Gracjan Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Może znajdzie się na forum jakiś lakiernik z dobrem sercem który udzieli porady, dałem sie do malowania felg, wszystko ładnie zmatowiłem, poszpachlowałem miejsca które tego wymagały ( łuszczący się klar ), pomalowałem podkładem, następnie bazą 2 warstwy i oto efekt, głownie robi się to w miejscach gdzie było lekko szpachlowane. Oczywiście felgi były pożądnie odtłuszczane, myte itd. Pomocy
mariuszsmietana Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 albo zle odtluszczone albo "gryza" sie jakies skladniki. wypowiadam sie jako amator.
Gracjan Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Opublikowano 12 Marca 2011 albo zle odtluszczone albo "gryza" sie jakies skladniki. wypowiadam sie jako amator. Prędzej bym stawiał na gryzące składniki niż na źle odtłuszczenie.. Napisz do "MichałK" albo do ArturB6 Dzięki, już piszę
Inkognito Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 gryzą sie jakieś składniki coś sie waży. jaki podkład dałeś?? coś może nie odparowało dobrze miałeś źle wygrzany podkład hmm za grubo farby dajesz od razu postaraj sie najpierw delikatnie przepylić potem daj dopiero grubiej...
Artur82 Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 powiem (napisze) tak...zmatuyj to jeszcze raz i zrob tak... 1. psiknij bardzooooo ale to bardzo cienko baza 2. zostaw az wyschnie 3. kolejny raz psiknij baza...ale juz tylko cienko... jesli nic sie nie powazy to wal ostatnie dwie warstwwy grube (normalne) PS. napisz jakich materialow uzywaz...jecahles na jakims rozcienczalniku te bazy czy jak??? daj wiecej szczegolow [br]Dopisany: 12 Marzec 2011, 21:08_________________________________________________czym malujesz bo widze na tych zdjeciach ze zacieki tez sa wiec przypuszczam ze waliles dosc grubo
Gracjan Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Opublikowano 12 Marca 2011 Bazę rozcieńczałem w stosunku 1:1 z rozpuszczalnikiem do baz i podkładów, używałem podkładu w spreyu firmy perfect, maluje pistoletem ( pierwszy raz więc nie wykluczone ze gdzieś się jakiś mały zaciek pojawi )..... Czyli teraz zmatować ( papier 600 ? ) i już żadnego podkładu nie używać tylko zaraz bazą bardzo cienką warstwę ?
Artur82 Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 masz juz odpowiedz...podklad w sprayu najprawdopododniej "pogryzl" sie z baza...zamtuj to papierem najpier 400 pozniej przelec lekko 600 i maluj baza...rozcienczenie zrob troche mniejsze...czyli wiecej bazy mniej rozpuszczlnika...i pamietaj pierwsza warstwa bardzo cienko
Inkognito Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 masz juz odpowiedz...podklad w sprayu najprawdopododniej "pogryzl" sie z baza...zamtuj to papierem najpier 400 pozniej przelec lekko 600 i maluj baza...rozcienczenie zrob troche mniejsze...czyli wiecej bazy mniej rozpuszczlnika...i pamietaj pierwsza warstwa bardzo cienko tak tak te podkłady w spreyu... gówna nie podkłady jak ostatnio malowałem podsikałem 1k po przetarciach i mi się obwoluty porobiły i też musiałem poprawiać... no i 1 warstwa zawsze przepruszenie kontrolne co się dzieje a potem można malować tak jak piszę kolega ArturB6
Artur82 Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 takze Gracjan szlifuj i wal zaraz baze na to...poczawszy od przepruszenia i bedzie
MichałK Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Dobrze Ci koledzy radzą. Najwyraźniej coś się gryzie, wchodzi w reakcję. Wszystko wskazuje, że ta szpachla. Nie podpowiem wiele bo ma lakiernictwie mokrym znam się jak świnia na gwiazdach (robię powłoki proszkowe). Najlepiej sczytać skład poszczególnych składników (szpachla i farby) i wy-google-ować czy miał już ktoś podobne problemy. Pozdrawiam
Gracjan Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Opublikowano 13 Marca 2011 Koledzy, zrobiłem tak jak mówiliście i efekt ten sam ;(
Gelooo Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 ja kiedys tez tak miałem i zmieniłem srodek do odtluszczania i pomoglo (odczekałem tez dluzej az odparuje) i było ok
Inkognito Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 zmywacz antysylikonowy np firmy novol choć ja ostatnio myję benzyną ekstrakcyjną i jest dobrze... dobrze je podsusz i kup w mieszalni 1k i przesikaj całe felgi jak to wyschnie to na to maluj kolor...
Rekomendowane odpowiedzi