Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Radio Concert nie gra lewy przedni głośnik - co może być ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem radio Concert gdyż wczęśniej zamontowane było radio gamma a z racji ze było zakodowane i do tego jeszcze coś w nim ktoś grzebał postanowiłem o zakupie innego modelu

radio jest ok ale:

- nie gra mi lewy przedni głośnik (wcześniej zamontowany był zestaw głośnomówiący nokia)

- po właczeniu radia na ułamek sekundy pojawia sie napis TELEFON - co to znaczy

- czy wasze radia też kiepsko odbierają programy radiowe - RDS łapie tylko na dwóch najmocniejszych stacjach - czy jakiś wzmacniacz antenowy rozwiąze problem ??

Opublikowano

wzmacniacz masz ori w kazdej A4 i odbiera znakomicie a co do nie grajacego glosnika to albo radio jest uszkodzone albo glosnik lub kabek doprowadzajacy do niego sygnał zerwany ;)

Opublikowano
  • Autor

wzmacniacz masz ori w kazdej A4 i odbiera znakomicie a co do nie grajacego glosnika to albo radio jest uszkodzone albo glosnik lub kabek doprowadzajacy do niego sygnał zerwany ;)

czyli znaczy to ze mieszkam w strefie gdzie sygnał radiowy jest marny ??

Opublikowano

radio powinno bardzo dobrze sciagac. gdy dobrze ustawie auto :) to slucham radiostacji lokalnej nadajacej z odleglosci 70 km ktora kumple w innych autach lapia dopiero w samym miescie :przebiegly: Co do niegrajacego przedniego głośnika to włóż radyjko do auta jakiegos kolegi. Moj brat mial concerta ktory u niego nie dawal sygnalu na prawy przod, natomiast gdy wlozylem go do mnie bylo ok, z kolei moje radio u niego dawalo sygnal na wszystkie glosniki. z tym ze ja mam bose co zapewne tlumaczy ten stan rzeczy. zapewne końcówka mocy leży! Jako ze nie jestem ekspertem najlepiej jeszcze sie dowiedz dokładnie

Opublikowano

ja mam podobny problem z tylnim glosnikiem w lewych drzwiach, od jakiegos czasu cisza a wczesniej dzialal:/ Glosnik jest sprawny bo podlaczalem go do drugich drzwi, problem pewnie jest z kablem tylko pytanie gdzie szukać usterki bo kabel w lewych drzwiach nie jest zerwany? radio gamma CC.

pozdrawiam :a4fan:

Opublikowano

witam

podepne sie :rolleyes:

mi tez nie gra lewy glosnik wymienilem go raz bo byl chyba spalony a za jakis czas przestal grac drugi, koles od caraudio powiedzial ze radio pali lewy glosnik czym to moze byc spowodowane? :a4fan:

Opublikowano

jezeli pali glosnik to jest uszkodzona koncowka mocy w radiu.

czasami ktorys glosnik nie dziala przez zuzycie potencjometru glosnosci lub zasniedzenie stykow przewodow łaczacych glosnik z radiem.

Opublikowano

ja mam inny problem z concertem. Tylne glosniki i wzmacniacz graja ok. ale przednie wlaczaja sie kiedy chca, uruchamiam radio i graja a za po ponownym uruchomieniu juz nie daja znaku zycia. czy to wina radia? Podejzewam ze cos nie laczy jakas sciezka pewnie. Moze poprostu zmienic na mp3 bo lezy u mnie nowka marnieje ale ori to jest ori i niewiem czy zmienic czy naprawic? :audi:

Opublikowano

ja uwazam ze w audi to tylko oryginalne wnetrze...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, ja mam następujący problem. Kupiłem sobie Concerta a wcześniej miałem sony na mp3, gdy podłączyłem ori to nie gra mi tył - gra ale bardzo cicho. w ustawieniach radia jest OK. Jeszcze jedno za każdym razem gdy wkładam kluczyk do stacyjki i włącza się radio pisze safe, wpisuje kod i gra ale gdy znowu wyciągne kluczyk i włoże to znowu musze wpisać kod.

Opublikowano

Andy ja mialem identyczny problem jak zalorzylem chorusa II gdzie potrzebny jest can pojechalem do znajomego on odciął jakies kable w wiazce zasilajacej powiedzial ze zostawia tylko zasilanie i od tamtego momentu problem z przednimi glosnikami sie skonczyl :th:graja :th: