pumba51 Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 Koledzy takie pytanie do was . Czy ktoś miał może taki przypadek że rurka od klimatyzacji patrząc przed maska to jest prawa cała była zamarznięta . Na dworze temp około 8 C . Włanczam klimatyzacje przez 15 minut wszystko jest ok potem zamykają się pokrywy nawiewu co za tym idzie wrażenie wiania w środku silnika i w samochodzie duszno . Gdy podniosę maskę przewód jest w śniegu . A z tego co mi wiadomo ta rurka ma być wilgotna . Gdy była temp na dworze około 35 C wszystko dobrze działało . ?????? Co to może być
andy_sky Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 rurka ma być oszroniona, a jak duszno to zacznij od wymiany filtra pyłkowego no i sprawdź błędy na klimatroniku
pumba51 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Opublikowano 10 Marca 2011 Nie kolego rurka ma być ale wilgotna . Filtr był 1 miesiąc temu wymieniany
andy_sky Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Nie kolego rurka ma być ale wilgotna . Filtr był 1 miesiąc temu wymieniany wszystko zależy od wilgotności powietrza i różnicy temp. przeważnie mam oszronioną, a skoro taki jesteś mądry to sprawdziłeś błędy
luther Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Miałem podobnie U mnie powodem był zawór rozprężny, który znajduje się na poszerzeniu opisywanej przez Ciebie - zamarzającej rurki. Albo wymień na nowy albo oczyść (przedmuchaj sprężonym powietrzem) - wiąże się to oczywiście z opróżnieniem układu, więc konieczna wizyta w serwisie klimy. Pzdr Arek
Rekomendowane odpowiedzi