grzegorzzj1 Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 witaj. mam problem z audi.. chodzi o czujnik g28. podmieniłem dzis czujnik( znalazłem jakiś opór ok) i nadal wywala błąd. problem jest taki. jak odpalę nie ma wolnych obrotów( musze trzymać na gazie bo zgaśnie) gdy dodam znacznie gazu po odpuszczeniu trzyma już obroty ale są podwyzszone(69 na vagu). kąt wtrysku ok. zastanawia mnie jeszcze kolumna 7 która pokazuje wartość 60 i kolumna 8 która pokazuje 75. silnik oczywiście rozgrzany do ponad 90 stopni.wszystko zaczeło się od wymieniena głowicy(pękła szklanka i ja wyszczerbała). mechanik rozłożył ręce.wiec zaczełem sam. na początku był źle ustawiony kąt, i wymagał przestawinia pompy. teraz kąt ok a wywala ten bład. Dodam że błąd tego czujnika- 00513 - engine Speed sensor (G28) 27-10- implausible signal-intetmittent. dodam że dziś się przejechałem jak mocniej dodam gazu szarpie trochę ale pozatym jest ok. z góry dziekuje za odpowiedz
yahoovip Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Ewidentnie padnięty czujnik. Może jakiś kabelek nie łączy albo przetarty?
grzegorzzj1 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 czujnik kupiłem drugi i wraz to samo.
Rekomendowane odpowiedzi