Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Montaż car audio- którędy puścić przewody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam planuje montaż wzmacniacza i subwoofera w bagażniku i mam pytanko którędy przedostać się z akumulatora do środka kabiny i dalej do bagażnika??

Opublikowano

Ja ciągnąłem kabel do środka poprzez schowek. Całkowicie trzeba wszystko odkręcić i tam znajdziesz otwory przez które wyjdziesz koło akumulatora. Dokładnie nie pamiętam jak to jest tam zobrazowane bo już kilka lat minęło jak to robiłem. Do bagażnika Ci nie pomogę bo u mnie ten kabel służy do zasilania radia CB

Opublikowano

jak sciagniesz zaslepki od strony aku to pozniej wez jakiegos twardego druda i przepchniesz tak pod katem przebijajac chyba jakas gume (wychodzi pod kanalem nawiewu - oczywiscie schowek odkrecasz)

Jezeli mase chcesz ciagnac z budy na tyle to mozesz np sprobowac moze pod uchwyty do pasow tylnych (do tego musisz sciagnac podwazajac siedzisko kanapy - prawdopodobne ze uszkodza sie takie plastikowe mocowania - w aso po pare zyla), do odkrecenia samych srub uchwytow pasow to potrzebujesz klucza trox 12 gwiazdkowego (chyba "spline" ten standard sie nazywa - numery klucza nie znam)

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano
  • Autor

Kable przeciągnięte, męczarni pół dnia żeby drutem się przebić. Dzięki za porady. Przy okazji odkręcania schowka zauważyłem że mam uszkodzony czujnik od lampki schowka, więc przy okazji naprawiłem:) Mam jeszcze takie pytanko: ktoś kto ma zamontowany wzmacniacz i kondensator mógłby zrobić zdjęcie jak i gdzie to poukładał?? Czy mogę wzmacniacz schować pod wykładzinkę w ta przestrzeń między kołem zapasowym a wykładzinką czy przegrzeje się??

Opublikowano

A kabla nie da rady przeciągnać przez komputer tak jak robiło się to w b5 ?

Koego jaki masz kondensator? Bo jak ten niebieski dietza to odradzam Ci jego montaż, bo w nich siadaja szybko uklady blokujace po odłączeniu zasilania i po trochu pobiera prąd z aku i go rozładowuje, wiec albo go nie montować albo na kablu zasilajacym podłaczyc taki bezpiecznik automatyczny i za każdym razem jak wysadasz z auta go wyłączać po prostu. Taka moja mała rade którą sam zauważyłem swojego czasu u siebie :hi:

Opublikowano
  • Autor

Kondensator mam DIETZ ale srebrny napisane jest na nim BOA. Co do puszczania przez komputer to jest taka możliwość. lecz dowiedziałem się o niej za późno. Prosze kogoś o fotke co jak gdzie usadowić i czy można zamontować wzmacniacz pod wykładzinką??

Opublikowano

Pod podłogą między kanapą, a kołem zapasowym spokojnie zmieścisz wzmacniacz, ale kobucha tam nie wsadzisz.

Opublikowano
  • Autor

zmieścić zmieszczę ale czy nie będzie mu tam za gorąco i nic mu się nie stanie po długim bumbaniu???

Opublikowano

A kabla nie da rady przeciągnać przez komputer tak jak robiło się to w b5 ?

W B6 nie ma to sensu bo jest fabryczny otwór na grodzi pomiędzy filtrem a akku. Pozatym zaoszczędzamy tymsamy 1-1,5m kabla.

Zaleta jest też taka ża schowkiem możemy ładnie zejść w dół i pociągnąć podłogą na tył, z lewej strony jest tam upchane trochę kabelków, przekaźników modułów itp itd co przeszkadza.

zmieścić zmieszczę ale czy nie będzie mu tam za gorąco i nic mu się nie stanie po długim bumbaniu???

Grzanie wzmaka nie zależy tylko od samego bum bum ale też od jego ustawienia. W zależności od wzmaka odprowadzenie ciepła głownie realizowane jest spodem oraz bocznymi radiatorami, więc możesz zamocować go na szynach z aluminiowego profilu by spod niego uchodziło ciepło a nie grzało plastykowego wkładu podłogi. Ostatecznością jest montaż wiatraczka(ów) z PC-ta.

Opublikowano

koledze lisek8585 proponuję wyłączyć komplikatory i zabrać się za robotę.

Opublikowano

koledze lisek8585 proponuję wyłączyć komplikatory i zabrać się za robotę.

Hehe dokładnie a co wyjdzie w praniu to sie zobaczy i będzie się myśleć :)

Z tym zasilaniem to fakt bo nawet w b5 po lewej stronie było troche ciasno jak dawało się grubszy kabel... Czyli w b6 leci sie pod aku tylko ciekawe jakiej średnicy jest ten otwór bo ja będe puszczał dość grube kabelki :naughty: I mówisze że najlepiej puścić je tunelem środkowym czy prawym progiem a lewym sygnałówki?

Opublikowano

nie pod ale z boku aku (pomiędzy aku a filtrem).

Ja puściłem tamtędy 2x20mm2. za schowkiem zakrecam w kierunku słupka A, schodze razem z wiązkami w dół i korytkami ... wychodzi w prawej str. tylnej kanapy. Sygnałowe (RCA) idą kanałami na środkowym tunelu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wziąłem się za rezanie audio, po wyjęciu aku ukazała mi sie jakaś dziura pod aku :

img4501h.jpg

Oraz te z boku, o te wam chodziło że nimi dobrze jest pociągnąć przewody ? Możen prze oba czy tylko ten górny :P ? :

img4502t.jpg

Ciekawi mnie gdzie bym wyszedł tym dolnym otworem, ale to może jest jakiś do odprowadzania wody :mysli:

Opublikowano

Na drugiej fotce to chyba ten otwór co opisałem powyżej - tylko mi się kojarzył jeden, bynajmniej jednym przepuściłem kable.

Opublikowano

Tak tak to te otwory, po paru godzinach kombinowania i szarpania udało mi się przepchnąć moje 2 cienkie kabelki :evil: ten otwór pod aku to chyba jakis odprowadzający wode jednak.