Rad8k Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Witam Mam problem, po wymianie opon na letnie "Semperit SPEED - COMFORT" (dostałem razem z samochodem z ori. felgami "słoneczka") ,lekko ściąga mi na lewo . Sa to opony asymetryczne , czy to moze byc przyczyną ściągania? ,czy też koła są źle wyważone? Na zimowych było wszystko
major13 Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 zmien prawe na lewe i zobaczysz co sie bedzie dzialo. jak dalej to samo to moze cos z zbieznoscią. albo zajedz do innego zakladu i nie ci tam sprawdzą
Rad8k Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 zmien prawe na lewe i zobaczysz co sie bedzie dzialo. jak dalej to samo to moze cos z zbieznoscią. albo zajedz do innego zakladu i nie ci tam sprawdzą Zbieznosc raczej wykluczam , bo tak jak napisałem na zimowych było wszystko ok a rozmiar kół ten sam. Wiec albo cos jest z tymi oponami albo z wywazeniem feli
cimals Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Rad8k, wyważenie nie ma nic do tego. Zamień opony stronami i zobaczysz czy będzie sciągało dalej
rutkap Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Witam Mam problem, po wymianie opon na letnie "Semperit SPEED - COMFORT" (dostałem razem z samochodem z ori. felgami "słoneczka") ,lekko ściąga mi na lewo . Sa to opony asymetryczne , czy to moze byc przyczyną ściągania? ,czy też koła są źle wyważone? Na zimowych było wszystko Podłącze się. To samo dzisiaj zauważyłem u siebie. Jestem świeżo po wymianie na letnie GoodYear. Na zimowych było ok. Moze temperatura jeszcze za niska na letnie??
cimals Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 PiteR :->, a na jesieni przed zmianą na zimowe na letnich było ok?
I r o Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Witam Mam problem' date=' po wymianie opon na letnie [b']"Semperit SPEED - COMFORT"[/b] (dostałem razem z samochodem z ori. felgami "słoneczka") ,lekko ściąga mi na lewo . Sa to opony asymetryczne , czy to moze byc przyczyną ściągania? ,czy też koła są źle wyważone? Na zimowych było wszystko Podłącze się. To samo dzisiaj zauważyłem u siebie. Jestem świeżo po wymianie na letnie GoodYear. Na zimowych było ok. Moze temperatura jeszcze za niska na letnie?? jeżeli nie zamienicie stronami kół lub nie założycie poziomic to pozostaje tylko wróżenie z fusów :gwizdanie: temperatura nie ma nic do tego może się zaliczyło jakiś krawężnik w zimie, może jakąś dziurę, a może to złudzenie prowadzenia samochodu w koleinach
rutkap Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 PiteR :->, a na jesieni przed zmianą na zimowe na letnich było ok? no właśnie o to chodzi że było ok -- fakt że to już 3 sezon tych opon -- może leżakowanie im źle zrobiło. pojeżdżę jeszcze trochę, zobaczę czy nic się nie zmieni, może rzeczywiście letnie trochę inaczej koleiny wyłapują i jak się przesiadasz z zimówek, to tak jest. potem zostaje już tylko sprawdzenie zawieszenia.[br]Dopisany: 27 Marzec 2011, 11:14_________________________________________________ jeżeli nie zamienicie stronami kół lub nie założycie poziomic to pozostaje tylko wróżenie z fusów :gwizdanie: temperatura nie ma nic do tego może się zaliczyło jakiś krawężnik w zimie, może jakąś dziurę, a może to złudzenie prowadzenia samochodu w koleinach ja zamieniłem koła, tylko tyle ze przód przełożyłem na tył z tej samej strony
Rad8k Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Opublikowano 27 Marca 2011 Ja zamieniłem na krzyż i moge powiedzieć ze pomogło , moze jeszcze czasami delikatnie sciaga ale to juz chyba wina naszych polskich dróg :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi