Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Tempomat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym zainstalować tempomat w mojej a4 1.9 TDI AJM z 2000r. ale nie wiem gdzie się znajduje sterownik.

W mojej książce serwisowej pisze,że znajduje się nad schowkiem. Owszem jest tam jakiś sterownik, ale zupełnie inny niż opisany na forum.

Numer seryjny sterownika w moim samochodzie to 8D0 907 701 A.

Jeśli jest to ten sterownik to czy mógł by ktoś z Was opisać jak podłączyć tempomat?

Proszę.

to dział techniczny, proszę stosować regulamin (używać prefixu o aucie i silniku)

temat poprawiony

pre_pl

Opublikowano

Witam,kiedys montowalem sobie tempomat,bylo to w VW Sharan ale mysle ze to dziala tak samo,po montazy przelacznika zespolonego kierunkowskazu i tempomatu nalezy to podlaczyc do sterownika glownego i aktywowac i to wszystko,tak bylo w Sharanie TDI 2000 Rok.

Pozdrawiam

Opublikowano

No oczywiscie zakladajac ze gazicho jest sterowane elektronicznie a nie za pomoca linki :) Ale w tym roczniku nie powinno byc z tym problemu :P

PS. Jak cos to mam nowencje przelacznik z tempomatem do sprzedania , niestety u mnie jest linka :P

Opublikowano
  • Autor

Ok. Dzieki

Ale nadal nie wiem gdzie się ten sterownik znajduje. Czy ten nad schowkiem to jest ten?

Opublikowano

Masz AJM 1.9 TDI - nie ma osobnego sterownika tempomatu. Sygnaly sa podpiete bezposrednio pod sterownik silnika. Potrzebna jedynie manetka, kilka kabelkow wpinasz lub lutujesz pod kostke, komputer z Vagiem do uaktywnienia. Kup manetke od tempomatu, a pomoge Ci go uaktywnic.

Opublikowano

Ja to bede rezal, bo mam manetke na urodziny od maxa - zrobie fotostory :kox:[br]Dopisany: 11 Grudzień 2007, 23:29 _________________________________________________jezeli ktos ma jakies rady to poprosze, coby 2 razy sie nie babrac z dziadostwem. Jak zdjac kierownice t wiem - reszta spontan :D

Opublikowano
  • Autor

Tylko gdzie się ten sterownik znajduje.

Opublikowano

gdzie sie znajduje ECU?? :shocked:

Opublikowano

Na tema tempomatu proponuję poszperać na fotum - było już o tym.

Opublikowano

adadur - bylo, ale nie ma wielu podstawowych informacji. Panowie ma ktos foto jak wyglada manetka ori do B5??

Ja dostalem taka tylko ze jest wygieta i grubsza niz ori bez tempo. Kurde nie wiem czy spasi ;/

zaraz wrzuce nr, a jak ktos ma ori poprosze o foty[br]Dopisany: 16 Grudzień 2007, 22:13 _________________________________________________Dla zainteresowanych wrzucam instrukcje z AKP

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=65289&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=44b812d9dfe1cffa3b0bdab6b6fc4a03

nr mojej manetki to:

8L0 953 513 J 01C

Opublikowano
nr mojej manetki to:

8L0 953 513 J 01C

A 8L0 to nie czasem od Audi A3?

Opublikowano
nr mojej manetki to:

8L0 953 513 J 01C

A 8L0 to nie czasem od Audi A3?

do A3 do A6 - poprostu inna, ale moze by podeszla - dlatego zanim sie zabiore chcialem foto jakiegos ori :chytry:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

<urzyn masz ten tempomat już czy manetka nie podeszła?

Opublikowano

może mi ktoś napisać jaki nr ma manetka do ajm z 2000r. bo mam do kupienia komplecik z kabelkami itd i nie wiem czy przypasi :mysli:

Opublikowano

<urzyn masz ten tempomat już czy manetka nie podeszła?

nie mam - poszla w prezencie do golfa brata

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

może mi ktoś napisać jaki nr ma manetka do ajm z 2000r. bo mam do kupienia komplecik z kabelkami itd i nie wiem czy przypasi :mysli:

Oryginalny numer do aut z 99-01 to 4D0953513P