Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z wskaźnikiem paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. pam problem z wskaźnikiem od paliwa... kupiłem 2 licznik za prawie 300zl i nic... przy tym staryum liczniku jeszcze sie troche podniosła a przy tym nowym juz wogóle.. byłem u elekttryka i powiedział ze to licznik to kupiłem inny i nadal nic. co moze byc przyczyną??

Opublikowano

jaki licznik kupiłeś?

Opublikowano
  • Autor

taki jak był orginalnie z pełnym fisem[br]Dopisany: 22 Marzec 2011, 20:52_________________________________________________nikt mi nie pomoże?? moze ktoś miał podobny problem??

Opublikowano

a rezerwa się świeci? może coś z pływakiem? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

tak na fisie cały czas rezerwa... elektryk mi mostkował tą kostke od baku i powinna wtedy wskazówka iść na maxa ale nie szła na tym nowym liczniku tez nie idzie ;(

Opublikowano

to w takim razie szukajcie przerwy w kablach, ale najpierw sprawdźcie na vagu, czy coś pokazuje na rezystancji pływaka.

Opublikowano
  • Autor

od baku do licznika jest wszystko ok z kablem jest napięcie w nim...

Opublikowano

Zrob test VAGiem licznika i bedziesz wiedział wszystko czy licznik czy do licznika nie dochodzi !!

Opublikowano

Kolego musisz dostac się do pływaka w zbiorniku paliwa wyjąc go na zewnątrz i oczyścic dwa styki które się tam znajduja i problem zniknie-20 minut roboty przy piwku!!!!!!powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
  • Autor

PABLO72 dziękuje za rade gdybym wiedział o tym jaiś 3 tygodnie temu to pewnie miałbym 300zl w kieszeni :wallbash: BYŁ KABELEK POLUZOWANY :disgust: mimo to DZIĘKUJE CI

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam podobny problem

Gdy mam zatankowany zbiornik do pełna wskazówka pokazuje ful po przejechaniu ok 900km jest w połowie i nie wiem ile mam jeszcze paliwa by się zatankować. Nie wiem gdzie leży problem może z kolegów miał ktoś podobna sytuację

Będę bardzo wdzięczny za wszelką informacje .

Opublikowano

Głowny problem to pływak jak w 90% przypadków , zrób test vagiem licznika i zobacz czy działa jesli tak to kwestia pływaka

Opublikowano

Bardzo przepraszam ale nie wiem o co chodzi z tym testem Vagiem licznika może ktoś mi to wyjaśni

Jestem poczatkujacy

Opublikowano

podłączasz waga wchodzisz jeśli dobrze pamiętam we wskażniki instruments 17 i robisz test wskaźników czy dobrze wskazówki wskazują i chodzą podświetlenie brzęczek i takie tam

Opublikowano

Bardzo przepraszam ale nie wiem o co chodzi z tym testem Vagiem licznika może ktoś mi to wyjaśni

Jestem poczatkujacy

podjedź na spota w Twojej okolicy i ktoś na pewno Ci pomoże (w kwestii vag'a)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, podłączyłem Vag Coma 2.5 zrobiłem test liczników ( problem ze wskazaniem poziomu paliwa) pływak ok. Mam pytanie jak ustawić faktyczny poziom paliwa Vagem, z góry dziękuje

Opublikowano

Witaj,

Ustawienia faktycznego stanu w zbiorniku najlepiej robić na pełnym baku. Trzeba trochę pobawić się adaptacją wskazań. Poszukaj na forum, było na 100%. Teraz za bardzo nie mogę pomóc. Wieczorem jak wrócę do mieszkania to poszukam tematu.

PS

jestem na podobnym etapie co i ty z tym że ja walczę z licznikiem od A6 (tak, zamiast oryginalnego od A4) i mam coraz większą ochotę wywalić go na zbity pysk...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A u mnie wskazówka poziomu paliwa zatrzymuje się losowych miejscach... Jak się nie podnosi to wystarczy stuknąć w zegary i łapie odpowiednie wskazanie. Da się to jakoś naprawić po wyjęciu zegarów?