Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Którą V6 wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja u siebie też zrobiłem już prawie 10 tys.km i auto na gazie chodzi bardzo dobrze... Więc podzielam zdanie Kickera że V-ka dobrze znosi lpg...

Opublikowano

10 kkm to żaden przebieg :)

Po jak dojdzie jeszcze jedno 0 to można tak twierdzić

Opublikowano

ktos moze ma vke z automatem czy macie jakies problemy glownie silnik 2.4 z tipem

Opublikowano

siemka,

Z racji ze jestem na drodze do zakupu V6 ale bardziej sklaniam sie do 2.8 :naughty: tez zbieram info na temat tych aut. dwóch moich znajomych ma V-ki Vaga. Jeden w b5 avant 2.4 tip oska, a drugi w a6 2.8 sedan tip oska - obie zagazowane - po około 1,5 roku eksploatacji koledzy nie narzekają na swoje auta - co jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu do V6.

Pozdro.

Opublikowano

kumpel ma 80-tke 2,8 12v 174 km i ten samochod dostaje takie cięgi, że to przechodzi ludzkie pojęcie, ale nadal jeździ i ma się bardzo dobrze o dziwo, przy delikatniej jeździ pali mu koło 9 gazu przy butowaniu cholera wie, ale ogniem z wydechu wali :> także jeśli ta 193 wersja jest tak samo wybaczająca ciężką nogę to dobry motor tylko ma problem z trzymaniem serii, na forum 80-tki widziałem jakieś kosmiczne straty, gdzie wypluwało delikatnie ponad 140 kunia :gwizdanie:

Opublikowano

kumpel ma 80-tke 2,8 12v 174 km i ten samochod dostaje takie cięgi, że to przechodzi ludzkie pojęcie, ale nadal jeździ i ma się bardzo dobrze o dziwo, przy delikatniej jeździ pali mu koło 9 gazu przy butowaniu cholera wie, ale ogniem z wydechu wali :> także jeśli ta 193 wersja jest tak samo wybaczająca ciężką nogę to dobry motor tylko ma problem z trzymaniem serii, na forum 80-tki widziałem jakieś kosmiczne straty, gdzie wypluwało delikatnie ponad 140 kunia :gwizdanie:

troche nie relane te 9 gazu hehe
Opublikowano

wiesz co tak twierdzi ja z nim tych 100 km nie przejechałem, ale jak by mu dać aparat i wlać gazu za 26 zł to myślę że mogło by wyjść coś koło tego

Opublikowano

wiesz co tak twierdzi ja z nim tych 100 km nie przejechałem, ale jak by mu dać aparat i wlać gazu za 26 zł to myślę że mogło by wyjść coś koło tego

jest to możliwe, ja swoim 2.4 w quattro w trasie zrobiłem wynik 8,6-9 litrów, tylko że jazda do 100-120 km/h max[br]Dopisany: 27 Październik 2011, 00:12_________________________________________________

siemka,

Z racji ze jestem na drodze do zakupu V6 ale bardziej sklaniam sie do 2.8 :naughty: tez zbieram info na temat tych aut. dwóch moich znajomych ma V-ki Vaga. Jeden w b5 avant 2.4 tip oska, a drugi w a6 2.8 sedan tip oska - obie zagazowane - po około 1,5 roku eksploatacji koledzy nie narzekają na swoje auta - co jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu do V6.

Pozdro.

:good: ja miałem wcześnie TDI i powiem że jazda V to jak dla mnie strzał w 10
Opublikowano

ktos moze ma vke z automatem czy macie jakies problemy glownie silnik 2.4 z tipem

Unikaj tipa w V-ce tylko manual, osiągi gorsze i spalanie większe w automacie :gwizdanie:

Jeździłem i porównywałem z moją Vką :cool1:

Opublikowano

Unikaj tipa w V-ce tylko manual, osiągi gorsze i spalanie większe w automacie :gwizdanie:

Jeździłem i porównywałem z moją Vką :cool1:

tylko z tym szukaniem problem :confused4: w niemcowni jest sporo b5 2.4 v6 ale opłaty dochodzą niestety :embarrassed:

Opublikowano

Racja opłaty są masakryczne, właśnie przerabiam temat 2.4 tyle że A6. Dobrze jest kupić autko bo drobnej stłuczce to jest możliwość zaoszczędzenia paru groszy na akcyzie :kox:

Opublikowano

Jak V-ka to tylko w manualu... Automat to jeden wielki kibel...

Opublikowano

Jak V-ka to tylko w manualu... Automat to jeden wielki kibel...

kibel bo?
Opublikowano

ja am vke 2.4 w tibie i jest za***ista super sie jezdiz na niej a nie kibel why :wallbash::thumbdown:

Opublikowano

ja am vke 2.4 w tibie i jest za***ista super sie jezdiz na niej a nie kibel why :wallbash::thumbdown:

już kupiłes?
Opublikowano

tylko z tym szukaniem problem :confused4: w niemcowni jest sporo b5 2.4 v6 ale opłaty dochodzą niestety :embarrassed:

Dlaczego szukasz 2.4 30V a nie 2.8 30V :blink:

Spalanie będziesz miał takie samo, koszty utrzymania takie same a osiągi gorsze :thumbdown:

Opublikowano

2.8 spala troszkę więcej niż 2.4 :wink4:

Opublikowano

Spalanie będziesz miał takie samo, koszty utrzymania takie same a osiągi gorsze :thumbdown:

nie przesadzaj ze spalanie jest identyczne
Opublikowano

Ja mam 2.4 a mój brat ma 2.8 spalanie nie jest wcale takie same,obydwoje mamy w gazie mi średnio spala ok 11-12,a jego ok 14-15 często się zamieniamy autami więc charakterystyka jazdy nie ma tu nic do tego,w osiągach również przepaści nie ma prawie porównywalnie,przy normalnej jeżdzie a tak zazwyczaj jeżdzi normalny kierowca wogóle nie ma róznicy w osiągach,dopiero jak się depta do oporu to co nie co.

Opublikowano

Ja szukam 2.8 o 2.4 pisałem w odniesieniu do posta autora :wink4:

nie przesadzaj ze spalanie jest identyczne

Ja szukam dla siebie 2.8 o 2.4 pisałem w kontekście posta autora bo on szuka 2.4 :wink4: