bobikos Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Witam. Logi znajomego. Jak dla mnie rzuca się w oczy zbyt wysoka temperatura, przy tej okazji wywalił też błąd: 16502 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Signal too High P0118 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermitten Generalnie wrażenie jest że jak do 150 KM to mu trochę brakuje. Co do zrobiłem takie po przeczytaniu wątków w diagnostyce dotyczących AVJ. Jeśli czegoś brakuje to proszę o informacje Log 003,020,115 Log 031 Log 034
IDUAL Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 16502 - czujnik temperatury płynu chłodzącego G62 - za wysoka wartość sygnału. (przy tym kodzie błędu oprócz połączeń czujnika i samego czujnika dodatkowo należy sprawdzić sprawność działania termostatu) Natomiast co do logów to nie wypowiem się ale robiłem kiedyś koledze logi w 1,8 t i czas rozpędzania od 1500-4500 macie prawie taki sam różnice kilka setnych więc chyba tak te 1,8 T chodzą.
bobikos Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Opublikowano 28 Marca 2011 Na prawdę nikt nie jest w stanie nic więcej powiedzieć o logach. Jak wygląda stan sondy? Z porównań z innymi logami wg mnie przepływka delikatnie zaniża pomiar. Dobrze to oceniam?
predki74 Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 Kolega bobikos niech się pochwali jak robił logi sam chce zrobić które logi dynamiczne i statyczne bo będę chciał zrobić jak wymienią mi cewki w serwisie za darmo i po wywaleniu kata
bobikos Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Opublikowano 29 Marca 2011 Robiłem logi dynamiczne (3 bieg od 1500 obr/min - 6500). Grupy logowałem te które są zamieszczone, o takich wyczytałem na forum - tak na prawdę nie wiem dokładnie które logować. Problemem jest brak dobrych opisów robienia i czytania logów dla silników benzynowych, dodatkowo zdecydowanie mniej osób jest w stanie ocenić logi, czego przykład masz w tym temacie.
Rekomendowane odpowiedzi