Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Demontaż listwy z tylnego zderzaka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z listwą ozdobną zderzaka tylnego. Zrobiły się na niej takie wybrzuszenia, bąble - ponoć to jej taka "uroda":thumbdown:.

Wygląda obleśnie ;(

Chciałbym ją wymontować bez niepotrzebnych uszkodzeń. Proszę o wskazówki :notworthy:

Listwa.jpg

A tak na marginesie, może ktoś wie ile za taką listwę sobie życzą w ASO?

Opublikowano

Mam problem z listwą ozdobną zderzaka tylnego. Zrobiły się na niej takie wybrzuszenia, bąble - ponoć to jej taka "uroda":thumbdown:.

Wygląda obleśnie ;(

Chciałbym ją wymontować bez niepotrzebnych uszkodzeń. Proszę o wskazówki :notworthy:

Listwa.jpg

A tak na marginesie, może ktoś wie ile za taką listwę sobie życzą w ASO?

dolaczam sie do pytania jak to wymontowac do tego dokladam pytanie czy taka sama listwa jest w zderzaku s4 ?

A cena to okolo 300 zl jesli dobrze widzialem :)

Opublikowano

Niestety trzeba sciagnac zderzak bo inaczej popekaja zaczepy :confused4: listwa w ASO 8E5 807 443D 3Q7 140 PLN :wink4:

W S4 jest ta sama :)

Opublikowano

Niestety trzeba sciagnac zderzak bo inaczej popekaja zaczepy :confused4: listwa w ASO 8E5 807 443D 3Q7 140 PLN :wink4:

poczytalem troche postow i pisza ze zwykla listwa nie pasuje do zderzaka s4 b6 .....

Opublikowano

Panowie już wiem jak to się ściąga. Dziś nie wytrzymałem :naughty: i to są tego efekty:

Listwę się wysuwa do tyłu. Najlepiej zacząć z jednego boku, a później z drugiej strony i listewka wyskakuje.

Wybudowa listwy.jpg

Numer listwy ozdobnej (chromowanej) na zderzak do A4 B7 sedan to: 8E5 807 443 D

Listwa na zderzak.jpg

Na http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ listwa o numerze 8E5807443D3Q7 kosztuje 137,93.

Ale jutro dzwonię do ASO zapytać o cenę, no i dam wam znać.

Opublikowano

Panowie już wiem jak to się ściąga. Dziś nie wytrzymałem :naughty: i to są tego efekty:

Listwę się wysuwa do tyłu. Najlepiej zacząć z jednego boku, a później z drugiej strony i listewka wyskakuje.

Wybudowa%20listwy.jpg

Numer listwy ozdobnej (chromowanej) na zderzak do A4 B7 sedan to: 8E5 807 443 D

Listwa%20na%20zderzak.jpg

Na http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ listwa o numerze 8E5807443D3Q7 kosztuje 137,93.

Ale jutro dzwonię do ASO zapytać o cenę, no i dam wam znać.

to juz widze ze zderzak z s4 jest pod listwa inny :mysli:

Opublikowano

poczytalem troche postow i pisza ze zwykla listwa nie pasuje do zderzaka s4 b6 .....

zgadza sie :cool1: ale piszemy przeciez o B7

zbigok swietnie to ci poszlo :good: kiedys chcielismy wyciagnac tak listwe ale uszkodzilismy ja :confused4:

Opublikowano

Dziś zadzwoniłem do dealera w Stalowej Woli. Prowadzą sprzedaż na allegro. Ceny mają w miarę przyzwoite, np. dywaniki swego czasu u nich były najtańsze. Do rzeczy. Facet powiedział, że listewka będzie kosztować 129+16 koszty przesyłki. Przesłał mi nr konta. Chyba się zdecyduję i zrobię przelew, bo na Allegro listwy do B6 chodzą w tej samej cenie, a nawet większej.

Autorud Autoryzowany dealer VW

Stalowa Wola ul. KEN 49

Dział Części (sprzedaż internetowa: Grzegorz Mazurkiewicz)

tel./fax (+48) 15 844 53 38(lub 47)

[email protected]

www.autorud.vw.pl

Myślałem też nad regeneracją, ale chyba koszty też będą spore i roboty od groma.

Opublikowano

dobrze wiedziec :) jutro tam dzwonie

Opublikowano

Nawet nie wiedziałem, że avant nie posiada takiej listwy. :gwizdanie:

Foto pokazują, że sedan i avant mają inne obudowy zderzaków.

Ale widziałem coś takiego http://allegro.pl/listwa-chrom-klapa-audi-a4-b5-b6-b7-avant-sedan-i1420282466.html#gallery :naughty:

Opublikowano

Poprzednie moje B6 miało taką listwę ale mocowaną do zderzaka, w B7 jej nie ma a na twoich zdjęciach jest ale mocowana do krawędzi klapy :)

Opublikowano

Wiem, ale nawet fajnie wygląda :wink4:. Wiadomo, kwestia gustu.[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2011, 22:40_________________________________________________W końcu zrobiłem przelew i jestem posiadaczem nowej listewki. Cena, tak jak wcześniej napisałem 145 PLN. Fecet jest konkretny, szybka przesyłka. Robi też sprzedaż na Allegro - jego nick to VW_AUTORUD.