Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 APU] Problemy z pilotem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam . z powodu że mój pilot przestał działać w dniu odbioru samochodu od gazownika , trochę mnie zastanawia dlaczego bo jak odbierałem działał bo kilka razy otwierałem zamykałem a jak już przejechałem kilka km to już nie działał,

ale mam pytanie inne . podłączyłem vag i chciałem przez moduł komfortu 46 sprawdzić czy pilot działa i tutaj pojawia się problem bo nie łaczy tak jakby się i sam nie wiem o co chodzi , gdyż jak doczytałem sie na forum to jedni mówią że coś może być nie tak z kablem że moduł uszkodzony a jedni mówią że w roku 2000 w a4 nie było modułu komfortu . kabel raczej działa bo w innych funkcjach się łączy ,

teraz tylko mam pytanie czy to może być uszkodzony moduł ? i czy w a4 z roku 2000 taki moduł jest ?

jeśli ktoś mógłby mi rozkodować kod od modułi byłbym bardzo wdzieczny , 65535 . jeśli to ten kod jest bo taki znalazłem ,

pozdrawiam i z góry dziękuje

[mod]Gdzie jest prefix!!!! - poprawiłem (kolejne wylądują w koszu)[/mod][br]Dopisany: 20 Marzec 2011, 11:45_________________________________________________no niestety nie uzyskałem pomocy na forum i musiałem skorzystać z pomocy fachowców bo nie lubię jak coś mi nie działa , zbyt dużo od fachowca się nie dowiedziałem bo to taki człowiek który zrobi weżmnie pieniądze i nie powie zbytnio co zrobił a sam też nie popatrzę jak robi bo jak to on mówi u mnie nie patrzy sie jak naprawiam , ale wszystko działa jak należy , u goscia ostatni raz byłem bo nie lubię płacić jak nie bardzo wiem co było naprawiane bo ciągnie to naciąganiem , , ale wracając do rzeczy , nie działające zamykanie z pilota drzwi które objawiło się po powrocie od gazownika było prawdopodobnie powodem uszkodzonego pilota albo popsutym zamkiem tylnej klapy , dodawanie vagiem pilota i w ogólę sprawdzenie nie pomagało gdy zvag nie łączył się z sterownikiem i skąd błąd 65535 . tak wiec nie wiadomo czy pilot czy sterownik , mój elektronik silnie ukrywający to co naprawiał żebym sobie później sam tego nie zrobił naprawił to , i jak udało mi się podejrzeć katem oka , to po naprawieniu zamka klapy nadal nie było łączności pilot stacyjka czyli albo pilot zepsuty chociaż jakiś sygnał dawał albo sterownik zepsuty , jak zauważyłem pilot był uszkodzony po naprawie jego sterownik widział go ale znowu nie dało się go dodać i zapisać , dziwnie to trochę wyglądało bo jak siedział kluczyk w drzwiach to można było pilotem zamknąć i otworzyć drzwi a jak się wyjęło go z drzwi to już nie działał , ale na to sposób był ze trzeba było klemę odłączyć i już sterownik później chodził jak trzeba ,

ps. co do prefixa dopiero zaczynam się poruszać na tym forum dlatego jakieś błędy się pojawiają i dziękuje za wyrozumiałość admina