszt automapy to jakieś 300 zł (polska) plus palmtop drugie 300 (ja używam laptopa)

Nie wiem gdzie kupisz palmtopa za 300 zł chyba, że jakaś używka kiepsko wyposażona.

Co do laptopa to nie wiem jak to robisz, że z nim jeździsz. Po 1 gabaryty żeby gdzieś to upchnąć, a po 2 trzeba na niego na bok zerkać, bo przecież do szyby go nie przykleisz :)

Opublikowano

Ja od roku pomykam przez polskę z Automapą 4.

Potrzebne jest do niej pewne ograniczone zaufanie (potrafi poprowadzić przez polną drogę)

Ale ogólnie jest dobra. Mało się gubi i mało myśli

Używałem TomTOm i automapa jest lepsza.

Przyznam szczerze że jeszcze nie spotkałem nawigacji do której

nie trzeba by było mieć ograniczonego zaufania. Miałem już do

czynienia z kilkoma rodzajami i z różnym oprogramowaniem

i często mają potknięcia. Na co dzień jeżdżę z oryginalną

Audikowską MMI i też mnie kilka razy w balona zrobiła. :kwasny:

Opublikowano

Poddam pod rozwage jeszcze jedna mozliwosc:

Jezeli masz telefon z Symbianem (S60) to mozesz wgrac np. Garmina, Route 66 lub TomTom'a i miec nawigacje w telefonie.

Polecam Mapsource GPMapę 2007.3 lub City Navigator Europe 2008. Dzialaja z osobnym lub wbudowanym GPSem.

Zaleta sa niskie koszty- mam na mysli wersje testowe.

Edit:

POKRYCIE POLSKI Garmin:

Drogowe - 93 %

Adresowe - 70 %

Opublikowano

xxxWIELKIxxx i co ? kupiłeś coś w końcu ??

Opublikowano

a moim zdaniem jeśli to dla Twojego ojca to kup sprzęt typu PNA, nie będzie sie musiał bawić z menu w PDA, nie będzie musiał dowiadywać się 100 rzeczy które są wymagane żeby naprawić jak się Windows Mobile zawiesi, albo Auto Mapa wywali się w trakcie działania... ja używam PDA i wiem że nigdy bym ojcu swojemu go nie dal bo za trudne to dla niego, za to PNA- wciskasz przycisk ON, naciskasz w menu nawigacja, ustawiasz co chcesz i jedziesz... poza tym, jeśli Ty masz ochotę na zabawę z nim to zawsze można odblokować i używać czystego WinCE, przy zakupie uważaj tylko żeby żeby gps był oparty o chipset SirfStarIII, jest sprawdzony i śmiało można go polecać, fajnie jeśli jest wyjście na zewnętrzna antenę, ale nie koniecznie jest to potrzebne... a i jeszcze jedno, jeśli masz odblokowanego WinCE to możesz sobie wrzucać jaki tylko soft zapragniesz do nawigacji na europę najlepsze są: tom tom, i go, destinator; na Polskę to chyba AutoMapa4, jak będziesz kupował nie zwracaj uwagi na zainstalowany soft i tak dograsz swój. Podsumowując kup najtańszy PNA z SirfStarIII i tyle

Opublikowano

AdamDFO :thumbup: dla tego właśnie zaproponowałem to co zaproponowałem... FS Loox N100 :th:

Opublikowano

chciałem "domotywować" taki wybór, bo niektórzy piszą o rzeczach typu PDA+nawi, czy symbian+bt gps+nawi, a to zupełnie beznadziejne pomysły są jeśli idzie o kogoś kto sie na tym nie zna i możliwe że nie będzie miał ochoty zapoznawać się z tematem

Opublikowano

Temat jest NAWIGACJA-nie wiem co kupic -bardzo dobry temat i mysle ze bardzo przydatny - tutaj kolega szuka Navi dla swojego ojca i to w określonej cenie , ale z tego co widze wiele osób odwiedza ten temat a tez pewnie wiele osob chce sobie kupic Navi i stoi przed tym samym dylematem co wiekszosc z tych co ja juz maja nim ja kupili ....myślę ze fajnie że kazdy opisuje tu swój POMYSŁ na navigacje bo jesli to pomoże komuś w podjeciu decyzji to super poto jest forum ....

Opublikowano

Poczytałem troszkę i wydaje mi się że opcja PDA+navi jest całkiem ok.

Znalazłem takiego PDA:

http://pda.pl/news/508

chyba się zdecyduję. Tylko jeszcze nie wiem jaka jest róznica między MIO360 a 560.

Opublikowano

oczywiście, że jest OK, sam używam PDA do nawigacji, niestety o MIO słyszałem że ma słabiutki GPS i w deszczową pogodę, albo w wąskiej uliczce pomiędzy wysokimi budynkami myli się, efekt- jedziesz po tej uliczce a PaDAlec pokazuje że jedziesz po uliczce obok

ja osobiście używam: PDA- HTC Wizard + GPS po bluetooth Qstarz 818 na chipsecie MTK, największym plusem tego rozwiązania jest dużo dłuższy czas pracy obu urządzeń niż gdybym używał wbudowanego GPS (którego zresztą w moim PDA nie ma), biorąc pod uwagę że w samochodzie mam CB podłączone pod zapalniczkę, a nie chcę się obwieszać kablami, rozgałęziaczami itp to ma to znaczenie, do tego dochodzi fakt że w zewnętrznym GPS jest o wiele więcej miejsca na upchnięcie anteny niż pod obudową PDA, czego efektem są owe pomyłki i nie dokładność

Opublikowano

Znalazłem takiego PDA:

chyba się zdecyduję. Tylko jeszcze nie wiem jaka jest róznica między MIO360 a 560.

Dzisiaj bawiłem sie w sklepie nie dla idiotów Mio a 501 - jestem pod wrażeniem- bardzo mały, solidnie wykonany, aparat 2 Mpx z zoomem i lampą (bardzo ładne fotki robił) wbudowany telefon (nie trzeba nosic 2 urządzeń po kieszeniach) naprawde fajniutki ...

Opublikowano

Znalazłem takiego PDA:

Dzisiaj bawiłem sie w sklepie nie dla idiotów Mio a 501 - jestem pod wrażeniem- bardzo mały, solidnie wykonany, aparat 2 Mpx z zoomem i lampą (bardzo ładne fotki robił) wbudowany telefon (nie trzeba nosic 2 urządzeń po kieszeniach) naprawde fajniutki ...

jeden minus tego sprzętu (zresztą to samo co w moim) to procesor TI OMAP850 o taktowaniu 200mhz, za te pieniądze to lepiej kupić na allegro nowego SPV m650, ma lepszego procka i orange dodawał do niego pełny komplet nawigacyjny z automapą