Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Gdzie wymienić olej w Multitronicu w okolicach Wrocławia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie chce jechać aż do Sopy.

Może znacie w okolicach Wrocławia pewny i sprawdzony zakład, który wleje oryginalny olej i się na tym zna.

Z góry dzięki

Opublikowano

Zadzwoń do Auto-Luboń 608490874. Warsztat jest na terenie giełdy samochodowej.

Opublikowano

Mychu - jeśli nie przeszkadza Ci dystans, możesz przyjechać do mnie ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Spece od VAGów nie robią takich rzeczy :(

Macie jakieś pomysły, bo nie chcę jechać do Sopy

Opublikowano

Spece od VAGów nie robią takich rzeczy :(

Macie jakieś pomysły, bo nie chcę jechać do Sopy

Jedz do Bart-S , przynajmniej zrobi to osoba która na prawde ogarnia temat i do tego cena będzie normalna :good:

Opublikowano

Przed dwoma miesiącami wymieniałem olej w swoim multitronicu w ASB Długołęka ul.Wrocławska 6g.

Całkowity koszt: olej + wymiana = 450 zł.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

darek dobrze ci pracuje skrzynia po tej wymianie

ja tez jestem na etapie wymiany i w zwiazku z tym ze nie wiem kgogo we wro wybrac zadzwonilem do smoka (naszego kolegi z forum) i podobno czesto przelewaja olej, a gdy jest za duzo oleju auto wiecej naprzyklad pali.

zauwazyles u siebie jakas roznice?? i ile tego oleju ci wlali??

pzdr

Opublikowano

gdy jest za dużo oleju auto jest minimalnie zamulone, i spalanie jest większe.. ale to zależy ile tego oleju jest za dużo....

a co do sprawdzenia dokładnie poziomu to jest potrzebny vag i wiedza w jakiej dokładnie temp. skrzyni otworzyć zawór kontrolny i sprawdzić czy coś wyleci czy nie.... (jeśli wyleci to jest za dużo, jeśli minimalnie to jest OK, a jeśli nic nie wyleci to za mało :gwizdanie:)

Więc jeśli kolega Darek62 nie stał pod autem i nie patrzył czy mechanik po zalaniu olejem sprawdzał dokładnie jego poziom przy odp. temp. skrzyni to tego nie wie... :)

Opublikowano

Chester121. Olej w swojej CVT wymieniałem niejako przy okazji wymiany sterownika elektronicznego skrzyni. Nie wiem ile go zalali. Mało tego, nie wiem co zalali, gdyż nie wynika to ani z FV, ani z półrocznej pisemnej gwarancji, ale wg zapewnień serwisu - stosują tylko olej oryginalny :mysli:. Dodam, że przez pięć miesięcy po wykonaniu usługi z autem było wszystko cacy - spalanie w mieście w granicach 7/100; trasa 5,5 do 6l. Przyspieszenie przyzwoite, praca skrzyni płynna. Jednak w połowie sierpnia w układzie napędowym coś kilkakrotnie "zafiksowało" /jednorazowe szarpnięcia, jakby "zrywanie" sprzęgła przy pierwszym ruszaniu do przodu bezpośrednio po uruchomieniu silnika/. Odczytane zmierzone wartości z bloków skrzyni, po konsultacji z Bart-S :hi:wydają się być OK. Jedyne co mnie w tym wszystkim pociesza to fakt, że jak niespodziewanie szarpnięcia się pojawiły, tak szybko ustąpiły :decayed:. Dla tego na razie normalnie eksploatuję auto, a co będzie dalej - czas pokaże.