Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z bixeonami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakis czas temu mialem do sprzedania i sprzedalem bixenony do b6. Przetwornice valeo lad5gl , palniki ori osram z b7 d1s. Podpinalem przed wysylka wszystko aby sprawdzic i dzialalo. Klient po nie wiem tygodniu dzwoni ze nie swieca : ze jedna zapalila sie i zgasla druga wogole nie startuje. :wallbash: Lampy wrocily , sprawdzam i sa ubite przetwornice : nie odpalaja palnikow , palniki na moich przetwornicach dzialaja .

Teraz pytanie : skoro przetwornica jak powinna byc , palnik ori osram taki jak powinien byc to co do jasnej cholery ubilo dwie przetwornice jednoczesnie u goscia w aucie?

Chlopak chce zwrotu kasy a ja wyslalem dobre i czuje sie oszukany , nie wspomne ze bede mial z tego powodu straszne plecy bo sami wiecie ile kosztuja przetwornice :thumbdown:

Najgorsze ze chlopak z forum kupil :thumbdown: Dodatkowo jeden klosz dosc gleboko zarysowal :disgust:

Chlopak mial zwykle lampy halogenowe , moze to ma jakis zwiazek ? Nie wiem trzeba cos przestawic gdzies zanim sie podepnie ksneony :confused4:

Opublikowano

...coz mozna napisac :dontknow: skoro przetwornice byly OK i wszystko dzilalo :mysli:

Przetwornice na pewno wrocily twoje :cool1: bo naprawde dziwne to to jest i jeszcze ta lampa porysowana :thumbdown: tylko wspolczuc

Opublikowano

Mysle ze na pewno nie powinnien calej kasy z powrotem dostac, bo jednak lampe zarysowal. Kolejna sprawa to powinnienes wykluczyc ze przetwornice nie sa poprzekladane.

W sumie to rzeczy uzywane sprzedaje sie bez gwarancji i ryzyko defektu w przypadku zlego podlaczenia lezy po stronie kupujacego. ...

Opublikowano
  • Autor

Przetwornice wrocily te same : mam na zdjeciach ich numery. No wlasnie ja mu nie udowodnie ze dostal dobre ani on mi ze dostal zepsute. Ale szklo popierdzieli strasznie az paznokciem sie zawadza : dla mnie lampa zniszczona... Najlepsze ejst to ze nie chce sie dogadac ( naprawa/wymiana przetwornic ) tylko zwrot kasy :/

Ale to nie dzial specjalnie na takie rozmowy : jak myslicie co moglo spowodowac uwalenie przetwornic jednoczesnie ? Jak pisalem wczesniej przetwrnice ori valeo jak powinny byc , palnik ori osram z b7 ( wiec wykluczam ze sie pogryzlo po np kilku startach i zepsulo tym bardziej ze palniki sa dalej ok ) .

w przetwornicy slychac po podaniu napiecia dwa pykniecie ciche jakby probowala wystartowac. Sprawadzalem na innych palnikach tez i dalej nie startuje ani jedna ani druga.

Opublikowano

Przetwornice wrocily te same : mam na zdjeciach ich numery. No wlasnie ja mu nie udowodnie ze dostal dobre ani on mi ze dostal zepsute. Ale szklo popierdzieli strasznie az paznokciem sie zawadza : dla mnie lampa zniszczona... Najlepsze ejst to ze nie chce sie dogadac ( naprawa/wymiana przetwornic ) tylko zwrot kasy :/

Ale to nie dzial specjalnie na takie rozmowy : jak myslicie co moglo spowodowac uwalenie przetwornic jednoczesnie ? Jak pisalem wczesniej przetwrnice ori valeo jak powinny byc , palnik ori osram z b7 ( wiec wykluczam ze sie pogryzlo po np kilku startach i zepsulo tym bardziej ze palniki sa dalej ok ) .

w przetwornicy slychac po podaniu napiecia dwa pykniecie ciche jakby probowala wystartowac. Sprawadzalem na innych palnikach tez i dalej nie startuje ani jedna ani druga.

Postaraj sie ustalic co sie stalo z przetwornicami. Moze elektryk ustali co sie dokladnie stalo. Wtedy bedziesz musial oddac kase(pomniejszona o zniszczony klosz/lampe - swoja droga jak on to zrobił :mysli: ), lub przekazac mu ze sam je uszkodzil i nici z kasy

Opublikowano
  • Autor

Nie mam pojecia co. Wiem ze nie startuja a dzialaly :( Tego mu nie mam jak udowodnic ze wyslalem dobre a odeslal zepsute ale klosz akurat udowodnie bo mam dokladne foty przed wysylką.

Przetwornice najtaniej chyba naprawic :mysli: bo inne uzywki to 200 zl sztuka.

Opublikowano

ciekawe jak ma zakodowane lampy :mysli: moze na Skandynawie i przetwornice podczas palenia dostaly po d***ie

Opublikowano

a może poprostu żle polaryzacje podłączył do przetwornic. daj uwalona przetwornice dobremu elektrykowi to napewno dojdzie co je zabiło, i naprawi.