Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] DRL Led L shape ala Mercedes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobia dokładniejsze zdjecia i podesle ci na PW,diody to oryginał z A4 B8,w oryginale wiadomo jak one swiecą. :good:

Opublikowano

Na jakim aucie, by tego nie zrobić, wirtualnym czy realnym i tak jest to wiocha na maksa. :thumbdown:

medik lepsze to niz te dajlajny od philipsa w połączeniu z halogenami :wallbash: niedosć że świeci jak odblask to i nie wygląda, noi sąsiad w vectrze bedzie miał podobne

Opublikowano

Zrobia dokładniejsze zdjecia i podesle ci na PW,diody to oryginał z A4 B8,w oryginale wiadomo jak one swiecą. :good:

:notworthy::hi:

Gdybyś też mógł dodać do tego PW opis jak to robiłeś

Opublikowano

Taki pasek oryginanych LEDów najszybciej chyba wymontować z lamp TT lub A6.

IMG_4104.jpg

Wyciągając je z A4 B8 musiało być strasznie dużo rezania żeby je wpasować w lampe A4 B6. Pasek z TT lub z A6 jest płaski i zdecydowanie łatwiej go zaadaptować. Do tej pory zrobił to w swoim B6 z niezłym skutkiem Adamoo.

081510163105.jpgadamooo.jpg

Opublikowano

Taki pasek oryginanych LEDów najszybciej chyba wymontować z lamp TT lub A6.

IMG_4104.jpg

Wyciągając je z A4 B8 musiało być strasznie dużo rezania żeby je wpasować w lampe A4 B6. Pasek z TT lub z A6 jest płaski i zdecydowanie łatwiej go zaadaptować. Do tej pory zrobił to w swoim B6 z niezłym skutkiem Adamoo.

081510163105.jpgadamooo.jpg

AFAIK Adamo musiał (a raczej wykonawca tego moda) musiał przenieść w obudowie lampy wyżej oba odbłyśniki (nie wiem jak to nazwać) świateł: xenon i drogowe. A takiego rezania w lampie nie biorę pod uwagę.

081510163105.jpgdsc00016an.th.jpg

Te ledy z B8 są mniejsze a przez to zajmują w lampie mniej miejsca. Szukam rozwiązania dającego mi w końcu możliwość podpięcia DRL do MCE z B7 tak bym miał światła dzienne sterowane przez moduł centralnej elektryki. (wykorzystujący czujnik światła i deszczu itp)

Opublikowano

Z ledami z A6 jest wieksze rezanie,bo sa wieksze,maja troche inny kąt i trzeba duzo podszlifować zeby weszły,tez próbowałem je załozyć,ale dałem sobie spokój z nimi,po drugie wiadomo jak jest z żywotnoscia tych ledów :thumbdown:palą się na potęge,a te pokazane na zdjeciach są z RS6.

Na ledach z B8 nic nie zmienia się w lampie i można je bardziej spasowac prawie w kazdej lampie,bo każda dioda ma osobny własny radiator i są połączone elastyczną taśmą.

W swoich lampach mam zamontowane po 2 paski z B8.

Opublikowano

Z ledami z A6 jest wieksze rezanie,bo sa wieksze,maja troche inny kąt i trzeba duzo podszlifować zeby weszły,tez próbowałem je załozyć,ale dałem sobie spokój z nimi,po drugie wiadomo jak jest z żywotnoscia tych ledów :thumbdown:palą się na potęge,a te pokazane na zdjeciach są z RS6.

Na ledach z B8 nic nie zmienia się w lampie i można je bardziej spasowac prawie w kazdej lampie,bo każda dioda ma osobny własny radiator i są połączone elastyczną taśmą.

W swoich lampach mam zamontowane po 2 paski z B8.

zrób jakaś fotkę :) a czym się rożni pasek A6 od RS6 :mysli:

Opublikowano

pict6841.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

pict6842.th.jpg

pict6843.th.jpg

pict6844.th.jpg

W pasku z A6 ledy przylutowane są bezpośrednio do płytki i jest ich 6szt,a w RS6 diody sa na radiatorach i jest ich 10szt

Opublikowano

no no dobra robota ,ciąłeś lampy tzw.szkła? a jak świecą ?

Opublikowano

Tak,klosze ciołem,a tak swiecą.

dsc00023utr.th.jpg

dsc00024ma.th.jpg

Opublikowano

tylko czemu tak słabo świecą?

Opublikowano

zdjecie nigdy nie oddaje stanu rzeczywistego,tym bardziej z komórki,a swieca jak w oryginale B8.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja to widziałem na żywo w wersji depo - tragizm na maxa

Opublikowano

Nie wiem w jakiej wersji były te które ja widziałem na mieście ale wyglądały naprawde dobrze

- czyściutkie przejrzyste klosze bez zaparowań, porysowań itp.

- do tego jasne bielutkie światło zarówno mijania jak i postoje

- i dobrze dopasowane diodowe kierunki

A czemu te DEPO były nie fajne ?

Opublikowano

dzienne ledy świeciły tragicznie i do tego zaparowane