snajper007 Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Zaświeciła mi się po postoju kontrolka AIRBAG Pokazał się taki błąd: 01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199) 001 - Upper Limit Exceeded
ZuKeRs Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Sprawdz wiazke airbaga pot fotelem kierowcy - straciles sygnal z poducha - czy przypadkiem nie ruszales fotelem w krancowe polozenia, czesto tak wlasnie se zdaza.
snajper007 Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Opublikowano 15 Marca 2011 Sprawdzałem tą wtyczkę, poprawiłem piny ale dalej to samo, błąd nie da się skasować.
ZuKeRs Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Oj to niechce cie smucic ale chyba bedziesz musial skontrolowac albo instalacje fotela czy przypadkiem gdzies sie nie przetarla przy szynach, albo wydlubac obicie tylne fotela i odslonic tapicerke aby sprawdzic kostke do airbaga, Cos nie tak na 100% z sygnalem poduszki fotela kierowcy, jesli nic nie grzebales przy tunelu to obstawiam abys fotel dlubal dokladnie. Kurcze najczesciej topiny w kostce, moze zrob tak ze na podlaczonym vagu ruszaj kostkami aby upewnic sie ze ten element masz sprawny w 100%, szkoda dlubac fotel - tam raczej nie powinno sie nic stac.
snajper007 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 Rozbierałem tą wtyczkę i poprawiłem piny, żeby bardziej ściskały.[br]Dopisany: 15 Marzec 2011, 21:33_________________________________________________Zamieniłem na chwile fotel od szwagra i kontrolka zgasła. Będę musiał dostać się do poduszki, ale aby się tam dostać potrzebuje spinek tapicerskich (są jednorazowe). Ma ktoś nr VAG?
Rekomendowane odpowiedzi